Old webcam pictures! Wed 13/Max Green?

Det har gått flera timmar sedan jag åt Sushi:n men så fort jag tänker på det mår jag illa. Tanken på att jag ätit rå fisk blandat med minnet av smaken får mig inte precis att må bättre.

Jag kollade precis igenom mina gamla mappar med gamla webcam bilder.
Och med tanke på att jag är så generös hade jag tänkt att dela med mig utav dem. Ni får ha överseende med en del, alla är från 2004 och 2005!

   
  
  
   
  
 
Måste säga en sak om det två följande korten här under. Antagligen är det bara jag som tycker att jag är lik de här personerna, men ni får jätte gärna hojta till om ni tycker annorlunda!
På det första ser ju nästan ut som en liten kopia utav Wednesday 13, och jag tror det beror på att jag inte har några ögonbryn, haha!
Ja, jag hade rakat bort dem.
  

Och på den här ser jag lite ut som Max Green från Escape the Fate, dock hittade jag ingen riktigt bra bild på honom så han fick två olika istället.
   

Jag såg verkligen hemsk ut på den tiden, men ibland saknar jag min "look", den var trotts allt unik. Jag önskar även att jag var lika modig som jag var då, jag har krupit in mer i mig själv de senaste åren.

Aldrig mer Sushi!

Som jag skrev i inlägget tidigare så har jag nu tagit ner alla mina posters. Det är tomt, men känns inte alls så tomt som jag hade fruktat från början. Jag kan nog till och med säga att jag kommer kunna vänja mig vid de kala väggarna, tills vidare i alla fall!
 

Till middag åt jag, Angie och pappa Sushi. Jag har såklart smakat på det tidigare, men idag var första gången jag faktiskt tog en hel "portion" till mig själv.
Före:
+ en rulle och en lax


Efter:

Jag åt alltså inte så mycket. Jag tyckte den första laxen var helt okej, men sen vart det genast för mycket. Sushi är inget för mig, verkligen inte. Aldrig mer sushi säger jag! Så nu har jag borstat tänderna för att få bort den äckliga eftersmaken. Dock verkar det inte funka eftersom att smaken är kvar!

Bankomatkort/ID

Jag måste berätta om hur irriterad jag blev igår. Jag och Angie skulle gå och handla på Ica, åt både oss och min mamma.  Och jag tänkte att jag kunde betala med mitt kort så fixade vi med betalningen efteråt, så jag dubbelkollar att kortet är med och lägger det i fickan. På vägen till affären kommer jag på att jag har glömt mitt ID kort hemma, ibland vill de ju att man ska visa ID kort med, men vi struntade i att gå och hämta det. När vi plockat på oss allt vi ska ha i affären ställer vi oss i kassan och när jag ska ta fram mitt kort inser jag att det är bankomat kortet jag glömt, men har med ID kortet. Så det vara bara att gå hem, hämta det och gå tillbaka. Jag var så extremt irriterad på mig själv, blanda ihop ID kortet och bankomat kortet, de är ju inte ens lika!! Men lite extra motion har aldrig skadat mig!

Idag har jag verkligen storstädat! Mitt golv är nu dammsuget och skurat och hela rummet är vädrat. Jag ogillar verkligen allt som har med städning att göra men jag måste erkänna att det känns riktigt skönt att ha det gjort! Nu hade jag tänkt ta ner mina få posters som jag har på väggarna. Eftersom att jag inte får borra i väggarna vet jag inte riktigt vad jag ska sätta upp. Jag hoppas jag får en superbra idé på något roligt, eller så kanske jag kommer börja trivas med helt kala väggar? Vem vet?


Framtiden?

Ofta har jag kommit på mig själv med att tänka "Jag önskar att jag kunde se in i framtiden". Först önskar jag att jag kunde det och bara ta en litet titt på hur mitt liv kommer se ut, men jag ändrar mig direkt efteråt. Tänk om man ser sig själv arbetslös med femton barn att försörja i en liten lägenhet och en alkoholiserad man. Hur skulle man reagera då? Jag skulle i alla fall göra allt för att inte sluta så. Antagligen skulle jag kämpa så mycket med att lyckas med att få ett bra liv att jag skulle sluta där tillslut, utmattad och trött med mina femton barn och alkoholiserad man och känna att livet inte är värt att leva.

Sen kan det ju vara så att man ser sig själv leva sitt ultimata drömliv. Man har de där jobbet man bara kan drömma om nu, har tre barn med sin underbar och ambitiösa man som lyckats med karriären Hur skulle man då reagera?
Hur skulle man göra för att nå de där livet? Tänk om man anstränger sig så mycket att man blir besviken då man inser att ens liv inte alls utvecklats till de där underbara drömlivet?

Men nu kan vi ju glädja oss över att man inte kan se in i framtiden, så oroa mig behöver jag ju knappast göra. Men tänk om man kunde, skulle ni då våga ta en titt in i er framtid?


Frågor!

Jag hittade de här frågorna på Denise's sida och jag kände att jag hade tillräckligt mycket tid för att svara på dem. Underhåller ju för ett litet tag!

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana några.

DIG
1. Hur lång är du?
runt 162 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Svår fråga. Jag vill ju bo lite överallt, på olika ställen, men ändå kunna känna att jag har ett hem jag alltid kan återvända till.
3. Vad pluggar du? Just nu, ingenting. Men jag vill plugga lite inom turism framöver. Får se när jag är på humör och energi till det (:
4. Har du långt hår? Om man jämför med vad jag är van med, nej, jämför man med någon med page så har jag långt. Beror ju på hur man definierar "långt".
5. Vilken hårfärg har du? Mörkt med utväxt
6. Sminkar du dig? Helt ärlig? Oftast inte.
7. Har du haft sex senaste månaden? Nope.
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Vitt.


FAMILJEN
1. Bor dina föräldrar ihop?
Yupp!
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Kan man ju inte svara på. Det betyder ju lika mycket.
3. Hur många syskon har du? Tekniskt, en.
4. Vad är det senaste du sa till din mamma? "Tror du att jag står häroch njuter av att ha ont i magen?"
5. Vilken mat lagade din pappa senast? HAHA, det måste ha vart ett år sedan, men med tanke på att han endast kan göra lasagne var det nog det.
6. Hur många ställen har du bott på? Bor på det tredje nu.
7. Vem i din familj stör du dig mest på? Jag skulle chansa på att det är min syster. Men alla syskon bråkar med varandra någon gång, aight?
8. Vilken familjemedlem är snällast? Kan jag ju inte heller svara på!
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Bra fråga för jag kan inte minnas! Vi umgås inte så mycket om man säger så.
10. Hur gammal är din mamma? 50

KOMPISAR
1. När var du senast med nån kompis?
Onsdag - Torsdag var jag med Jozzo
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Jozzo
3. Vem har du varit kompis med längst? Jozzo och Tove
4. Vem känner dig bäst? Jag skulle chansa på Andrea eller Amanda
5. Längsta tid du varit osams med en kompis? Ett par månader
6. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans / hennes tröja om du gjorde det? Nej, om det inte var så att denne kompis var på väg att köpa den och frågade om min åsikt. Dock säger jag nått i stil med "Med tanke på att det inte är min stil så skulle den inte passa mig, men den är ju mer din stil, så den passa ju dig!". Men såklart säger jag bara det om jag tycker så också.
7. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? Nej, det ska ju vara kul och frivilligt att träffa sina vänner, inte jobbigt.

KLÄDER
1. Vad har du på dig idag?
Mjukisbyxor och en skjorta.
2. Har du bytt om idag? Yes
3. Favorittröja? Har en del som jag hellre använder än andra.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? Shorts.
5. Har du gett bort kläder nån gång? Yupp!
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? Haha, ja, dn del!
7. Har du handlat kläder genom Internet? Ja, jag handlar bara kläder på Internet Jag hatar ju att gå och shoppa i affärer så...
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? Nope, har aldrig känt att jag har behövt det.
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? Tights.
10. Vad använder du för skor? Olika, men oftast ett par från Deichmann som jag köpte i Lübeck förra sommaren.

VÅGAR DU
1. Skrika åt dina föräldrar?
Jag vågade förut, men nu har det inte med mod att göra, utan om respekt. Jag tycker det är respektlöst att skriva på sina föräldrar, och andra också för den delen.
2. Klä dig annorlunda? Ja, men jag trivs i min "normala" stil
3. Vara dig själv? Ja, känns onödigt att inte vara det.
4. Visa dig i bikini / badbyxor? Ja, om jag verkligen måste!
5. Fisa inför din pojk / flickvän? Jag tycker alltid det är lite småpinsamt att fisa inför andra som inte är mina familjemedlemmar, och en del släktingar.
6. Pierca dig? Det tog ett tag innan jag vågade pierca mig, men efteråt insåg jag att jag inte har något att vara rädd för egentligen. Ont gjorde det inte heller.
7. Ge dig på utmaningar? Beror på vad det är.
8. Ha sex på offentlig plats? Nej!
9. Vara omogen? Såklart!
10. Äta småkryp? Det skulle jag säkert våga, men jag vet inte hur jag skulle må efteråt. Det är ju en ganska äcklig sak att göra!

Är du bäst? Jag brukar inte gå omkring och tänka att jag eller andra är bäst, men det finns säkert människor som är bättre än mig.
Älskar du dina vänner? Ja, det gör jag!
Är du lat? Extremt!
Är du spelberoende? Nej, har varken dataspel eller TV-spel. Och att bli beroende av ett familjespel har nog aldrig hänt, haha!
Vad spelar du? Inget.
Älskar du någon? Familj, Släkt och Vänner.


JAG UTMANAR:
De som känner att de har ork och lust.

Behov av kontroll?

Det går inte en enda dag utan att min pappa ringer och frågar något onödigt i stil med "Vad gör du?", "Vad lyssnar du på?", "Vilket program ser du på TV?" eller bara för att säga, "Hej, nu blev du glad va?"
Så nu har jag tre teorier på varför han gör så:
1, Han har ett behov av att kontrollera vad jag gör på dagarna, ett kontrollbehov alltså. Och minns jag inte helt fel är det också en sjukdom, att ha kontrollbehov!
2, Han har det så extremt tråkigt på sin lunch att han måste ringa mig eftersom att jag är aldrig är upptagen och för att jag är sååå rolig att prata med i telefon.
3, Han saknar mig!
Men han verkar tydligen värdera nachos högre än mig, så den tredje teorin kanske spricker i stort, men jag försöker i alla fall intala mig att den kan stämma!

Idag hade jag gjort ett srikt schema på vad jag skulle göra, få gjort och äta. Men det sprack direkt då klockan ringde första gången och jag ställde om den en halvtimma. Det här var dagens strikta schema:
08.00 - Gå upp, äta frukost
09.00 - Duscha
09.30 - Läsa dagens DN
10.00 - Ut och gå och gå, handla på Ica och Hemköp på vägen hem.
11.00 - Börja med lunchen
11.30 - Ät lunch, kolla på TV
12.30 - "Hemma"-träna

Dagen blev såhär:
08.30 - Gå upp, gör frukost
08.35 - äta frukost, titta på TV
11.00 - städa till musiken på datorn
11.30 - kolla mailen
12.30 - Fastna framför datorn och inse att tiden susat iväg i snabb fart och har blivigt för lat för att börja sätta igång med dagens bestyr.

Och hur ska jag komma ner i min normalvikt om mina dagar slutar såhär?

Rock op'n Dörp Open Air Festival!

Jag måste säga att årets Rock op'n Dörp's line-up faktiskt ser riktigt lovande ut.
R.O.D 2009:
Scooter, H-Blockx, MIA., Das Bo, Pohlmann, Stanfour, Lotto King Karl, Radiopilot, Paulsrekorder, Terry Hoax, Luxuslärm, Livingston

Jag skulle göra extremt mycket för att få se Scooter live, tänk er hur kul man skulle ha till ett sånt band! Jag skulle kunna tänka mig att bo i Lübeck igen bara för att få gå på Rock op'n Dörp, eller kanske Neumünster eller Bad Segeberg, det skulle underlätta extremt! Men å andra sidan, jag vet inte om festivalen är värd resan dit, för den är väldigt jobbig. Plus att det egentligen bara är Scooter, MIA., Das Bo och Paulsrekorder som jag vill se, känns ganska onödigt att åka dit då, med tanke på att ingen utav banden är "WOW" band! Jag får nog nöja mig med att kolla på Scooter live DVD:er framför TV:n istället!

Jag måste även säga att förra årets line-up var riktigt förtjusande:
R.O.D 2008:
Christina Stürmer, Dog Eared Pages, Fury in the Slaughterhouse, Panik, Room Eleven, Sunrise Avenue, The BossHoss, Wishbone Ash.

Synd bara att det inte gick som jag och Andrea hade tänkt oss.

ECHO 2009!

Snart är det dags för Echo 2009 i Tyskland.
Beatsteaks är nominerade i "Beste Video National" för deras video till "Hey Du" och ni skulle göra mig, och Beatsteaks en jätte tjänst om ni kunde rösta på deras video! (Låten är från deras live skiva "Kanonen auf Spatzen" och om man förstår lite tyska är videon jätte rolig!)
www.mtv.de/echo
Det är längst ner på sidan som man röstar!Här är kategorierna och de nomineade till Echo 2009!

Künstler National

Herbert Grönemeyer - Was muss muss - Best of
Peter Maffay - Ewig
Schiller - Sehnsucht
Thomas - Godoj Plan A!
Udo Lindenberg - Stark wie zwei

Künstler International
David Garrett - Encore Virtuoso
Jack Johnson - Sleep Through The Static
Kid Rock - Rock 'n Roll Jesus
Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
Paul Potts - One Chance

Künstlerin National
Annett Louisan - Teilzeithippie
Ina Müller - Liebe macht taub
LaFee - Shut up
Sarah Connor - Sexy As Hell
Stefanie Heinzmann - Masterplan

Künstlerin International
Amy Macdonald - This Is The Life
Amy Winehouse - Back To Black
Duffy - Rockferry
Leona Lewis - Spirit
Madonna - Hard Candy

Kollaboration National
Befour - We Stand United
Ich + Ich - Vom selben Stern
Rosenstolz - Die Suche geht weiter
Scooter - Jumping All Over The World
Söhne Mannheims vs. Xavier Naidoo - Wettsingen in Schwetzingen/MTV

Kollaboration International
Coldplay - Viva La Vida
Maroon 5 - It Won't Be Soon Before Long
One Republic - Dreaming Out Loud
Pussycat Dolls - Doll Domination
Yael Naim & David Donatien - Yael Naim

Künstler/Künstlerin/Gruppe/Kollaboration National
Amigos - Ein Tag im Paradies
Helene Fischer - Zaubermond
Howard Carpendale - 20 Uhr 10
Michael Wendler - Unbesiegt
Semino Rossi - Einmal ja - immer ja

Künstler/Künstlerin/Gruppe/Kollaboration National
Captain Cook und seine singenden Saxophone - Du bist nicht allein
Hansi Hinterseer - Für immer
Kastelruther Spatzen - Herz gewinnt, Herz verliert
Monika Martin - Und ewig ruft die Liebe
Nockalm Quintett - Ich Dich auch

Nachos vs. Barn!

Hej!
Nu har jag precis vart nere och posta mitt brev till min underbara vän i Polen. Hon kommer antagligen komma till Sverige i sommar, om allt går som det ska kommer hon även stanna hos mig några nätter. Vi får se hur det blir, beror på om hon har tid och pengar till en liten tripp till Stockholm.

Igår åkte jag till Jozzo på eftermiddagen, vi tog en lång promenad med en hund som hon jobbar med på Onsdagar. Det var verkligen skönt att komma ifrån stan och bara gå omkring i skogen och på små vägar, trotts att det var halt på en del. På kvällen åt vi en jätte god wookgryta, jag fick såklart i en separat skål eftersom att jag inte äter kött.
Idag var det planerat att vi skulle gå upp tidigt för att Jozzo skulle jobba men det blev ändrade planer. Istället säckade vi framför Australia's Next Top Model, och åt vi en jätte god fruktsallad till lunch.

Jag och familjen skulle egentligen ha ätit nachos igår, men jag åkte ju bort så mamma bestämde att vi skulle äta det idag istället. Och jag kan säga att ingen annan än min far kunde bli gladare.
I morse:
Pappa: "Du kommer hem idag va?"
Jag: "Ja!"
Pappa: "Till middag?"
Jag: "Ja!"
Pappa: "BRA! Då får jag äta nachos!"
Det var inget "Snälla Veronica, kom hem idag för jag saknar dig så mycket" utan, "Hörru, kom hem idag för jag måste ha nachos!"
Jag känner mig verkligen älskad, haha!

Deichkind!

Som de flesta vet lyssnar jag på mycket Tysk musik, men det många inte vet är att jag faktiskt lyssnar på mer musik från USA och andra Engelsktalande länder. Alla har alltid trott att mitt musik bibliotek består av minst hälften tysk musik men så är inte fallet. Plus att utav de 18 tyska band jag lyssnar ofta på sjunger 5 utav dem på Engelska, och endast Engelska. Jag vill inte ens försöka räkna alla banden från Engelsktalande länder, eftersom att de 18 tyska bandet står för 461 utav alla 2584 låtarna jag har i iTunes biblioteket!

I alla fall tycker jag ju väldigt mycket om Hamburg bandet Deichkind. Deras texter är faktiskt riktigt bra och de flesta är humoristiska De kan verkligen få till det, som i en utav deras mest kända låtar "Remmidemmi (Yippie Yippie Yeah)" sjunger de "Impulsive Menschen kennen keine Grenzen". För er som kanske inte är lika intresserade av det tyska språket så betyder det "Impulsiva människor vet inga gränser" och jag tycker det låter så bra! Så självklart!
Såklart kan man vara impulsiv på ett mindre drastiskt sätt, men ofta har impulsiva människor svårt med att se vart gränsen går.

Jag har redan laddat upp "Remmidemmi" på min gamla blogg så jag bjuder på en ny låt från Deichkind. En som jag vet alla kommer kunna lyssna på. Början är väldigt lugn och extremt bra! Give it a go!
"Deichkind - Luftbahn"

 

Försov-ning och förkylning!

God Morgon!

Någon som känner igen följande scenario?

"Du har ställt klockan tidigt, två gånger, så att du är säker på att du vaknar och går upp. Sen när klockan ringer första gången öppnar du ögonen och tänker "Jag ska bara ligga och lyssna på alla ljuden!" Efter en timma ringer alarmet igen och du stänger bara av det och somnar om. Sen vaknar du av att mamma/pappa/vän ringer och väcker dig!"

Det var precis vad som hände mig i morse. Jozzo ringer vid tio, när jag lovat att ringa henne betydligt tidigare och säga om vi kan ses eller inte. Jag hatar när de där händer. Jag måste verkligen börja gå upp tidigare på morgnarna, men det går verkligen inte. Jag går och lägger mig tidigare och allt, men jag kommer verkligen inte upp när jag vill. Och jag som tycker det är så mysigt att sitta uppe jätte tidigt, då det inte riktigt hunnit bli ljust ute.

Idag kanske jag ska åka hem till Jozzo och ta en långpromenad med henne och en hund som hon jobbar med. Men just nu på morgonen är man ju extra förkyld och så som det känns nu så skulle jag helst vilja gå omkring med pappersbitar i näsan. Jag tror inte att jag skulle känna mig allt för bekväm med att sitta på bussen i 35 minuter med papperstussar i näsan, haha! Jag börjar nästan undra om min förkylning kommer försvinna över huvudtaget?

Helsingfors 15/1 - 17/1, 2009

Eftersom att Metrobloggen.se inte tillät en att ladda upp så många bilder i det format man själv ville så tänkte jag att jag skulle ladda upp fler bilder från Helsingfors resan. Det kanske inte är av intresse men jag vill gärna få upp dem här i alla fall (:

Och till Ida som undrade vilken båt vi åkte med så var det Serenade. Och hon sa att hon även tyckte om "nattlivet" på båten. Och nattliv är det verkligen om man åker Fredag-Söndag, det är lite mer "äldre" människor om man åker Torsdag-Lördag, som vi gjorde. Men själv finner jag inte längre något nöje i att åka på kryssningar eftersom att jag gjort det för många gånger genom åren (:

Dag/Kväll 1
  
  

Dag 2 - Helsingfors

  
  
  

Man blir nästan lite sentimental av att gå omkring i Helsingfors!

Första gången jag åkte dit med en kompis var när Andrea fyllde femton.
Vi åkte till Helsingfors på hennes födelsedag, jag kommer även ihåg att hon fick en H.I.M tröja av mig. Vi hade så extremt kul, det är absolut ett minne jag kommer ha för resten av livet!

Året efter, samma dag då jag började på mitt första gymnasium Didaktus, åkte jag och Tove till Helsingfors. Tyvärr var jag så hård utav mig att jag gick omkring i tjocktröja och alldeles för långa byxor på mig. Istället för att njuta av värmen gick jag omkring och svettades, haha!

Sen har man ju åkt ett x antal gånger med familjen, vi åkte mer när jag och Anjelica var små, flera gånger om året kunde det bli. Men nu när vi har egna viljor blir det väl inte lika många gånger, men det är faktiskt skönt.

Pretty. Odd.

Panic at the Disco - Pretty. Odd.
Det var ett album jag hade höga förväntningar på, så kom kom äntligen första singeln "Nine in the Afternoon" och mina förväntningar sjönk ett steg.
Sen kom deras andra singel "That Green Gentleman (Things Have Changed)" och mina förväntningar försvann helt. Albumet kom ut i mars 2008 och jag har inte vågat lyssnat igenom det förens nu. Och hittills har jag bara hittat en låt jag verkligen fastnade för, "The Piano Knows Something I Don't Know".
Vet ni varför? För att vid 0:55 har de tagit början av Creedence Clearwater Revival's låt "Bad Moon Rising"

Det går inte ens att jämnföra deras första skiva "A Fever You Can't Sweat Out" med "Pretty. Odd." Om det inte var så att man hörde att det var Brandon som sjöng skulle jag tro att det var två helt olika band. Jag kan ju inte säga att låtarna är dåliga eller så, för de är dem inte, de faller mig bara inte in i smaken. Hade jag vart moore into Beatles, Mando Diao eller Beach Boys skulle det här vara riktigt bra, ett masterpiece! Men nu är jag inte det, och jag är riktigt besviken på att de har ändrat musik genre drastiskt. De där glada, som man fick en energikick utav från första skivan, är som bortblåst

Hur som helst så ska jag spela sönder de elva utav femton låtarna jag bestämde mig för att ha kvar. För jag ska bara börja gilla de låtarna. Det här är något nytt för mig, att lyssna igenom låtar för att jag har bestämt mig för att tycka om dem. Jag brukar annars bara rensa tills det bara finns två-tre låtar kvar.

 
Men en sak de verkligenska  ha beröm för är skivomslagen
jag älskar dem!

Första inlägget.

Hej hallå och välkommen till min andra blogg på en månad, drygt.

Just nu ser min blogg i stort sätt precis likadan ut som tlypsywee.blogg.se gjorde men jag håller på med små förändringar hela tiden. Först ska jag komma på vad jag ska ha i headern, vilket är jätte svårt eftersom att jag vill ha något personligt. Men jag är så dålig på sådant. Men jag har lite idéer.
Eftersom att jag älskar att resa vill jag ju gärna ha någon bild jag tagit från en utav alla mina resor, sen vill jag ju gärna ha en bild på mig själv eftersom att det är min blogg, och sen något som representerar musiken som är en stor del utav mitt liv!

Det har hänt så mycket de senaste dagarna som jag bara har velat blogga om men tvingade att hålla dem inom mig eftersom att metrobloggen.se inte har vart samarbetsvillig Och nu när jag vill berätta en massa så kan jag inte komma på vad det var. Men från och med nu kommer det bli mycket mer bloggande än tidigare! Trotts att jag inte har lika fullt upp nu som jag hade förut så har jag fler tankar nu för tiden. Och jag är mer än villig att dela med mig utav dem!