Earth Hour är här - Hjälp oss att släcka Sverige

Earth Hour är en signal till världens ledare om att ta klimatfrågan på allvar. I år blir signalen ännu mer kraftfull än tidigare. På lördag kl 20.30 släcker vi Sverige. Du är väl med? Under det dygn som Earth Hour pågår släcker fler länder än någonsin tidigare – Minst 120 länder jämfört med 88 förra året.  Här i Sverige deltar över 200 kommuner jämfört med 164 under 2009. Earth Hour är i år större än någonsin!
Vad vill du göra med din timme i mörkret? Det ordnas aktiviteter runt om i hela landet för dig som vill gå ut och se din stad släckas ned. Är du hemma har vi tips på vad du kan göra. Allra längst ner hittar du lite roliga kampanjfilmer. Vi ses i mörkret!

Earth Hour jorden runt
Med början utanför Nya Zeeland fortsätter Earth Hour – tidszon efter tidszon – genom länder som Australien, Kina, Indien, Ryssland, Kazakstan, Afghanistan, Rumänien, Frankrike, Italien, Sverige och England – och sedan vidare över till USA, Canada och Sydamerika.
På vägen släcker ikonbyggnader som Operahuset i Sydney, Den förbjudna staden i Peking, Gate of India i Dehli, Burj Khalifa i Dubai, och Fontana di Trevi i Rom, Eiffeltornet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, London Eye, Kungliga slottet och Hötorgsskraporna i Stockholm. På andra sidan Atlanten släcks sedan Empire State building, Golden Gate-bron, Copacabana i Rio, Plaza Mayor i Lima och The Strip i Las Vegas bland många andra landmärken. Till sist avslutas det hela med Earth Hour-firandet på Samoa-öarna. När Earth Hour är över beräknas en miljard människor ha nåtts av klimatmanifestationen.
Många städer och länder ordnar aktiviteter under den mörka timmen. Det blir mörkerfotbollsturnering i Sydafrika, i Australien picknick och konserter och på Madagaskar blir det en karneval till exempel.
Världen enas i en enkel kraftfull manifestation inför vår största utmaning – klimatförändringarna.


Earth Hours Hemsida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback