Vad är Cosmonova?

Så dum som man är tog jag för givet att alla visste vad Cosmonova var. Men då jag insåg att min kusin (från Virserum, en bit utanför Hultsfred) inte visste vad det var så måste jag ju förklara vad det är!

"På Cosmonova visas Sveriges största och mest hisnande filmupplevelser. På den 760 kvadratmeter stora kupolformade duken visas sedan tidigare filmer i världens största filmformat och digitala 3D-filmer i ett 17 meters brett fönster.
Här visas även digitala planetarieföreställningar som tar med besökarna ut i universum. Cosmonova är Sveriges enda IMAX-biograf, största digitala 3D-biograf och ett av Europas främsta digitala planetarier. Salongen rymmer närmare 260 personer."
  
Text: Naturhistoriska Riksmuseet
Foto: 2 och 3, Christopher-Robin & AMNH

"Föreställningen" som jag och Andrea ska se heter "Deep Sea" och handlar om livet i vattnet. Det coola med Cosmonova är att det verkligen känns som om man följer med i filmen. Som till exempel, svänger det i filmen, svänger även stolen man sitter i. Det är verkligen hur coolt som helst.

Jag har tidigare sett föreställningar om kroppen, rymden och om hajar. Men sist jag var där gick jag i sexan, om inte ens femman, så det var ett tag sedan. Så jag ser verkligen fram emot det här!

Sommar! Riga vs Göteborg!

De senaste veckorna har jag vart riktigt asocial på bilddagboken, jag vet inte om det är för att texten inte funkar som det ska, eller om jag bara är för lat för att ladda upp bilder där. Jag chansar på det förstnämna.

Imorgon börjar, tekniskt sett, våren. Och jag tror nästan att klimatet verkar vara medvetet om det eftersom att solen skiner och snön snart är borta. Jag längtar egentligen inte till våren, men ju snabbare den kommer, ju snabbare kommer sommaren. Och apropå sommaren, jag började precis tänka på campingen i Köln förra året. Gud vad jag saknar den. Dit skulle jag verkligen vilja åka tillbaka!

Men det känns ändå skönt att jag ska spendera årets sommar hemma i Sverige. Kanske blir det en kort resa till Riga med pappa, men jag är ärligt inte så jätte sugen på det. Först och främst vill jag inte till Riga, jag ville det förut, men det var endast för att jag ville bort från Sverige. Och jag tänker fortfarande "Lägg pengarna på Teneriffa resan istället". Jag vill ha en skön och bekväm sommar, hemma, i Sverige. Kanske Göteborg!


God Morgon!

God Morgon!
Lördag idag! Jag tänkte att det kunde bli skönt med en sovmorgon efter att ha gått upp tidigt hela veckan. Men min syster hade andra planer, för 07.42 smsar hon ett onödigt sms som väcker mig. Efter det lyckades jag inte somna om, så jag fick upp och kollade på tv. En halvtimma senare kom pappa hem, han hade vart och tränat, han hade även köpt färsk croissant till mig på bageriet runt hörnet.

Jag drömde även om en från mitt högstadie som är två år yngre och är min kompis lillebrors kompis. Han bodde i ett stort slott och hade massa hästar och jätte stor trädgård! Det var i alla fall skit coolt, men det kändes alltid som om något hemskt skulle hända dem snart. Jag kan inte riktigt minnas vad, men hemskt var det.
Men ändå inte mardröms hemskt, haha!

The City That Day!

I det sista inlägget för idag bjuder jag på en låt från Alkaline Trio's sångare Matt Skiba. Den här låten är enligt mig "a masterpiece". Det var även den andra låten jag hörde med Matt som solo artist!



Dagens (och gårdagens) bilder!

Dagens och gårdagens bilder.
  
1. Jag ser mycket förförisk ut, haha!
2. Anjelica har mycket konstiga och mystiska saker som ska säljas på loppis i morgon. Den här koppen/muggen ser ut som en äkta vikinga mugg!
3. Min Children of Bodom tröja jag trodde att jag hade kastat när Andrea hjälpte mig att rensa min garderob. Men jag hade inte hjärta till att slänga den. Har allt för många minnen med den.

  
1. Såhär fint ihopskrynklat låg mina byxor i morse, man ser att jag använda samma taktik när jag har tagit av mig dem. Även fint att de ligger på en liten rad.
2. Melon glass, helt klart den godaste smaken, ever!
3. Kändes nödvändigt med en close-up!


Middag på Södermalm!

Eftersom att Andrea saknar Södermalm så mycket så tyckte jag att det skulle vara perfekt om hon kom och åt hos mig. Det tackade hon inte nej till, hennes mamma skulle även bjuda hem lite vänner/släktingar/nått i den stilen och ville helst inte vara hemma. Vi ska även slösa bort lite pengar på Ben&Jerrys. Hon reserverade även Cosmonova biljetterna lite tidigare idag, så äntligen blir det av!

Apropå middag hos mig, jag saknar verkligen sommaren och middagarna på min balkongen med Andrea. Att bara sitta, prata om allt mellan himmel och jord, känna ljum vind blåsa genom håret, äta +dricka gott.


Jag kan även meddela att det ligger byxor, strumpor och kuddar överallt i hela mitt rum. Datorbordet ser även det ut som en svinstia med papper, tidningar och brodyr saker ligger kors och tvärs!
I nästa inlägg kommer jag lägga in dagens bilder eftersom att jag inte orkat föra över dem från kameran till datorn än. Men för att kunna föra över bilderna måste jag först och främst hitta kameran, haha!


Rihanna!

Jag tror knappast att det är någon som har missat det här med Chris Brown's misshandel på Rihanna. Jag kollade runt lite på Internet och fick syn på en bild på Rihanna efter misshandeln på plinaandersson's blogg.



Det är verkligen hemskt att man kan göra så mot en annan människa, speciellt när det är en man älskar. Jag skulle aldrig, aldrig få för mig att slå min familj, vänner, kille eller någon över huvudtaget, det finns inte ens i min tankevärld.
Jag förstår verkligen inte hur man är kapabel till en sådan sak! Det tog mig tid att skriva det här inlägget eftersom att jag verkligen försökte komma på vad som kan orsaka en misshandel. Men jag kom inte på någon anledning.
Sjuka personer, som inte känner ånger, kan nog göra en sådan sak. Men så vitt jag vet så är inte Chris Brown en sjuk människa. Men min respekt har han verkligen inte längre! Några som inte heller har min respekt är de som någon gång lyckats misshandla någon över huvudtaget! Ursäkta mig, men fy fan är det enda jag har att säga!

Another Hitler party?

Efter att ha gått ut med Emma gick jag och mamma till ICA för att handla.
Mamma glömde att köpa kaffe så hon gick in igen medens jag började gå hemåt. När det bara var ett kvarter kvar går jag förbi en gubbe som verkade helt borta. Han kollar på mig innan han utbrister:
Gubbe: "Ah, another Hitler party going on! Good Luck!"
Jag: "Eh, thank you!"
*fortsätter gå och en ung kille går förbi gubben*
Gubbe: "Another pussy queen!"
*jag är nästan framme vid min dörr då jag hör honom skrika*
Gubbe: "Vad har hänt med Sverige? Hela Sverige är över pippat!"

När jag kom hem ringde jag Andrea (dock inte bara för att prata om denna mystiske gubbe) och hon sa:
"Jag saknar Söder! Det händer bara sånt där, här är det dött!"

Jag älskar att bo på Söder!

Beatsteaks!

Mitt absoluta favoritband heter Beatsteaks. Beatsteaks är ett femmannaband från Tysklands huvudstad Berlin och gör helt fantastisk musik på engelska.
Och det här fantastiska bandet har fått in mycket fina saker på sin webbshop som jag vill ha! Allt är såklart inte nytt, men jag laddar upp "old stuff" med!

Jag börjar med mina personliga favoriter:
  


T-shirtar kille:
  

T-shirtar tjej:
  
 

Långärmade/tjocktröjor:
 

Övrigt:
  
Känns lagom nödvändigt att köpa en Beatsteaks musmatta och klubbor!

Ingen söt lite själ som skulle vilja ge mig sådär...extremt mycket pengar så att jag kan slösa bort dem på Beatsteaks saker?

Brejk och Marabou Lakrits

Jag älskar, älskar, älskar choklad. Igår kunde jag inte hålla mig, så jag gick till Konsum och köpte mina två favoriter Brejk och Marabou Lakrits.


Jag blir sugen på dem bara av att skriva och tänka på dem, men idag måste jag stå emot frestelsen att gå den otroligt korta vägen till Konsum och köpa två till!
Har ni några choklad favoriter?

Burgerpitt?

Mamma: "Jag träffade Uffe igår och berättade att du gick ut med en hund. Men jag kom inte ihåg vad det var för någon så jag sa pittburger!"
*vi börjar skratta*
Mamma: "Sen sa jag Burgerpitt!"

Ibland får hon verkligen till de absolut fulaste orden, i detta fall hundraser!

Äntligen!

God Morgon!
Nu när jag har ett jobb har jag verkligen lärt mig att uppskatta helgen! Inte ens när jag gick i skolan uppskattade jag helgen såhär mycket. Och det är konstigt eftersom att mitt jobb är så lätt och skolan var så svår. Idag följer även mamma med att gå ut med Emma i eftermiddag. Trotts att jag uppskattar helgen så hemskt mycket så ska jag erbjuda min hjälp imorgon morgon, eftersom att Emmas matte har influensan.

Imorgon är det planerat att jag och Andrea ska på Cosmonova, något vi "gav" varandra i julklapp förrförra julen. Så det är verkligen på tiden nu. Jag ska kolla upp tider och priser så fort jag kommer hem från morgon promenaden!

Kap3 &4 av Andrea's projektarbete kom även igår, eller jag vet inte riktigt om jag kan säga så. Hon hade ju glömt att bifoga självaste arbetet. Så Andrea, ja, du måste verkligen ha vart trött ;D Haha, men det var lite kul när jag öppnade mailet i morse. Har stora förväntningar på att äntligen få fortsätta läsa, och inser att hon glömt att bifoga och jag kunde inte gör annat än att skratta åt mig själv!

Det är inte sol ute, men ändå är jag på jätte bra humor, kanske på grund av Snook's underbara låt Såpbubbler.


Nej, nu känner jag att min mage behöver få lite mat i sig!
Ciao!

Halo!

Jag verkligen älskar den här låten och måste bara dela med mig!

Beyoncé - Halo

Mobil bilder!

Tänkte att det var dags att föra över alla mina mobil bilder till datorn. Det är bilder enda från 23 November -08 och framåt. Ni får ha överseende eftersom att min mobil kamera inte är den bästa!

  
  
  
  

Klänningen är den som jag köpte i Helsingfors förra månaden. En del bilder vet jag inte ens varför jag har, men jag tyckte att ni skulle få se dem i alla fall, haha!

Lübeck 18/8 - 24/8, 2008

Idag fick jag låna "Bedtime Stories" av Emmas matte. Den var inte lika bra som jag hade trott, men inte heller dålig. Adam Sandler är huvudrollen, och det gjorde filmen verkligen värd att se!

Idag har jag på mig den t-shirt jag köpte i Lübeck då jag och Andrea var där.
Det är andra gången jag har den på mig sedan dess. Och alla bra minnen bara flödar nu! Det mysiga fiket vi gick till och drack kaffe med hallonsmak, att gå in i den stora kyrkan, sitta i solen på en bänk och kolla på svanar, vägen från hotellet till "city", tågresan till Hamburg och Kiel, de dåliga såporna på TV...

   
   
   

På måndag!

Nej nu får jag ta och skärpa mig! Simkort köps på måndag. Jag måste verkligen börja träna nu om jag ska komma i shape till sommaren! Jag fick sånt otroligt sug att simma idag, men nu känns det lite sent att gå dit, köpa simkort och sedan stressa till Emma som måste gå ut vid fyra. Och imorgon är det fredag och då är det säkert fullt med människor på badhuset, plus att Anjelica fyller år på söndag, då bjuds det på både ananaspaj, kladdkaka, tårta och kakor. Så att börja på Måndag låter utmärkt!

De små sakerna i livet!

Hej Hallå!
Nu på senaste tiden har jag verkligen lärt mig att uppskatta de små sakerna i livet! Det kan vara små saker, som att få nya strumpor helt plötsligt, till att få reda på att man ska åka på en liten resa. Idag är jag super peppad över den lilla anledningen att Andrea kommer skicka del2 på sitt projektarbete. Det känns skönt att det inte behövs så mycket för att min dag ska bli lyckad!

Jag gick ju till Nordea igår på morgonen eftersom att de hade dragit dubbel avgift nu i Februari. Senare på kvällen fick jag sms från dem och sa att de hade satt tillbaka pengarna som de dragit. Jag blev så stolt över mig, att jag vågade gå till Nordea själv. Jag har nu insett att jag måste börja ta hand om mina egna saker, och inte låta mamma fixa det åt mig!

Nu ska jag ta och fixa frukost till mig för att sedan bege mig utåt! Idag är det ingen sol, vilket är lite tråkigt, hoppas den kommer fram till eftermiddagen (:
Ciao!

Daniel Lioneye

Jag har äntligen förstått det här med Daniel Lioneye!

Daniel Lioneye (el. Daniel Lioneye and The Rollers) är ett sidoprojekt till av bandet HIM's gitarrist Mikko Viljami Lindström, även kallad Lily Lazer.
Bandet består av:

- Daniel Lioneye (Mikko Viljami Lindström) på sång och gitarr

- Rakohammas (Ville Valo) på trummor

- Bad Mige Amour (Mikko Paananen) på bas

- Dr. Skrepper (Hiili Hiilesmaa) på backupsång i studio

- "Ike" på keyboard

De har hittills bara släppt en skiva vid namnet King Of Rock´N Roll som kom 2001. Titelllåten från skivan är även introt till Viva La Bam!

 

Plus att jag bjuder på en bild på Mikko (eller Linde som jag föredrar att kalla honom! En gång Linde, alltid Linde). Den är ganska gammal med tanke på att han inte hade skaffat sig dreads än! Hett!


Miley? Fly on the Wall!

Hejsan!
Idag träffade jag Frida, som jag inte träffat sedan April senast. Det var superkul och vi pratade mycket, gick ut med Emma och åt Semla. Vi lovade även att det absolut inte fick ta ett år till innan vi sågs! Jag tog tyvärr inga kort, glömmer så lätt att jag har en kamera ibland!

Kan även berätta att jag kollade på Oscarsgalan igår, och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna då Heath Ledger vann årets biroll och hans familj kom upp och tackade för det. Jag kan inte minnas sist jag grät så här mycket.

Det är nästan, eller nästan och nästan, det är pinsamt att erkänna det.
Men Miley Cyrus är faktiskt ganska bra. Såg hennes senaste singel "Fly on the Wall" på MTV för några dagar sedan och den var hur bra som helst. Videon går dock att diskutera, det finns mycket som de kunde gjort annorlunda!


Shuffle!

En kul grej man kan göra när man har tråkigt. Lånade den av Mathilda.
Och jag tror att de flesta vet vad den går ut på. Man sätter sitt musikprogram/mp3 på shuffle och skriver in låt titeln under frågorna!

1. How are you feeling today?
I am Hated (Slipknot)

2. Will you get far in life?
Longing For Lullabies (Kleerup)

3. How do your friends see you?
Man Overboard (Blink-182)

4. Will you get married?
Shut Me Up (Mindless Self Indulgence)

5. What is your best friend's theme song?
Never You (Watchout! There's Ghosts)

6. What is the story of your life?
If You Run (You Me at Six)

7. What was high school like?
Im Raucherzimmer (Deichkind)

8. How can you get ahead in life?
Back in Control (Sabaton)

9. What is the best thing about your friends?
Breaking Me Up (Raised Fist)

10. What is in store for this weekend?
Die Da (Die Fantastischen Vier)

11. To describe your grandparents?
Light A Way (Volbeat)

12. How is your life going?
Soljanka (Beatsteaks)

13. What song will they play at your funeral?
Cure For The Itch (Linkin Park)

14. How does the world see you?
Raveheart (Jan Delay)

15. Will you have a happy life?
Shake It (Metro Station)

16. What do your friends really think of you?
Lips of an Angel (Hinder)

17. Do people secretly lust after you?
Just Another Star (Bullets for my Valentine)

18. How can I make myself happy?
Hört Ihr die Signale (Deichkind)

19. What should you do with your life?
Jump (Van Halen)

20. Will you ever have children?
So Far, So Good... So What (Set Your Goals)

21. What song would you strip to?
Bastards of Bodom (Children of Bodom)

22. If a man in a van offered you candy, what would you do?
Lying Is The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off (Panic at the Disco)

23. What does your mom think of you?
Lights Out (Letter Kills)

24. What is your deep dark secret?
Closed Eyes (Mnemic)

25. What is your mortal enemy's theme song?
Point Of Extinction (Motion City Soundtrack)

26. What's your personality like?
Längst Fram I Taxin (Snook)

27. Which song will be played at your wedding?
What You Deserve (Ill Niño)


En del fick mig faktiskt att skratta!

Säng, fettisdag och sår!

Såhär kan min säng se ut efter att haft en lilla syster sovandes bredvid sig.
Hon har ju åkt till farmor nu, så sängen ser precis likadan ut nu, fast med mer kuddar. Jag orkar inte ta bort hennes saker så de får ligga kvar tills på lördag då hon kommer hem!

(Erkänn, sängen ser rätt inbjudande ut!?)

Igår var det ju även fettisdagen som jag inte tror att någon kunde undgå att märka. Pappa kom hem med två semlor till mig, som jag hade bett om. Och för att ingen av misstag skulle ta mina så var det bara att skriva namnet på påsen, haha! Men eftersom att jag tidigare i veckan dragit ut en tand och egentligen bara skulle äta flytande fick sitta och skära dem i små tårtbitar innan jag tryckte i mig dem! Det var en upplevelse, haha!


Och idag innan jag skulle ut lyckades jag, på något vänster, riva mig på mina nycklar! Det må vara litet men det svider som in i...ja, ni förstår nog!


Gladare!

På endast tio minuter har hemtelefonen ringt tre gånger. Första gången från Glocalnet, sen pappa och sedan från säkerhetsföretaget G4S. Alla dessa telefonpratande försäljare!

Jag älskar att gå upp tidigt, man känner sig riktigt nyttig, och gladare! Det skönaste är att jag faktiskt blir trött på kvällen, och vill gå och lägga mig, så var det inte förut!

Apropå ingenting så åt jag semla till frukost!

Anyway, nu ska jag börja göra mig i ordning för att kunna börja tjäna lite pengar! På vägen hem ska jag även gå förbi Nordea för de har dragit för mycket pengar från mitt konto den här månaden!
Ciao!

West Coas Riot och Way Out West

West Coast Riot 25 Juni
Social Distortion (US)
Sick Of It All (US)
Raised Fist (S)
The Bouncing Souls (US)
The Living End (AU)
Parkway Drive (AU)

Vill även till Way Out West (14-15 Augusti) som hittills bara har tre klara band:
Rise Against (US)
Calexico (US)
Monotonix (ISR)

Är det någon som vet att de är lediga den 24 Juni eller 14-15 Augusti som har lust att följa med?

Inspirerande?

Nu kanske ni undrar varför jag helt random lägger upp en bild på en blomma?! Och skulle jag ha ett bra svar till det skulle jag skriva det. Men eftersom att jag inte har det så får det duga med att skriva:
"Den var så otroligt fin!"


Jag hade även tänkt bjuda på lite andra, helt random men inspirerande, kort.
Inga bilder/kort är tagna av mig








Jag börjar verkligen tänka på Sagan om Ringen när jag ser det här kortet!

Knorr i Koppen?

Flytande mat var det som gällde igår.
Mamma: "Men du har ju soppa, vi har också knorr i koppen!"
Jag: "Knorr i koppen?"
Vi börjar skratta.
Jag: "Varma koppen?"

Jag har även sätt två videos på TV igår och idag som jag fastnat starkt för. Låtarna är däremot inte alls i min smak.

Fever Ray - If I Had A Heart



Supermen Lovers - Starlight

24 februari, tio månader kvar till jul!

Nu har jag vart vaken i snart en timma, och jag var inte ens trött när jag vaknade och jag blev rejält förvånad. Men jag tror att det har att göra med att det är så ljust nu på morgonen, då är det lättare att stiga upp. Idag börjar jag "jobba".
Jag vet inte om jag ska, eller inte ska, kalla det jobb. Extra jobb låter bättre.
Jag ska snart ut med Emma. Sen ska jag hemma och lata mig tills jag ska in till stan och träffa lite firends. Eftersom att det är fettisdagen idag så ska vi hem till Andrea och göra Semlor. Pappa kommer även ta med Semlor från sitt jobb.
Men jag vet inte om jag ska äta eller inte eftersom att jag helst skulle äta flytande/mosigt några dagar! Vi får se!

Nu ska jag börja klä på mig. Plus att jag lyssnar på  The Pussycat Dolls! Inte min musiksmak, men å andra sidan har jag aldrig ogillat dem. För mig har de alltid varit bra, och nu hade jag tänkt lyssna igenom alla deras skivor (haha, två st). Rättare sagt: jag hade tänkt lyssna igenom dem när jag kommer hem igen, om en timma drygt (:

Ni vet väl även att ni kan lägga till mig på bloglovin?
Är ni inte medlemmar där så tycker jag att ni ska bli det eftersom att det är jätte skönt att få mail när man fått nytt bloginlägg istället för att gå in på alla olika bloggar flera gånger per dag!

Veronicas Musik á la 2005!

För några dagar sedan hittade jag min första brända skiva. Eller rättare sagt, den första skivan min farbror brände till mig. Jag hade ingen, och har fortfarande ingen CD brännare, därför har jag aldrig kunna bränna egna.
Och jag hade tänkt dela med mig utav:
Veronicas Musik á la 2005
(många utav låtarna hittade jag bara i live versioner på YouTube!)

1. Lena PH - Det Gör Ont
2. Mötley Crüe - Dr. Feelgood
3. Iggy Pop - The Passenger
4. Ramones - Blitzkrieg Bop
5. Ramones - Sheena is a Punk Rocker
6. Slipknot - The Heretic Anthem
7. Slipknot - Wait and Bleed
8. Jacksons 5 - I Want you Back
9. Alice Cooper - I'm Eighteen
10. Alice Cooper - Poison
11. Yes - Owner of a Lonely Heart
12. Alice Cooper - School's Out
13. Alice Cooper - Welcome to my Nightmare
14. Blondie - Denis
15. Cock Robin - Just Around the Corner
16. Spice Girls - Wannabe
17. Thin Lizzy - The Boys are Back in Town
18. Tom Petty - Free Fallin'
19. Twisted Sisters - I Wanna Rock
20. Van Halen - Jump
21. Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go

Jag skäms inte över min första egna blandningskiva no.1 förutom första låten. Jag tog med den eftersom att den då fick mig att tänka på kollo minnen. Men nu kan jag inte komma på ett enda minne som förknippar den sången med kollo, kanske för att jag inte har ett enda minne från kollo kvar, haha!

Tre utav de här tjugoen låtarna betyder extra mycket för mig; Dr Feelgood, Owner of a Lonely Heart och Jump. Ni borde verkligen lyssna på dem tre!

Brodera!

Jag som inte har så mycket att göra om dagarna tyckte att det var perfekt att börja brodera. Farmor hade massa olika mallar och trådar som hon gav mig.
Det är en jätte bra sysselsättning som håller igång både fingrarna och hjärnan eftersom att man måste tänka och räkna korsstygn hela tiden. Just nu håller jag på att brodera en tavla med tre blommor på!

Det går framåt!
  

Syskon?

"Syskon! Sätt brorsans kort bredvid mitt!"

Någon som kan se några likheter?


Anjelica är så rolig ibland!

Tandutdragning, helg och lite bilder!

Igår kom jag hem från farmor, hade tänkt skriva lite om helgen men det blev helt enkelt inte av. Kanske för att jag inte hade någon energi, kanske för att jag var så nervös inför tandläkarbesöket i morse.

Nu är min tand utdragen och det känns bra, bedövningen är påväg att släppa. Jag trodde att det skulle dunka och göra hemskt ont, men jag känner i stort sätt ingenting. Dock var det lite jobbigt på slutet när självaste tanden skulle dras ut för då ökade hon lustgasen, rejält! Efter bara några sekunder med det skyhöga % på blev jag illamående och ville bara spy. Så direkt när tanden hade dragits ut sänkte de och då gick min spyreflex igång och jag ligger där och "spyr" luft och min tandläkare säger till mamma "Det är hicka, det är en vanlig sak som händer ibland!". De där var inte hicka!! Hicka är inte obehagligt och jobbigt!

I alla fall, lite om helgen nu!
I fredags gick jag och farmor ut och åt på Heron och kollade sedan på "Rosa Pantern 2". Jag tyckte faktiskt om den! Jag har sådär otroligt dålig humor, och man måste ha exakt samma för att tycka om filmen. Vi hämtade också min farbror mitt i natten i Tumba efter att han vart på fest. I lördags tog jag det bara lugnt. Jag skulle ha följt med farmor till hennes "jobb" men jag hade en sån otrolig mensvärk att jag stannade hemma. På kvällen kollade vi på "About a Boy" (som jag f.ö sett för många gånger) och bakade äppelpaj!

Och nu har det kommit hur mycket snö som helst, till och med inne i stan! Och jag tycker om det, i alla fall att titta på det. Vet jag att jag måste ut, då är jag inte lika positivt inställd till snön.

Och jag avslutar blogginlägget med lite bilder!


Farmor

Hejsan!
Jag kom precis hem från jobbet, hur kul som helst. Och snart kommer farmor hit och hämtar upp mig. Hon har visst dåliga nyheter sa hon. Jag undrar verkligen vad det kan vara! Imorgon blir det middag på restaurang och sedan bio. Ska bli kul att få tillbringa lite tid med farmor! Jag kommer förmodligen komma hem på söndag.

Sen börjar jag jobba permanent på tisdag, ska bli skönt att äntligen få en inkomst. Då hinner jag vila upp mig efter tand utdragning.
Nu ska jag börja packa ner lite kläder.

Ha en supertrevlig helg!
Ciao!

Ägg!

Igår, halv elva, fick jag för mig att koka ägg (jag är lakto-ovo-vegetarian, de äter ägg och mjölkprodukter, men jag äter även fisk). Anjelica ville också ha så jag kokade två varsina till oss. Men jag har på senaste tid märkt att jag har jätte svårt att äta ägg, jag blir äcklad och får illamående. Jag tänker att jag äter en kyckling och jag var tvungen att spotta ut det jag hade i munnen. Mamma fick mitt andra ägg. Så jag läste på lite om ägg och nu tänker jag aldrig i mitt liv äta ett till ägg!

Hur gott låter till exempel det här:
"Ägg som används i matlagning är obefruktade, och det är alltså endast den kvinnliga könscellen som äts."


Ett fågeläggs beståndsdelar:
1. Kalkskal
2. Yttre skalhinna
3. Inre skalhinna
4. Äggsnodd
5. Tunn vita
6. Tjock vita
7. Gulmembran
8. Latebra, primärgula
9. Groddskiva inklusive påse
10. Mörk gula
11. Ljus gula
12. Tunn vita
13. Äggsnodd
14. Luftblåsa som bildas mellan skalmembranen
15. Kutikula (skyddande hinna över skalet)


Ägg, någon?


Ingen mat!

Nu är klockan över tolv, vilket betyder att jag inte får äta något mer förens efter Eastman. Och jag får hela tiden gråtattacker och vill bara sitta ner, gråta och försvinna. Men det är inte pga att jag inte får äta, utan att jag har sån tandläkarskräck. Till och med en så lätt sak som att gå dit, fixa lustgas skiten och sen åka hem igen är jobbig. Och att jag ska dra ut en tand redan på måndag vill jag inte ens tänka på!

Roliga regler tjejer bör veta om killar!

Jag vet att jag har lagt upp den här förut, men det var på min första blogg, så jag tyckte att jag kunde lägga upp den igen. Jag kan även hålla med många utav reglerna, tjejer har ju en tendens att överreagera ibland ;D Men såklart stämmer inte alla in på alla killar heller. Men det är helt klart underhållande läsning!

Regler som tjejer bör veta om killar


Regel #1:
Om du tycker att du är fet är du antagligen det. Fråga inte oss hela tiden!

Regel #2:
Lär dig hela toalett locksproceduren: Om det är uppfällt är det bara att fälla ner det. Hur enkelt som helst!

Regel #3:
Födelsedagar, alla hjärtans dag och årsdagar är inte till för att se om vi kan hitta den perfekta presenten. En gång till.

Regel #4:
Om du frågar en fråga som du inte vill ha svar på, var då beredd på ett svar som du heller inte vill höra.

Regel #5:
Det finns tillfällen då jag inte tänker på dig. Acceptera det.

Regel #6:
Fråga mig inte vad jag tänker på om du inte är beredd att diskutera saker såsom navel ludd, lumpen och Ferrari.

Regel #7:
Hundar är bättre än katter. Punkt slut.

Regel #8:
Lördag är lika med TV/Counter-strike. En sådan sak är jämförbar med fullmånen och tidvattnet. Du kan inte göra något åt det.

Regel #9:
Shopping är inte en sport.

Regel #10:
Du ser snygg ut i vilka kläder som helst. Jo, det är sant.

Regel #11:
Att gråta är utpressning. Gråt om du måste, men var beredd på att vi inte tycker om det.

Regel #12:
Din bror är en idiot, din förre pojkvän är en idiot, och med största sannolikhet är din pappa det också.

Regel #13:
Be om det du vill ha. Subtila vinkar funkar inte.

Regel #14:
Nej, jag vet inte vilken dag det är idag. Jag har inte vetat, vet inte och kommer aldrig att veta. Skriv upp våra speciella dagar på väggkalendern!

Regel #15:
Du har tillräckligt med kläder.

Regel #16:
Du har för många skor.

Regel #17:
Att stå upp och pinka är mycket svårare än att sitta. Det är totalt omöjligt att sikta rätt varenda gång.

Regel #18:
De flesta killar äger två eller tre par skor, så varför tror du att vi är kvalificerade till att, bland trettio par skor, leta fram ett par som passar till din klänning?

Regel #19:
"Ja" och "Nej" är klart godkända svar.

Regel #20:
En huvudvärk som hållit i sig de senaste sjutton månaderna är ett problem. Gå till doktorn!

Regel #21:
Din mamma måste inte vara vår bästa vän.

Regel #22:
Franska filmer kan vi väl låta fransmännen ha.

Regel #23:
Fejka inte. Vi är hellre ineffektiva än förda bakom ljuset.

Regel #24:
Det som vi sa för sju eller åtta månader sedan är inte godtagbart i en diskussion idag. Allt vi säger blir ogiltigt efter sju dagar.

Regel #25:
Om inte du tycker om flickorna i Café och Slitz, tro inte att vi tycker om såpoperakillarna.

Regel #26:
Om något vi sagt kan tolkas på två sätt, och ett utav dessa två sätt kan få dig att bli ledsen, så kan du hoppa upp och sätta dig på att vi menade det andra.

Regel #27:
Låt oss titta. Om vi inte får titta på andra kvinnor, hur ska vi då kunna veta hur snygg du är.

Regel #28:
Du kan antingen be oss göra en sak. Du kan också berätta hur du vill att vi ska göra det, men du kan inte kombinera dessa tvåalternativ.

Regel #29:
Förhållandet kommer aldrig att vara som det var de två första månaderna.

Regel #30:
Christopher Columbus behövde inte stanna till och fråga efter vägen, och det behöver inte vi heller.

Regel #31:
Klipp aldrig ditt hår. Långt hår är alltid mer attraktivt än korthår. Ett av de främsta skälen till varför en kille är rädd för att gifta sig är att gifta kvinnor alltid klipper håret. Och då är det försent, för man är redan fast.

Regel #32:
Kom bara till oss med ett problem om du vill ha det löst. Det är nämligen vad vi killar gör. Sympatin får dina väninnor stå för.

Regel #33:
Kolla oljan!

Regel #34:
Det ligger aldrig i ert eller vårt intresse att göra ett test tillsammans.

Regel #35:
Nej, det spelar ingen roll vilken sorts test det är.

Regel #36:
Gnid inte lampan om du inte vill ha ut anden.

Regel #37:
Om det är möjligt, kan du väl säga det du vill ha sagt under reklaminslagen.

Regel #38:
Kvinnor som bär push-up bh och urringade blusar har avsagt sig rätten att klaga på att vi stirrar på deras bröst.

Regel #39:
Fler kvinnor borde bära push-up bh och urringade blusar. Vi gillar att stirra på bröst.

Regel #40:
Alla män ser endast 16 färger, ungefär som Windows standardinställning.

Regel #41:
Aprikos är en frukt och inte en färg.

Regel #42:
Om det kliar måste vi klia.

Regel #43:
Öl är lika spännande för oss som handväskor är för er.

Regel #44:
Vi är inga tankeläsare och vi kommer aldrig att bli det heller. Vår oförmåga att läsa tankar är inte ett bevis på hur lite vi bryr oss om er.

Regel #45:
Om vi frågar vad som är fel och du svarar "ingenting", kommer vi att bete oss som om allt är bra. Vi vet att du ljuger men det är inte värt besväret.

Regel #46:
Om vi hör ifrån en gammal flickvän kommer vi att, flyktigt, fantisera om att ha sex med henne. Men du behöver inte oroa dig. Fantasin inkluderar både dig OCH henne, tillsammans.

Regel #47:
Vad fan ska man med tallriks underlägg till?

Regel #48:
Att läsa på toaletten är en mänsklig rättighet.

Regel #49:
Rosa tapeter i sovrummet ger oss mardrömmar.

Regel #50:
Sallad är inte mat.

Det finns även en likadan fast "Regler som killar bör veta om tjejer", men jag har inte hittat dem än. Om det är någon som har den så är det bara att kommentera (:


Tji fick jag!

Tji fick jag när jag trodde att jag skulle få se på "Halv åtta hos mig" på fyran.
I soffan sitter ingen mindre än tjock-pappa och degar, som vanligt (okej, kanske inte som vanligt eftersom att han inter sitter där så ofta längre). Jag skulle i och för sig spela in det åt mamma, men jag hade tänkt kolla på det själv nu, men så blev det inte. Blir att kolla på det när mamma kommit hem och pappa gått och lagt sig.

Öppna din sms-inkorg.
Tryck neråt 5 gånger och öppna smset och läs.
Det blir svaret på fråga, och ytterligare 5 ggr för nästa.

1. Vad säger dina vänner om dig när du inte är i närheten?
Ja fett bra. Jag har ätit det nyss ;)

2. Vilken raggningsreplik faller du för?
Vi måste nog komma på nya namn till våra män. Eller va tycker du? :p

3. Vad var det första du sa i morse?
Tyska, men de beror ju på hur mycket allt e

4. Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
När tänkte du då? ;)

5. Vad säger personen som gillar dig mest, om dig just nu?
Grattis till jobbet iaf! Vilken familj var det? (:

6. Vad säger du under förspel?
Kan du skriva adressen på kuvertet så kan jag posta det idag. Kram

7. Och efteråt?
Danke

8. När du får barn, vad är deras första ord
Jaa ;) Men jag är sugen på vatten :p

9. När de är tonåringar, vad lär du dom?
Hoppas pappa är där snart för jag är strax framme ;)

10. Vad säger du när du inte är sugen på att ha sex?
Klart jag tackade ja! xD Jag är inte (så) dum :p Men att han lixom tänkte på det. :p

11. Vad är det första du säger till din mamma/pappa på morgonen
Ville du ngt spec?

Märkte att nästan alla sms är från antingen Andrea eller Anjelica.


Jag fick jobbet!!

Nu har jag gjort mellis bestående utav pitabröd, fetaost och oliver. Jag fick jobbet, direkt. Så jag börjar redan imorgon så jag är jätte glad. Hunden är en rottweiler men hennes matte är hundtränare och har jobbat med många "problemhundar". En helt fantastiskt söt hund! Jag ser faktiskt fram emot det här väldigt mycket, det betyder nämligen att jag slipper sitta hemma varje dag och jag kommer ut och får frisk luft!

Nu har jag fått upp skrivar glöden igen, så nu kommer jag förmodligen sitta och skriva på mina små stories för resten av dagen, haha! Audrey och Joenica har även hittat ett par nya killnamn som de är fasta vid. Får se om man hittar någon tid till att fixa en tankekarta till det. Sportlovet börjar ju snart!

Wish me luck!

Nu ska jag ta och klä på mig lite snabbt och sedan kasta lite saker vid miljöstationen för att sedan bege mig till min jobbintervju. Som jag sa förut så har jobbet inte med barn att göra, utan den här gången är det en hund som vill ut två gånger om dagen tre dagar i veckan. Så, wish me luck, så berättar jag hur det gick när jag kommer hem!

Simma?

Nu har precis druckit upp min lunch smoothie som inte blev helt så lyckad idag då vi bara hade päron och äpplen kvar. Mer bananer måste inhandlas, kanske hallon med! Imorgon får jag inte äta någonting efter tolv, vilket kommer bli en kamp för mig eftersom att jag alltid går och småäter.

Hela farmor-Eastman situationen löstest så morgon kommer farmor och hämtar mig på eftermiddagen. Jag stannar antagligen där tills på lördag eller söndag. Vi har bestämt att vi ska ut och äta antigen imorgon eller på fredag innan vi ska på Rosa Pantern 2 på Heron. Kul att få träffa henne efter att inte ha träffats sen julas. Det är lite hemskt eftersom att vi brukar oftast ses minst en-två gånger per månad.

Jag har även fått för mig att jag ska köpa simkort nu. Men, den lilla haken är att jag inte vill börja simma själv, för det är extremt tråkigt. Ingen som är intresserad? Kom igen, 160:- för ett tioklipps kort på Forsgrénska!

The Gaslight Anthem + Eastman!

Tidningar är verkligen ute för att hämnas på mig för något jag inte vet varför. Idag spelar The Gaslight Anthem på Debaser Slussen, är jag där? Nej! Men tidningarna vill inte sluta skriva om det. Igår i City hade de intervjuat sångaren, och både i den och dagens tidning har det vart en liten reklam ruta för deras konsert! Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Haha!

Plus att jag nu har en tid hos Eastman på Måndag, första tanden ska dras ut. Efter det kommer vi tillsammans bestämma en ny tid för när den sista tanden ska dras ut. Och såklart när tandställningen ska in. Mina planer på att åka till farmor och stanna hos henne krossades så jag är tvungen att åka till Eastman på Torsdag eftermiddag. Eftersom att det var ett par år sedan jag sist drog ut en tand så ville de först låta mig prova lustgas. Vilket jag tycker känns onödigt eftersom att jag redan dragit ut en tand med hjälp utav det.

Nu ska jag ringa ett samtal angående jobb intervjun imorgon!
Ciao!

Questions!

Den/det senaste:

Du åt: Rostad macka med ost på.

Du drack: En banan/äpple/kanel smoothie

Du kramade: Ingen aning.

Du tittade på TV med: Mamma.

Du satt vid datorn med: Jozzo, tror jag.

Du sov med: Jozzo.

Du skrattade med: Anjelica

Du brottades med: Eh, antar att det var Anjelica. Inte för att jag kan påstå att jag ofta brottas med någon över huvudtaget!

Vad ska du göra imorgon: Åka till farmor.

Vad har du gjort idag: Städat och kollat på TV.

Var det kul: Nej.

Vad vill du ha just nu: Pengar och ett hus utomlands

Vad har du för mycket av: Saker i allmänhet.

Är du singel: Ja!

Är du kär: Nej!

Vad vill du göra nu: Resa och flytta.

Planer till helgen: Är hos farmor, bio med henne på fredag.

Har du mer än 5 tröjor: Haha, ja! Extremt mycket fler, tyvärr!

Har du mer en 2 byxor: Tekniskt sett ja. Som jag använder? 2

Vill du sova nu: Nej.


Update; 17 februari

Jag har inte varit så jätte aktiv med mitt bloggande de senaste dagarna men det kan nog bero på att jag faktiskt försökt vara ifrån datorn i ett försök att ja, sluta sitta här så mycket! Även om jag hade velat sitta här mer så har datorn fått för sig att alltid vara seg, så allt tar dubbelt så lång tid nu för tiden.

Och jag skriver inte lika mycket detaljerat som förut. Jag har verkligen fastnat med det här som short updates, att alltså bara skriva vad som hänt i stort.

- Igår klippte jag av mina Sweden Rock Festival armband och nu känns det jätte tomt. Det ena har jag haft sedan 2006 och det andra var från förra sommaren. Men det känns ändå skönt. Dock ser det ganska fult ut för jag är helt blek där armbanden tidigare suttit.

- Jag har blivigt helt kär i smoothies, så mamma hade köpt högvis med frukt igår så det lär nog bli ganska mycket smoothies nu! Mums!

- Imorgon ska jag på en till intervju, men den här gången har det inte med barn att göra. Men det går att jämnföras med barnvaktsjobb.

- Idag har jag även fullt upp - med städning. Dammsuga, torka alla fönsterbrädor, vattna blommorna, och kasta papper till pappersinsamlingen.

- Jag lyckades äntligen få tag på "Watchout! There's Ghosts"'s skiva "Ghost Town", den är helt sjukt fantastisk! Precis något i min smak!

- Baumann är nog död!

Short update!

- Jag har äntligen ett jobb och börjar jobba efter barnens sportlov. Ett till jobb och jag kommer vara lycklig ett tag framöver, tills första motgången kommer, haha! Men det ska nog gå bra!

- Jag har blivigt sockerberoende!

- Go:Audio's album "Made Up Stories" är inte så bra som jag först trodde.

- Varje gång jag luktar på rosen som jag fick av Anjelica som är nerdränkt i rosparfym börjar jag tänka på Teneriffa. Min längtan dit är helt sjukt obeskrivlig precis nu! Jag vill dit!

- Människor är inte lika fascinerade som de var för en vecka sedan!

- Mash-up låtar är riktigt bra, mina favoriter hittills är "Boston vs. House of Pain - More Than On Point", "Dr. Dre vs. Queen - The Next Episode Will Rock You" och "A-ha vs. Nickleback - Take On Me vs. How You Remind Me"

- Inatt svimmade jag, i min dröm. Den kändes så verklig att jag trodde jag skulle svimma när jag vaknade, men det var ingen obehaglig känsla, utan ganska avslappnande och härlig. Som att flyga på moln från stående ställning till liggande, på asfalten!

Helgen!

Helgen har vart riktigt lyckad. Mitt halsont försvann på fredag kväll, och jag tror helt ärligt det har med att mitt immunförsvar försämras när jag bara sitter inne om dagarna.

Och det var alla hjärtands dag i går. Jag kan medge att jag inte var så jätte förtjust i den dagen förut, men den är som vilken annan dag som helst. Om man bortser från att man får gratis rosor på stan och man har en anledning till att rycka i sig i flera kilo choklad (vilket jag faktiskt inte gjort).
Min alla hjärtans dag var jätte trevlig. Jag och Tove träffades och åt frukost tillsammans på Blooms (hornsgatan), sedan gick jag hem och bara umgicks med familjen för att sedan äta en helt fantastisk tre rätters middag och avsluta med "A perfect man" som är en typisk "girlie" film!

Bilder från i Fredags
Jag och Anjelica satt och pratade/läste i Badkaret! Fråga inte varför för det är en fråga varken jag eller hon kommer kunna svara på, haha! Jag har faktiskt ingen aning om varför!
  

Den här rosen fick jag av Anjelica. Gulligt! Hon hade även sprutat ros-parfym på den innan jag fick den, så den luktade helt fantastiskt.
 

Hur var er Alla Hjärtansdag?

Trevlig helg!

Känna sig krasslig = inget bloggande!

Jag har även ingen ork till att sitta vid datorn. Så det blir en till datorfri helg, och eftersom att det är alla hjärtans dag imorgon ska den tillbringas tillsammans med familjen och god mat. Hoppas ni själva får en helt fantastisk alla hjärtans dag, med vem/vilka ni än tillbringar den med!

Sjuk igen!

Idag är mitt hals-ont olidligt. Hela morgonen gick jag och klagade högljutt på att jag hade ont i halsen. Det är så typiskt. Någon högre makt vill inte att jag ska träffa Mathilda, det måste vara så. Men jag känner mig helt ur dålig som kommer vara tvungen att ringa henne och ställa in, andra gången på raken.

Idag ska jag tycka allmänt synd om mig som för tredje gången i år blir sjuk.
Jag har ingen ork till att ens gå ut och köpa glass för att lindra halsen, så idag blir det en deg dag framför TV:n och sitta där tills jag somnar!

Hoppas alla ni andra fortfarande är friska, och sluppit vara sjuka i år!
Ciao!


Keso!

Jag var absolut inte sugen på oliver. Men när jag såg dem i kylskåpet blev jag extremt suktad. Min lunch bestod utav keso blandat med fetaost i småbitar, hackade oliver och morotsstavar, verkligen jätte gott. Och det går ju så fort att göra, det bästa är att man även blir mätt.
 
Jag älskar Keso! Man kan verkligen ha det till allt! Till frukt, till gratänger, efterätt, eller varför inte i nypon/blåbärs soppan? Det sistnämnda är hur gott som helst, och jag vet att en del tycker att det är lite konstigt, men har man inte provat ska man inte döma, right? ;D Så det är något ni måste prova, om ni inte redan gjort det!

Nu ska jag till Slussen och möta upp Jozzo för att sedan gå in till stan. Dock har jag remsan med om vi skulle bli för lata för att gå hem, haha!

Ha en superbra dag!

Jag skulle inte ätit oliver!

Hej!
Jag har mycket kläder, och jag har försökt att rensa ut, men det slutar alltid med att endast två-tre tröjor försvinner när jag har minst femton jag inte använder. Det är bara så att jag har för mycket minnen med de flesta kläderna.
Jag har haft några på vissa konserter, fått en på en signering, köpt några utomlands eller helt enkelt, den är bara för snygg för att göra sig av med...
Man kan komma på så många usla ursäkter för att slippa göra sig av med kläder. Femtioelva tröjor och tre par byxor, kanske borde jag slösa kommande pengar på ett par nya byxor som jag faktiskt vill sätta på mig?

Igår, halv tolv blir jag jätte sugen på oliver, så jag satte mig i sängen, läste gårdagens DN och åt oliver. Jag kände redan då att det gjorde ont i halsen när jag åt dem, men jag brydde mig inte så mycket! Men jag borde inte ätit upp dem, för nu har jag hur ont i halsen som helst och jag vill inte ens tänka på oliver!

Nu ska jag tömma diskmaskinen och sen försöka hitta/komma på vad jag ska äta till lunch! Jag har börjat äta precis vid halv tolv-tolv nu för tiden, skönt att komma in i någon slags rutin!

Ciao!


Paket-införskaffning!

Tre bilder från Metro Station i Söndags. De två första är tagna av Cecilia medens det sista är tagen av någon random brud som stod i närheten!
  

När pappa kom hem idag så spelades "Shake it" på datorn och han kände igen det och tyckte det var bra. Han hade visst hört den på radio flera gånger!
Blev ganska förvånad faktiskt!

Har fortfarande inte fått något samtal från mitt morgon jobb, känns lite små surt eftersom att jag hade förväntat mig ett samtal så att jag kanske kunde börja jobba redan den här veckan!

Imorgon ska jag och Jozzo till stan. Hon ska försöka hitta ett födelsedags paket till hennes lillebror Sebbe, medens jag måste hitta ett paket till min lilsis som fyller år första Mars. Ska försöka hitta något till mamma med som fyller år sex dagar efter Anjelica. Och om jag hittar något fint så vill jag köpa det till mamsen och papsen eftersom att de firar sin bröllopsdag samma dag som mamma har sin födelsedag! Vi får se vad jag hittar, och hur mycket pengar jag har!

Update nr2 och tre bilder!

Jag och Anjelica tog lite bilder igår. Vi ser precis ut som vanligt!
  

Update nr 2:
- Igår fick vi en lapp där det stod att vi inte fick slänga våra sopor i sopnedkastet eftersom att det var strejk och vi har en maskin som fixar att soppåsarna kommer i rätt "fack". Men idag var strejken slut så nu kan vi äntligen kasta påsarna.

- Om två-tre timmar får jag reda på om jag fått onsdag/torsdag morgon jobbet!

- Nu har jag 0 Ben & Jerry's glassar kvar.

- Blink-182 is back together, efter fem års skilda vägar! Det är stort!

Update!

En liten update:
- Hade beslutsångest igår, att inte ens kunna bestämma vilja strumpor man ska ha på sig gör en absolut galen! Men nu är det bra igen. Hade inga problem med att välja strumpor idag!

- Eftersom att Ben & Jerry glassen bara kostar 35 svenska kronor på ICA den här veckan så har jag en "Bohemian Raspberry" och en "New York Super Fudge Chunk" i frysen (läs: hade en "Bohemian Raspberry" ).

-
Jag har totalt tretton namn jag vill döpa mina barn till dilemmat är bara att jag inte vill ha så många barn! Och de flesta namnen är ganska unika och jätte svåra att sätta ihop till ett! Men jag lyckades, igår, när jag inte kunde sova! Det dumma med att göra sånt på kvällen är att man aldrig kommer ihåg dem till dagen efter.

- Jag ska på en till intervju imorgon! Hur bra som helst, och det bästa är att det är super nära min lägenhet!

Ciao!


Metro Station

Igår var det Metro Station på Debaser Slussen med Andrea, Cecilia och hennes två kompisar. Bandet var helt fantastiska live, det tråkiga var bara att de endast spelade i 30 minuter, vilket är alldeles för lite. De spelade inte ens "True to Me", eller några låtar från deras B-sidor från deras singlar. Så det gjorde mig lite smått besviken. Och jag kände mig inte jätte bekväm i att det endast vara massa små emos där! Metro Station är i alla fall ett band jag skulle kunna se live igen!

Efter gick vi till donken och jag hade "Control" på hjärnan, och sjöng, dock i målbrotts röst! Så jag ska väl inte vara så jätte förvånad över att jag har ont i halsen idag! Vi gick även och sköng på "Shake it" hela tiden! Eller "MilkSHAKE it, shake it", som Andrea så fint sade det!


(synd att kvaliten är kass)

Ett bra intryck!

"Men vi hör av oss på måndag eller tisdag, och du gjorde verkligen ett gott intryck!" Jag kunde såklart inte göra annat än tacka och ta emot. "Du gjorde ett gott/bra intryck" är vad jag fått höra efter varje intervju jag hittills vart på, och det känns jätte bra med tanke på att jag är mig själv. Personer gillar mig, haha!

Jag kom hem från intervjun vid halv ett och satte på Beatsteaks live skiva "Kanonen auf Spatzen" (två live CD's och en live DVD) på hög volym och åt lunch! Dock tog det ganska lång tid att få i mig skålen med nyponsoppa och keso eftersom att jag kände att jag var tvungen att sjunga efter varje sked.

Idag invigde jag även min och Anjelicas "I <3 ET" tröja som vi köpte i Helsingfors.
  


God Morgon!

Sovit gott? Jag har, trotts att mina väckarklocka tickade väldigt högt, sovit jätte bra! Det är egentligen inte min klocka, men eftersom att mitt mobil alarm ibland bestämmer sig för att inte ringa fick jag låna en av mammas väckarklocka.
Igår kollade jag och mamma på Rush Hour 2 och Rosa Pantern. RH2 hade jag redan sett flera gånger innan men det var första gången jag såg Rosa Pantern och den var faktiskt riktigt bra!

Snart ska jag ringa till familjen som jag ska på intervju hos. Känns spännande och lite små läskigt. Jag trodde att man efter några intervjuer inte skulle känna de där läskiga lilla pirret i magen. Men jag är precis lika pirrig som innan första jobb intervjun jag någonsin gjorde. Anyway, wish me luck!

Jag bjuder i alla fall på en video med en utav mina favoritlåtar av Anberlin.


(jadå, lila border är jätte fint och passar absoluut in!)

Lik-foundation, utväxt och Rheinkultur!

Som de flesta vet så är ju jag ett stort Tyskland fan. Och enligt mig är det mycket bra som kommer från Tyskland, men en sak som de verkligen misslyckats med är foundation! Dock om man ska på en halloweenfest utklädd till ett lik, så är Tyskland the land to buy it from!

 
(det här är big no, no!)

Jag har även fått en väldigt lång ut växt som jag måste göra någonting åt. Rättare sagt, jag måste göra något åt de färgade håret, eftersom att jag än en gång vill bli blond!


Och jag kanske ska på Rheinkultur i sommar, så nu är jag väldigt happy happy!
 

Roliga tidningsrubriker!

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)


21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.

(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.

(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.

(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.

(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)


Ingen av de omkomna hade livshotande skador

(Istället dog de av...?)

Uppsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.

(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslags posten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)


Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.

(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.

(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.

(Det jör vi vel inte!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.

(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.

(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)


Polisen grep torsk i fiskhamnen.

(Var hittar man annars torsk?)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.

(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.

(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)


Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.

(Hur stor är sannolikheten att det finns tre personer som tänder på

Finlandsfärjor?)


"Lånad" av Becka som "lånat" av Wenche!


Big Day Out 5.0

Jag har nu bestämt att inte gå på varken The Gaslight Anthem och Volbeat.
Jag vill inte slösa pengar på de konserterna eftersom att det inte är två band jag känner att jag måste se! Plus att jag redan sett Volbeat once!

Nu är det så att jag vill på Big Day Out 5.0 i Anröchte, Tyskland.
Silbermond
In Extremo
Deichkind
K.I.Z
Luxuslärm
P:lot
Sondaschule
Schandmaul
Jennifer Rostock
The BossHoss

Det är line-up'en hittills.
31/7 - 2/8 2009! Tre hela festival dagar för endast 62,70€, det är riktigt billigt för en festival! Och på det är det såklart pengar till boende och mat!

Någon som är på?
Det är ju såklart ett plus om du lyssnar på något utav de här banden, kanske inte så jätte kul att slösa pengar på band och musik man inte tycker om (:

Rise Against - Hero of War

All min respekt går till Rise Against idag, som för övrigt spelar på Columbiahalle i Berlin idag. Det bandet vet verkligen hur man skriver bra texter som verkligen berör. Första gången jag hörde "Hero of War" kunde jag inte hålla tårarna tillbaka, jag blir lätt sådär jätte sentimental! Jag vet att många inte har viljan eller orken att läsa igenom hela texten, därför har jag gjort texten tjock vid det ställe jag alltid blir sentimental vid!

 

"He said
Son...Have you seen the world?
Well, what would you say
If I said that you could.
Just carry this gun.
You'll even get paid.
I said that sounds pretty good.

Black leather boots
Spit shined so bright
They cut off my hair
But it looks alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust


I kicked in the door
I yelled my commands
The children they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They tookoff his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

She walked
Through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

And the shells jumped
Through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed
With a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust"

Dubbelbokning!

I morse kom Rob hit, vi gjorde äppelpaj och pratade strunt.
Hon berättade om sin Berlin resa som hon gjorde förra helgen för att se hennes nummer ett favoritband "Childen of Bodom" ,som hon för övrigt sett minst trettioen- tusentvå gånger.

(gammal mobilbild, tagen av Anjelica)

Fick även ett sms av Emelie igår och det visade sig att jag hade dubbelbokat denna dag. Jag som alltid skriver upp saker i min almanacka!! Men vi bestämde att ses nästa helg istället. Så kan det gå när man har för mycket i hjärnan, rättare sagt, för mycket onödigt i hjärnan.

Imorgon på förmiddagen ska jag på en arbetsintervju och till kvällen blir det "Metro Station" med Andrea. Synd att varken Emelie eller Lina kunde komma pga pengarbrist. Hade vart kul att träffa dem båda!

Nu ska jag fixa lite lunch till mig själv,
Ciao!

Ge mig sommar nu, tack!

Idag unnade jag mig lite fredagsgodis. Och jag måste erkänna att jag skulle kunna äta flera Brejk på raken utan att tröttna på dem, super goda! Det blev en daim med, inte helt fel det heller!


Så tidigt som vid tio i morgon kommer Rob hit, och tar med sig äppelpaj! Mums!
Så tidigare idag sprang jag ut och köpte vaniljsås. Att gå ut i en t-shirt och tjocktröja i det här vädret är inget jag kommer göra om, och det är inget jag rekommenderar heller! Plus att gå den korta vägen till Konsum, som oftast bara brukar ta fem minuter, tog max tio eftersom att det var sjukt halt på gatan.
Alla människor gick väldigt sakta och försiktigt, precis som jag. Jag vill ha sommar nu! Jag är så extremt trött på det här snö/regn/slask/is vädret!

Idag har det vart Rise Against, Deichkind och Elliot Minor för hela slanten!

Hjulbent vs Djurbent!

Igår när jag och Anjelica var på väg mot Ringen så började vi av någon anledninga prata om hjulben och kobenhet.

Anjelica: "Men en en ko är ju också ett djur"
Jag: "Eh, Anjelica, det heter hjulbent, inte djurbent!"
Anjelica: "Va?"
*vi börjar skratta*
Anjelica: "Är det sant? Jag har alltid sagt djurbent!"

Jag tyckte det var jätte gulligt!

Lite om gårdagen!

God Morgon!
Igår var jag för lat för att lägga över kamerabilderna till datorn, så jag gjorde det precis. Och jag åt en jätte god lunch och läste Hemma i HSB och kollade i de nya Sembo katalogerna som vi hae fått. Jag har hittat billiga resor till både Riga (som jag och pappa ska till i sommar) och till Gdynia (där min kompis bor) och Berlin.


En kompis skrev även till mig här om dagen att han på nyårsafton helt random gått till en club där ingen mindre än Torsten och Arnim från Beatsteaks DJ'ade. Och att Torsten DJ'ade där varje månad och att han kallade sig "DJ Totze Trippi". Så nu måste jag ju åka till Berlin, haha!

Efter att gått omkring i en timma och klagat på hur ont jag hade i armvecket märkte jag att jag hade rivsår där. Jag vet inte hur de har kommit dit för nu har jag nämligen klippt mina naglar så att jag inte ska kunna riva mig själv i sömnen. Men idag kliar det inte längre, men rivsåren ser verkligen fula och hemska ut!

(det ser värre ut i dagsljuset, men skyll på min kamera!)

Igår följde jag även med Anjelica till ringen och luktade på en massa parfymer. Den här gången lyckades jag stanna inne på Kicks utan att få ont i huvudet eller andningssvårigheter. Skönt.

Din personlighetstyp!

Gjorde ett test om personlighet på den här sidan. Och de flesta sakerna passade faktiskt in på mig ganska bra. Men de här med karriärerna, det känns inte som om något utav dem är vad jag vill bli! Det skulle ju vara kul att vara musiker eller artist, men det lär ju aldrig hända.

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.

Om du gör testet får du jätte gärna berätta vilka karriärer vi har gemensamt, skulle vara jätte roligt att veta! =D


bilden är tagen några dagar efter att jag kom hem från Teneriffa, mars -08
vilken tur att man inte ser alla mina fräknar så bra!


Band jag har sett live!

Hej hallå!
Jag hade tänkt skriva upp vilka band jag sett genom åren. En del är på festivaler och en del på konserter. Och under varje konsert kommer jag även skriva ner förbandet. Jag skäms inte för den musiken jag lyssnar på nu, men det finns två band jag lyssnade på förut som jag skäms hemskt mycket för, därför har jag inte skrivigt upp dem.


The Unholy Alliance;
- Slayer
- Slipknot
- Mastodon


Hultsfredsfestivalen;
- Slipknot
- Wednesday 13
- Marilyn Manson
- Mando Diao mfl...

Nightwish;
-
Nocturnal Rites

Crashdïet;
- Zan Clan
- Starled Suicide


The 69 Eyes;
- Maryslim

Children of Bodom;
- Ektomorf
- One Man Army and the Undead Quartet

Sweden Rock Festival;
- Journey
- Arch Enemy
- Alice Cooper
- Evergrey
- Def Leppard
- Whitesnake mfl...

Panic at the Disco;
- The Sounds

DragonForce;
- Firewind

My Chemical Romance;
- Franky Lee

The Unholy Alliance II;
- Slayer
- In Flames
- Children of Bodom
- Lamb of God
- Thine Eyes Bleed

Iron Maiden;
- Trivium

Red Hot Chili Peppers;
- Mike Watt & The Missingmen


Wednesday 13;
- Velvet 69

Elämä Lapselle;
- Poets of the Fall
- Apulanta
- Negative
- Lovex mfl...

Gwen Stefani;
- CSS

Rock at Sea;
- Gotthard
- Evergrey
- Korpiklaani
- Asta Kask mfl...

The Black Crusade;
- Trivium
- DragonForce
- Arch Enemy
- Shadows Fall
- Machine Head


In Flames;
- Engel

Sweden Rock Festival;
- Sabaton
- Coheed and Cambria
- Disturbed
- Whitesnake
- Volbeat mfl...

Go08;
- Johnossi
- Kleerup

Rock op'n Dörp Festival;
- Panik
- Sunrise Avenue
- Fury in the Slaughterhouse
- The BossHoss mfl...
(p.g.a regn såg jag bara Panik)

Sugarplum Fairy

Jason Mraz;
- Ingrid Michaelson

Sabaton;
- H.E.A.T

Taste of Chaos;
- Atreyu
- Story of the Year
- HORSE the band
- MUCC mfl...

Razorlight;
- Molotov Jive


8/2 Metro Station;
- Kid Down

11/2 Mando Diao

(?) 17/2 The Gaslight Anthem;
- Frank Turner
- Polar Bear Club

(?) 5/3 Volbeat;
- The accidents


Finns det några utav den här bandet du har sett eller som du kanske vill se? (:


Utmaning!

Har blivit utmanad av Denise!

- Gå in i mappen mina bilder
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.



Jag har inga mappar i "Mina Bilder" eftersom att jag har för lite plats för det på datorn, men jag tog den sjätte bilden utav de få bilder jag har där.
Det här är "The Detectors" som är ett utav mina favoritband. Anledningen till att jag har just den här bilden sparad är för att de är i samma köpcentrum i Kiel som jag var i två gånger förra sommaren!

Jag utmanar:
Andrea
Emelie
Ida
Amanda
Sanna
Mille

- Mitt hår!

Och såhär charmigt ser mitt hår ut efter att haft det i hårband någon timme, direkt efter duschen! Volymen sitter till och med kvar nu, fast att det var igår jag duschade och tog korten! Miljövänlig volym, haha!
 
Visst är min censur fin? Jag vet inte riktigt vad jag hade gjort men helt röd var jag om kinderna, och det såg bara så extremt hemskt ut!

Jag måste även dela med mig utav en helt fantastisk låt!
The Subways - Shake! Shake!



Nu säger jag även god natt, vi hörs imorgon!
Ciao!

- Minnen!

God Afton!
I Oktober förra året försökte jag förtränga ett minne vilket jag tillslut lyckades med. Jag glömde helt bort det, till för någon timma sedan då jag kollade i min strumplåda. Jag fick en klump i halsen och ville bara gråta.

Jag minns när jag fick de båda sakerna. Den röda lappen är egentligen inte en lapp, utan på baksidan sitter det tändsticker. Innan den 19 Augusti stod det ingenting på den, men nu står det "Beatsteaks, best band in the world". Tändaren fick jag på ett café. Han som gav mig den hade lagt fyra tändare på bordet för att se vilka som funkade, och vilka som inte funkade. När jag provade en och den funkade gav jag tillbaka den men fick svaret "Keep it, so you won't forget me!".

Den personen är en utav de mest underbara, roliga och trevliga personen jag någonsin träffat, eller så är det bara mitt minne som sviker! Jag saknar honom i alla fall jätte mycket! Vad mycket en liten töntig tändare och några tändsticker kan framkalla egentligen!

Och så var jag tillbaka på ruta ett, börja förtränga och glömma bort allt igen. Eller så försöker jag att leva med det helt enkelt , jag tror jag ska köra på det sistnämnda, slipper man gå igenom en jobbig "förtränga"-fas!


Last.fm - Vecka 5!

Hej hallå!
Jag vet inte riktigt om det här är av ert intresse men jag hade tänkt börja lägga upp vare veckas top ten last.fm. För er som inte vet vad last.fm är för något så är det en sida på Internet som "skrobblar" all musik du lyssnar på. Så alla musik du lyssnar på via ditt musik program på datorn kommer upp på sidan.
Där kan du sedan se hur mycket du har lyssnat på alla band/låtar. Du kan också kommunicera med andra och prata musik och såklart vardagliga saker. Jag har träffat många helt fantastiska människor därifrån!

Det här är från vecka 5, alltså förra veckan.



Unique Artists: 123
Total Tracks: 517
Total Plays: 829
(Ni får ursäkta den otroligt kassa bilden, men det är svårt att få den att se "klar" ut!)

När jag första gången hörde talas om last.fm kändes det nästan som en pinsamhet om jag inte skulle skaffa det, eftersom att jag är ett sånt musik fan. Men jag förstod mig inte på det så jag skapade en nya användare i September 2007 som jag fortfarande är aktiv med.

Last.fm är även den Internet sida jag är mest aktiva på, utav alla sidor jag har ett account på. Så om man verkligen vill ha kontakt med mig är det till last.fm man ska gå, haha!
http://www.last.fm/user/Joenica

Fyra kilo till, sen är jag nöjd!

Hejsan!
Jag har precis ätit lunch, super! Jag gjorde en soppa som jag skulle ha tagit kort på om det inte var så att den såg så äcklig ut.men den såg riktigt äcklig ut. Dock smakade den helt fantastiskt! Jag är trotts allt inte så jätte dålig på att laga mat.

En sak om att gå ner i vikt som jag hittade i tidningen i söndags:
"Gå ner i vikt med turbodieten. Med soppor, shakes och regelbunden motion kan du enkelt bli av med mellan ett och tre kilo - i veckan. Att gå ned snabbt är jättebra för motivationen, säger hälsoexperten Birgitta Johansson."

Så jag tänkte att jag skulle försöka mig på det, genom att byta ut vissa måltider mot soppor eller shakes, nu har jag ätit soppa två luncher på raken, och gått promenader regelbundet. Så vi får se om det händer något, haha!
De här är de tre kategorierna man kunde "välja mellan":

Gå ner 1-5 kg
Byt ut vissa måltider mot soppor eller shakes

Gå ner 5-10 kg
Byt ut alla måltider i tre veckor, för att sedan sakta trappa upp igen

Gå ner mer än 10 kg
Byt ut alla måltider under en längre period
- men konsultera först en läkare eller gå med i ett viktminsknings program

Birgitta ger även hennes bästa råd för att lyckas med vikten:
1. Sätt upp ett tydligt mål - hur mycket vill du gå ner? Är målet realistisk?
2. Sätt upp en deadline. Frigör tid i almanackan för att få det att fungera. Avboka frestande fester.
3. Ge dig själv rätt förutsättningar. Be din parter stå för matlagningen hemma.
4. Om du tänker äta måltidsersättning under lång tid - gå med i en grupp för att få stöd. De ger bättre resultat i 9 fall av 10.
5. Hitta en motionsform du tycker om. Du går ned i vikt lättare och förlorar en mindre andel muskler och fett.
6. Ät regelbundet när du återgår till vanlig mat. Itrim (http://www.itrim.se/) rekommenderar frukost, lunch, middag och ett mellanmål om dagen. (Mellanmål kan till exempel vara tre frukter och 1 dl keso.) Ät med ungefär fyra till fem timmars mellanrum.
7. Tänk på portionsstorleken. Ta inte om. Låt bli att småäta.
8. Unna dig något litet extra, men inte mer än en eller två gånger i veckan.


Jobben rullar in som det ska, det går bra nu!

Ikväll ska jag lägga mig tidigt, alltså så fort jag skrivigt det här inlägget och fixat iordning mig. Jag är så otroligt trött idag och jag vet inte vad det riktigt beror på.

Mitt jobbsökande går excellent, en jobbintervju är redan inbokad, och två andra är intresserade av att få komma i kontakt med mig. Feels great!
Alla är barnvaktsjobb såklart, kanske inte det bästa, men det är i alla fall något. Nu är det bara att hålla tummarna på att de tycker jag är något att ha, haha!

Imorgon kommer Theo hem till mig på fika! Får se om jag hittar något mums i frysen, annars får jag pallra mig ut till ICA och köpa något nyttigt och gott.

Nu ska jag sova, god natt och sov gott :*

Jag är nyttig!

Jag måste bara berömma mig själv och säga att jag vart jätte duktig nu på eftermiddagen! Jag har sökt jätte många jobb och redan fått svar från ett som jag ska ringa lite senare ikväll. När pappa kom hem tog vi en lång promenad innan vi gick och handlade. Jag lyckades hålla mig från alla sötsaker och köpte nyttig fil plus massa frukt och grönt. Mitt nyttiga liv verkar gå riktigt bra nu och jag känner att mitt sötsug förminskas för varje dag, vilket är superbra!

Nu ska jag gå och micra lite quorn som jag ska ha till mitt ris. Anjelica hade nämligen gått och ätit upp allt mitt quorn som jag stekte igår, för att slippa göra det idag. Så kan det gå.

Flower Power!

Hur löjligt är det inte att döpa sina blommor? Och hur löjligt är det inte att damma dem? eller att prata/blåsa på dem bara för att de ska få mycket koldioxid? Det är super löjligt, och det vet jag, men ändå har jag gjort det och gör det!

Och för att verkligen förvärra situationen och skämma ut mig lite mer ska jag ladda upp bilder på mina blommor och skriva deras helt fantastiska namn!

Baumann, (efter Peter Baumann, gitarrist i Beatsteaks) Ja, jag har gjort en liten halsduk till honom! Och det roliga är att till och med mamma börjar kalla honom för Baumann (kallade jag nyss min blomma för "honom"? Ja, det gjorde jag visst!)


Launched, (efter Beatsteaks andra studioinspelade skiva, en utav deras bästa). Det är från början min mammas blomma, men jag fick honom då den inte fick plats i vardagsrummet längre.


Teutoburg-Weiß, (döpt efter Beatsteaks sångare, Arnim Teutoburg-Weiß).

Han har jag sått själv, och är egentligen ingen blomma utan ett apelsin/mandarin/clementin träd. Precis vad han är vet jag inte eftersom att jag inte kan minnas vilket frö det var jag sådde, haha!


Fadderbarn, eftersom att den här blomman inte fick plats i vardagsrummet fick jag ta hand om honom, så därför fick han det provisoriska namnet "Fadderbarn". Men nu har jag fått reda på att han inte kommer få plats i vardagsrummet igen, så jag har fått honom. Jag planerar att döpa honom till "Remmidemmi", men det låter ju mer tjejigt, så han kommer bli en hon.


Haha, jag vet nog att ni sitter och tänker "Herregud, hon är verkligen helt knäpp", och jag kan hålla med, det är blommor det handlar om! Men tekniskt sätt nu, det är ju i stort sätt samma sak som när man var liten och döpte sina gossedjur, eller döper sina barn. Skulle man inte egentligen kunna jämföra blommor med barn? Jag menar, de behöver ju i stort sätt samma saker.
Nu säger jag inte att jag värdesätter mina blommor mer än barn. Jag skulle kunna kasta bort vilken  blomma som helst för ett barn! Så ni ska inte tro att jag är heeeelt...ja...ni fattar!

De här låter ju bara konstigare och konstigare!


Ett band för sig!

Jag fick en fråga här om dagen, "Vilket band skulle du vilja se live precis nu?", jag fick tänka ett tag innan det självklara svaret kom: "Beatsteaks och Deichkind!". Jag ska nu tillägna ett inlägg åt Deichkind, ett band för sig!
Deichkind (även kallade "The Electric Super Dance Band") är ett Hip-Hop/Electro band från Hamburg och består utav de fem fullvuxna männen Philipp Grütering, Ferris MC, Sebastian "Sebi" Hackert, DJ Phono och Porky. Ferris MC är även uppvuxen i Neumünster och Kiel, lite sådär små kul!

Nu till deras live konserter! Tänk er allt konstigt, underligt och otänkbart ett band kan göra på scen, det är vad Deichkind gör!

Vilket annat band...
...hoppar upp i en stor sak av luft och crowdsurfar på publiken?
...ger alla på front row/second row en skakad öl och be dem öppna den?
...tar upp så många människor från publiken det får plats på scenen för att dansa, hoppa, puttas?
...börja åka skidor på träplankor?
...använder sig utav dun och fjädrar istället för ett fint konfettiregn?
...klär ut sig till diverse saker?
...tar upp en studsmatta och börjar hoppa, eller blåser upp en hoppborg?

  
  
  

Här är även två videos, båda från Melt! Festival, den första från 2004 och den andra från 2006. Båda videorna har samma låt eftersom att det är näst intill omöjligt att hitta en video med bra kvalité till en annan låt.

I den här första videon får vi se när bandet ber alla komma upp på scen, det bara strömmar upp människor, och det ser riktigt coolt ut. Det jobbiga efter att ha gjort en sådan sak är väl att få bort alla från scen.


Den här videon är dem som vanligt, allmänt konstiga


Om jag skulle vara med i Deichkind skulle jag avguda mitt jobb!

Destruktiva drömmar!

God afton!
För någon timma sedan, då jag duschade lade jag märke till att jag har rivsår överallt på benen, vänster överarm och i nacken. Jag blev absolut livrädd!
Jag kan ju inte minnas att jag har kliat/rivit på mig själv, så jag tror helt ärligt att jag drömmer destruktiva drömmar när jag sover. Det känns jätte obehagligt. Men ändå har min sömn blivigt bättre de senaste veckorna, den är inte lika ojämn och jag vaknar inte lika ofta. Och jag är inte i värsta depressionen, och jag mår bra på min vakna tid, men när jag sover verkar jag inte må så bra. Jag undrar vad det kan bero på? Och vad händer nästa gång jag vaknar? Fler rivsår? Det är nästan så att det tar emot av tanken på att sova!

Jag ska nog övertala Anjelica att få sova hos henne inatt, då kanske hon han hålla lite koll på mig, hoppas jag. Hennes sömn är ju lite tyngre än min, men det ska nog gå bra!

Nej, nu ska jag ta och göra mig en kopp te, äta ett päron och kolla i de nya klädeskatalogerna som kom hem idag. Jag behöver nya byxor och är i akut behov av nya strumpor.

Good Night and Sleep Tight!

Mannen och korven!

Skönt att vara ny duschad och fräsh!

Som ni antagligen läst så är jag ju inte alltid så jätte pepp på att gå till Tyskan, menden kunde inte bli roligare idag. Jag absolut älskar och avgudar min tredje grupp (18.00-19.00). Vi skulle ha en dialog med varandra idag, i stil med:
Andi: "Hi, Ines! Wie geht's?"
Ines: "Hallo, Andi! Gut danke"
Andi: "Was macht du heute Abend?"
Ines: "Nichts, Warum?"
Andi: "Möchtest Du mit mir Kino gehen?"
Ines: "Ja, gern! Was gibt es?"
Ja, ni fattar grejen. Vi skulle sedan hitta på en egen dialog, och vi fick inte tänka innan vi svarade, utan bara säga det första som kom upp i huvudet. Så jag och en kille (som jag aldrig minns namnet på) bestämde att vi också skulle gå på bio, precis som exemplet. Jag frågade vad filmen som han vill se hette och vad det var för en slags film och han svarar "Es gibt einen guten und sehr seriös(seriöschen?) Film, Er heißt 'Der Mann und der Wurst'", vilket betyder "Det går en bra och seriös film, den heter mannen och korven". Vi kunde verkligen inte hålla oss för skratt då!


Här är en bild på den byggnad jag läser Tyska i, absoluut jätte intressant!


- "I don't care"-period

Jag tog precis bort min blogg på metrobloggen.se, kändes så extremt onödigt att ha kvar den bara för att. En annan sak som är riktigt onödigt är att skriva "extremt" hela tiden, vilket jag gör, haha!

Om drygt en timma börjar min Tyska, och helt ärligt är jag så opepp det bara går att bli! Jag har verkligen tappat så mycket på senaste tiden. Och jag är inne i en "I don't care"-period, och jag tror inte jag behöver förklara vad det är för en slags period! Det känns jätte hemskt att erkänna men jag bryr mig bara om två saker just nu: Musik och att komma ner till min normalvikt (vilket inte alls går bra).

Uppmuntra mig för jag är inne i en extremt tråkig period och tappar snart livsgnistan. Okej, de där var lite för drastiskt, livsgnistan lär jag aldrig tappa, det har jag ingen lust med. Men få mig motiverad till att skaffa ett vettigt liv! Eller ge mig ett jobb!

Anyway, nu måste jag börja sätta på mig lite varmare kläder, sitter just nu i t-shirt och shorts. Ska lägga i en tvätt innan jag beger mig till Tyskan.

Jag bjuder på två ganska ny tagna foton!
 

Ciao!


Klaustrofobi!

God Morgon!

Idag har jag gjort en sak som jag hatar extremt mycket, jag har även gripits av panik p.g.a min klaustrofobi. Klockan åtta skulle jag befinna mig på Eastman för att diskutera kommande tandutdragning/tandställning. Tandläkar skräck har jag haft så länge jag kan minnas så min mamma följer alltid med mig. Hej, jag är snart nitton år och klarar inte av att gå till tandläkaren ensam. Det kändes i alla fall riktigt vemodigt att gå på tunnelbanan 20 över sju i morse. När tunnelbanan åkt från Gamla Stan började den sakta ner och stannar helt. Jag känner att paniken sakta börjar smyga sig fram, efter att ha stått still i något som kändes som minst fem minuter känns det som om jag skulle svimma vilken sekund som helst. Tillslut började den åka och väl framme på Odenplan springer jag ut och paniken försvinner snabbt. Efter tandläkarbesöket ska vi tillbaka hem, tror ni inte att tunnelbanan stannar igen? Den här gången är det för att något är fel och att de måste släcka ner och starta om "motorerna". Då kunde jag inte hålla mig, jag börjar gråta. Där står jag, Veronica, arton år med världens klaustrofobi, håller mammas hand och gråter som ett litet barn.

Klaustrofobi är extremt jobbigt att ha, och det är ofta svårt att leva med för det förhindrar dig från att göra vissa saker, som att åka hiss, tunnelbana, buss, bil... Det finns en hiss jag åker, och det är min egen, i min trapp, för den är jag uppväxt med, men om den skulle stanna skulle jag få precis lika stor panik som i vilken annan hiss som helst. På senare år har jag blivigt bättre på att åka hissar jag tidigare inte åkt, men det tar emot varje gång jag vet att jag måste in i en. Jag har inte lika stora problem med att åka tunnelbana och andra transportmedel, men att gå på toaletten och låsa efter mig tycker jag är jätte jobbigt. Och jag har blivigt innelåst på toaletter så många gånger att jag nu för tiden helst låter bi att gå.

Många är rädda för att luften ska ta slut, men jag vet att den tränger sig in, det jag får panik utav är att jag vet att jag inte kan komma ut! Jag kan inte kontrollera när dörren/dörrarna ska öppnas, och det har inget med kontrollbehov att göra. Hjärnan får stopp, den går in i en vägg och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det slutar ofta med att jag börjar gråta, får ångest och är nära på att svimma.

En del har svårt att förstå det här med klaustrofobi, eller cellskräck, som det också heter. Många tänker "Fastnar man i en hiss är det bara att vänta tills någon kommer och öppnar upp" eller "Att låsa in sig själv är ju inget farligt, du kommer ju ut tillslut". Det är saker jag många gånger fått höra. För mig är det inte så, såklart vet jag att jag kommer ut sen, men vad som händer i hjärnan kan jag inte hjälpa. Det är så inte så att jag kan kontrollera när jag ska få panik p.g.a klaustrofobin, den bara kommer!

Snygga människor i B-reklamer?

Helt ärligt nu, hur snygg får man bli?!

Han gör reklam för UMO.se vilket är en ny ungdomsmottagning på Internet och han håller i frågan "Jag vill vänta med sex, är det ok?". Reklamen finns på bilddagboken.se och går inte att hitta på YouTube, annars hade jag lagt ut den här, haha! (Om det är så att någon känner honom så är ni jätte välkomna att kontakta mig ;D)

Kände bara att ni skulle få veta att det faktiskt finns en del riktigt snygga människor som gör B-reklamer, för det är ju så jätte viktigt att veta!


Spotify!

Hejsan!
Det är inte många som läser på min LJ, så jag tänkte skriva ungefär samma inlägg här som jag har skrivigt där, skillnaden är bara att det blir på svenska här!

Spotify är helt fantastiskt! Men ibland, som igår då jag ville lyssna på några speciella sånger från AFI, var inte de tidigare skivorna där. Spotify har bara "Sing the Sorrow" (2003), "decemberunderground" (2006) och "I Heard a Voice: Live from Long Beach Arena" (2007). De äldre albumen som jag ville lyssna på, som "Black Sails in the Sunset" (1999) och "Shut Your Mouth and open Your Eyes" (1997, ett utav deras bästa album!!) fanns inte! What a shame!

Och som de tre skivorna "Limbo Messiah", "Launched" och "Living Targets" från Beatsteaks fanns inte heller, men jag vet att både "Launched" och "Living Targets" släptes genom Epitaph Records, och as far as I know, samarbetar inte Spotify med dem. Men jag har inget emot det eftersom att jag redan har dem, men det finns andra band och skivor jag saknar.
- Av Pennywise finns det bara två låtar
- Story of the Years skiva "The Black Swan" fanns inte, precis som Raised Fist's bästa skiva "Sound of the Republic".
- Inget från Motion City Soundtrack, Escape the Fate eller Matchbook Romance, absolut ingenting!

Men ja, man kan ju inte få allt här i världen, haha!

I alla fall ett stort plus att alla Anberlin's slivor fanns + Blaqk Audio's enda skiva "SexCells" (Blaqk Audio är ett sido project av Davey Havod och Jade Puget från AFI, hur bra som helst!)

(Tänk va kreativ jag var i det här inlägget, länk till varje skivomslag ;D)