Central Station Antwerpen!

Så jäkla värd att se! Först tänkte jag "gud va tråkigt det ser ut!" Men sen händer det grejer. Jag fick allvarligt gåshud, det var riktigt coolt!


Christian Aguilera!

I want her hair!


Saltmannen.se

Jag har sagt det förut. Men jag älskar Saltmannen.se!

Artist: Snook
Riktiga texten:
Ta av dig din truckerkeps.
Ta av dig din truckerkeps.

Feltolkning 1:
Ta av dig en rutig keps.
Ta av dig en rutig keps.

Feltolkning 2:
Ta av det, du duger! Keps!
Ta av det, du duger! Keps!

---

Artist: Village People
Riktiga texten:
It´s fun to stay at the YMCA,
it´s fun to stay at the YMCA.


Feltokning:
That´s why the german says YMCA,
that´s why the german says YMCA.


---

Artist: Caroline af Ugglas

Riktiga texten:
Jag vet det är lågt att be,
men jag skiter i det.


Feltolkning:
Jag vill till ortoped,
men jag skiter i det.


---

Artist:
Gyllene Tider

Riktiga texten:
Ge mig din hunger, ge mig din hand.


Feltolkning:
Ge mig din unge, ge mig din man.


Och jag har, av någon anledning, skaffat twitter. Och jag måste erkänna att jag älskar det. Man kan skriva utan att egentligen vilja något speciellt.


Mobil påminnelser!

Följande sexton saker är påminnelser jag har skrivigt in på mobilen. Känns som om jag har ganska många Internet länkar. En del vet jag inte ens varför jag har. som nr. 2, boinykoping. Jag har inte några planer på att flytta till Nyköping!
1. www.h62.nu
2. boinykoping.se
3. "locals only", söder
4. airberlin.com
5. josephinahemmet
6. oscar salomonssen
7. airtours.se
8. croaching tiger, hidden dragon
9. folklore
10. petsounds
11. alesha dixon
12. lmfao - i'm a miami trick
13. kf gymnasiet
14. bernad sumner
15. eskobar - sunshine

Att skriva in random saker som påminnelse på mobilen är så typiskt från mig.
Som sagt, en del vet jag inte ens varför jag skriver upp!


Sverige Finland - en komisk kärlekshistoria

Det finns en bok utav Charlotta Cederlöf som heter "Sverige Finland" som bringer högstadie minnen som bara den! Min kära vän Andrea äger boken, som jag nu har lånat i en vecka och redan läst tre gånger. Första gången jag och hon läste den var i åttan, vilket var fyra-fem år sedan. Det var då vår Finland obsession var som värst och boken fick det inte att bli bättre. Vi läste om den flera gånger för att få känna den där härliga "det känns som om jag är i Finland"-känslan.
Jag sitter och fnittrade lika mycket varje gång jag läser den. Och det är faktiskt den bok jag har läst om flest gånger, och det finns en del böcker jag har läst om ett par gånger.

    

Sanctuary + Washington Bullets

Idag har endast Gabriella Cilmi och The (International) Noise Conspiracy spelats ur mina högtalare. Och såklart så måste jag dela med mig. Sit back, relax, enjoy!

Gabriella Cilmi - Sanctuary


The (International) Noise Conspiracy - Washington BulletsVad tycker ni om låtarna? (:

"Earth Hour" - från DN.

Klockan 20.30 på lördagskvällen släcktes belysning över hela Sverige och Västeuropa när klimatmanifestationen "Earth Hour" nådde vår tidszon. Totalt beräknades närmare en miljard människor över hela världen ha släckt ljuset för klimatet.

Överallt skedde släckningen klockan 20.30 till 21.30 lokal tid och timmen vandrade jorden runt. Började gjorde inofficiellt den lilla ögruppen Catham Islands i sydvästra Stilla havet, 81 mil sydost om Nya Zeeland. Över 3 937 städer i 88 länder hade anmält sig till "Earth Hour". Sydney, Peking, London, Los Angeles, Köpenhamn, Göteborg och Malmö var några utav dem.

Genom en enkel handling - att släcka ljuset under en timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn nu i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden", förklarar svenska Världsnaturfonden, WWF, på sin hemsida. Den officiella starten av detta energiparnaraton skedde i Australiens största stad Sydney, där bland annat landmärket operahuset var nedsläckt och mörkt under "Earth Hour"- timmen.
- Jag och min flickvän åt middag och var inte ute på stan, men man släckte bron och operahuset, och många företag följde efter, berättar svenske Mattias Andersson från Stockholm, som arbetar i Sydney. I Stockholm bjöd Världsnaturfonden in till konsert på Skansen med kända artister och talare. Slottet, Globen och DN-skrapan släcktes ned liksom bland annat Sofia kyrka och Kaknästornet.

Manifestationen är symbolisk. Svenska Kraftnät noterade att elförbrukningen minskade ungefär motsvarande att cirka en halv miljon i Sverige släckte belysningen, vilket är på gränsen för att över huvud taget kunna märkas.

Gunnar Sörbring & Staffan Kihlström, DN


Bilder!

Jag lovade lite bilder, så nu kommer dem. Det är lite blandade bilder från de två senaste veckorna.

14 Mars - Angie snaggar Uffe. Pappa tyckte dock att det skulle vara smart om han damsög samtidigt, så att han skulle slippa dammsuga efteråt. Sen kom även mamma och hjälpte till, med sax.
  
 

21 Mars - Jag färgar Andrea's hår. Hon ville få det brunt, vilket det blev efter två blonderingar (varav ena var jag tvungen att springa ut och köpa efter den första). Resultatet blev super!
  
  

25 Mars - Jag bäddar sängen. Låter inte så jätte intressant va? Det var det inte heller, men jag ville visa min jätte söta påslakan och örngott. Jag har haft dem i 18 år men det är första gången jag använder dem nu, som tonåring. (Angie fick också vara med på bild. Och om ni undrar varför jag bara bäddat halva sängen är det för att hon för tillfället flyttat in till min säng, haha!)
  


Har även en liten "short update":
- Fick reda på en kul nyhet för någon dag sedan. Micke ska bli pappa, Jamila ska bli mamma, Jonas ska bli storebror, jag ska få en kusin.
- Jag har ett datum för min tandställning.
- Nästa inlägg kommer handla om "Earth Hour"

Short update!

- Jag fick filmen "Australia" utav Jeanette igår. Så den ska jag, lilsis och mamma kolla på imorgon.

- Jag och mamma ska in till stan idag för att 1, kolla på skor, 2, hämta lite resekataloger. Vi hade nämligen tänkt försöka komma utomlands på höstlovet senare i år.

- Jag har vart ganska dålig på att blogga den här veckan, jag ska bli bättre!

- Är fantastiskt glad att så många är engagerade i "Earth Hour" idag. Det finns dock en del som inte alls är positivt inställda till det här, that's sad.

- Snart ska jag lägga in fotona från kameran till datorn och då kommer jag tillägna ett helt inlägg till att endast ladda upp bilder.

Nej, jag försöker inte ge reklam för min blogg!

Den fånigaste kommentaren jag hittills fått idag var:
"Men SLUTA ge reklam för din blogg!"

Jag försöker inte ge reklam för min blogg med hjälp av Earth Hour!
Det jag gör är att jag försöker få människor egenagerade till att även dem ska släcka ljuset för klimatet. Hade jag velat göra reklam för min blogg hade jag väl skrivigt: "Hejsan, kolla in min blogg" istället för "Du glömmer väl inte bort Earth Hour imorgon? (: Släck ljuset en timma för klimatet http://grandby.blogg.se/2009/march/paminnelse-earth-hour-2009.html"

Anledningen till att jag skickar med permalinken till mitt inlägg "Påminnelse, Earth Hour 2009" är endast till för att de som tidigare inte hört talas om det ska veta vad det går ut på. Alla vet faktiskt inte vad det är eller vad det går ut på.

Påminnelse, Earth Hour 2009!

Jag ville bara passa på att påminna er om Eart Hour 2009 igen.Den 28 mars klockan 20.30-21.30 släcker privatpersoner, organisationer, företag och städer över hela världen ljuset under en timme.
Earth Hour började som ett lokalt initiativ i Sydney 2007 men har vuxit till ett globalt uppvaknande och 2008 släckte 50 miljoner människor i 35 länder sina lampor för att visa sitt engagemang.

Earth Hour ger hopp om framtiden och visar på hur varje individ kan göra skillnad.
Släcker du?


Vilka släcker? Det kan ni se
HÄR!

Från Ellos.

 

Kläning 129:-
Cardigan 199:-

Beställde de här två från Ellos igår.

Använd koppel!

Jag blir extremt arg på hundägare som låter sina hundar gå lösa fast att de inte lyder. Kan man inte få sin hund att komma till en när man kallar på dem ska de gå i koppel. Punkt slut.


10 knasigaste klagomålen!

Varje år tar resebolagen emot uppemot 30 000 klagomål från semestrande svenskar. Metro har ringt till några av de störa flygbolagen och Allmänna reklamationsnämnden och topplistat de tio knasigaste.

1. PÅ FEL ORT.
En medelålders man upptäckte på väg hem från semester att det står "Las Palmas, Gran Ganaria" på biljetten. Mannen har hela tiden trott att han vart på Palma på Mallorca och vill ha pengarna tillbaka för resan.

2. NAKEN GRANNE.
En kvinna klagar över att det finns en naken kvinna i fönstret på hotellet bredvid, som maken glor på. Kvinnan kräver pengar tillbaka eftersom det förstör semestern.

3. SINGELFLYG.
Ett gift par väljer att boka sittplatser lång ifrån varandra på flygresan. Ombord får de ändå sitta tillsammans eftersom att flygbolaget utgått från att det blivigt något fel. Maken kräver ersättning för att han tvingats sitta bredvid sin fru under flygresan.

4. TV-SABOTAGE.
En äldre dam påstår att volymen ändrats på hennes tv. Kvinnan är helt säker på att hoteller har en knapp som går till alla tv-apparater och att de anställda sitter och skrivar upp och ner volymen hela dagarna.

5. FULL SERVICE.
Ett äldre par påpekar att de står i välkomstmaterialet att "guiderna finns tillgängliga 24 timmar om dygnet". Enligt paret måste det betyda att de ska komma och fika och umgås med gästerna privat minst en gång om dagen.

6. FÖR MYCKET INFO.
Ett medelålders par beklagar sig över att reseguiden på bussresan till Italien lämnar för mycket information och upprepar den gång på gång. Detta gör att paret känner sig omyndigförklarade.

7. SOLGARANTI.
En familj åker till Kanarieöarna. Men dessvärre blir det bara sol två dagar av 14. De anser att researrangören borde ringt upp och meddelat att vädret var dåligt på Kanarieöarna och kräver därefter en ny resa med garanti för sol denna gång.

8. INGEN KÄRLEKSDUSCH.
Det nyförälskade paret klagade på att duschkabinen på hotellet var för liten, vilket gjorde att de inte kunde duscha tillsammans och därmed förstördes deras semester.

9. FÖR SEN MIDDAG.
Ett medelålders par åker på skidsemester till Alperna. Hotellets sena middagstid i kombination med långsam servering gör att paret kommer i säng för sent och därmed är för trötta för att åka skidor på dagarna.

10. FULLT MED SPANJORER.
Det finns för många spanjorer i Spanien och de pratar bara Spanska.Dusko Djuric, Metro

R.I.P Sebi

Jag har vetat det ett tag men jag har inte riktigt orkat skriva om det eftersom att jag blir väldigt sentimental när jag tänker på det. Deichkinds sångare och producent Sebastian "Sebi" Hackert hittades död i sin lägenhet den 21 Februari i år. Enligt polisen fanns det en naturlig dödsorsak. Men hur "naturligt" är det att dö vid 32 års ålder? Bandet har i alla fall valt att inte berätta den "naturliga" dödsorsaken. De är inte heller säkra på om de kommer fortsätta med Deichkind över huvudtaget, vilket är jätte tråkigt.


118 100!

Idag träffade jag Andrea och vi snöade verkligen in oss på 118 100, och skickade flera sms dit. Vi gick även till BR och Kicks.

Vem är David Bonk?
"David Bonk kallas även Nevada Tan och Panik. Han är en popartist från Tyskland och föddes 6 februari 1988. Han har en katt som heter Lina och tycker om webdesign."
Nej, David kallas inte för Nevada Tan eller Panik, det är hans band, och de spelar inte pop, så popartist är han inte. Han tycker inte heller om webdesign...längre.

Vem är Andrea Kruse?
"118 100 tror att Andrea Kruse är en trevlig och charmig kvinna. Vi tror att hon gillar att läsa bilderböcker och gå på Star Wars-konvent"
Nej, min kära vän Andrea tycker inte om att läsa bilderböcker och hon tycker absolut inte om Star Wars-konvent eftersom att hon aldrig ens sett filmerna.

Hur svarar ni på alla sms?
"Vi på 118 100 är ett gäng besserwissrar som sitter inne på svaren till de flesta utav era frågor. De frågor vi inte kan utantill skickar vi till våra experter som är ruskigt intelligenta och allmänbildade. Någon enstaka gång söker vi rätt på svaret via Internet."

"Vem är Veronica Grandby?"

Jag vet att många har provat det förut, men jag har faktiskt aldrig gjort det, så nu tänkte jag att det var dags.
Jag skickade "Vem är Veronica Grandby?" till 118 100.
"Veronica Grandby är en 18-årig tjej från Stockholm. Veronica beskrivs som en charmig och intelligent tjej med glimten i ögat. Hennes intressen är mode, musik och att blogga om sitt fantastiska liv på Grandby.blogg.se"

Jag kan ju inte påstå att allt var rätt, jag vet inte riktigt hur fantastisk mitt liv är just för stunden. Men jag kan inte heller påstå att de är helt ute och cyklar, för jag är ju faktiskt arton och bor faktiskt i Stockholm.


Att ta sovmorgon...

Att ta sovmorgon när man egentligen inte har tid är ingen smart idé. Men det tänker man aldrig på när man ställer om mobil alarmet en timma när man precis har vaknat...när man egentligen skulle upp!

När ska den riktiga våren komma?

Nu när våren äntligen var på väg skulle det såklart börja snöa och bli kallt igen. När ska den riktiga våren komma? Den våren då man kan gå ut i en tunn jacka och vår skor. Den våren så kan man gå hemifrån på morgonen utan att frysa öronen av sig. Den våren som man kan sitta ute och ha picknick på.
Jag tycker inte ens om våren, för det är fortfarande inte lika varmt som på sommaren. Det är bara sommar som gäller för mig. Men jag har hellre vårväder än skitväder!

Nu ska jag börja klä på mig och bege mig ut med Emma. Efter det ska jag på Tyskan, som var ett tag sedan jag var på sist. Men det har vart mycket nu på senaste tiden, tandläkare hit, lärare i Berlin dit...men det ska bli riktigt kul!


Bjuder på en bild i mitt älskade röda hår som jag saknar väldigt mycket.
Dock kommer jag nog aldrig vilja färga det rött igen, det tog mig allt för många blonderingar för att bli av med den!

Sommar skor!

De här tre sommar skorna skulle inte sitta helt fel!

 
Ellos 399:-


Ellos 599:-


H&M 149:-

Drömmar!

Mina drömmar jag har på nätterna är, för det mesta, helt fantastiska.
Jag drömmer flera saker om nätterna som jag sedan kommer ihåg när jag vaknar! Jag hade tänkt brätta tre utav mina drömmar jag haft de senaste nätterna.

Torsdag till Fredag.
Jag drömde att jag var JD från Scrubs och precis hade lärt mig cykla. Jag bodde i ett fint kvarter någonstans, när jag hade cyklat ett litet tag insåg jag att jag bodde på Teneriffa. Min cykel hade även förvandlats till en moped. Sen kom jag till en rondell och då började Darin och Kat De Lunas låt "Breathing Your Love" spelas över hela ön. Så jag satt på min moppe och sjöng med då Dr. Cox (också från Scrubs) kom åkandes i en ambulans som han stannade några meter framför mig. Sen sprang han fram till mig (fortfarande JD) och bar upp mig och sa "Nu ska jag berätta mina innersta hemligheter för dig".

Lördag till Söndag.
Drömmen börjar med att jag och min kompis Amanda sitter på ett tåg. Vi vet inte riktigt vart vi ska någonstans tills vi stannar på en station i Indien. Amanda sitter och bloggar på sin kipi blogg men kastar sedan datorn i papperskorgen då vi bestämmer oss att kliva av. När vi gått av ser vi en stor scen där en kille springer upp med en liten svensk och en liten tysk flagga i händerna. Helt plötsligt har Amanda blivigt Andrea och vi sitter och väntar, på vad, vet jag inte. Men vi sätter oss ner och väntar, då märker jag att Dregen (från Backyard Babies) sitter bredvid mig. Efter att ha suttit i pinsam tystnad ett tag frågar jag Dregen om han kan tatuera mig. Det kan han. Jag ber om ett litet hjärta på handen, och han gör ett fult svart hjärta med gula prickar i. Han tatuerade även in en "banderoll" med bokstäverna M+L. Jag frågade vad han menade med bokstäverna så han började prata om Moderaterna och Liberalism. Jag fattade absolut ingenting. Besviken var jag i alla fall.

Söndag till Måndag.
Jag satt i en soffa och satt och kollade på någon random film. Helt plötsligt kom Robert Pattinson och satte sig bredvid mig. Och till skillnad från verkligheten så var han riktigt snygg. Jag blev inte alls förvånad för vi kände varandra på något sätt, vilket vet jag inte. Efter att ha kollat på filmen i bara någon minut tog han min hand och log. Jag hade inget emot det eftersom att jag hade väntat på att han skulle göra det. Så vi var väl på G eller något i den stilen. Sen skulle vi gå ut och min kompis Andrea var med. Då tog han min hand igen och jag blev hur lycklig som helst.


Projektfika hos Andrea!

Nu ska jag ta och göra lite nytta som att stänga av datorn och hoppa in i duschen! Vid tre ska jag gå ut med Emma, vilket jag egentligen inte har ork till, men jag har inte så mycket till val. Efter det åker jag direkt hem till Andrea där hon har projektfika. Vi ska alltså diskutera hennes projekt som är en ungdomsbok, ska bli mysigt. Plus att hon har bakat något som hon vägrar avslöja, spännande.

Just nu är jag hemskt sugen på glass, men jag har lovat mig själv att sluta äta sånt på vardagarna. Det går halvbra! Det gick bra i början, men nu efter ett tag börjar man tänka vad det gör för nytta att stå emot. Men jag vet att det gör massa nytta, som att jag kanske kan få gå ner till min normalvikt. Vi får se hur det blir med den saken! Någon som har något super tips på hur man kan gå ner i vikt på ett...inte allt för ansträngande vis?

Ny bikini!

Igår hittade jag en någorlunda bikini som jag klickade hem. Årets bikinimode är halterneck, och jag kan inte ha det eftersom att jag får problem med nacken då. Och det finns i stort sätt inga snygga "vanliga" bikinis som inte ser tantiga ut. Tyvärr kan jag inte lägga in bilderna här på bloggen eftersom att de blir så otydliga, men ni kan se bikinin här!

Stressig Torsdag, and I like it!

Jag känner mig verkligen pank nu! Inte för att jag tror att någon bryr sig så hemskt mycket. Men jag har verkligen ett fika sug nu, så jag får väl sitta och dricka mitt äckliga kaffe här hemma i stället.

Jag har även kommit på att jag älskar Torsdagar eftersom att då är det fullt upp. Upp skit tidigt, lämna barnen på dagis, åka hem, gå ut med Emma, äta lunch, handla, ut med Emma igen, åka och hämta barn från dagis/skola för att sedan komma hemma ikväll och ta det lugnt. Och idag är det "Stockholm - Arlanda", yeah!

Och nu när jag har min lunchrast hade jag tänkt kolla på "House" som jag spelade in i Tisdags.

Den här veckan har det blivigt mycket "The Subways" så jag bjuder på en utav deras bästa låtar! (Ljudet är dock inte det bästa!)

Lily Allen - Womanizer!

Jag är inte så speciellt förtjust i varken Britney Spears eller Lily Allen. Men jag verkligen älskar Lily's cover på Britney's "Womanizer". Enjoy!


Söder = Trashiga bohemer?

"Typiskt mig och mina fördomar om söder. Trodde att jag skulle komma till en mörkt, litet café med trasiga stolar och människor med bruna/orangea kläder och stora kolabottnar till glasögon men istället kom jag till Coffee Culture vid Medis som var jättetrevligt och ljust."
Det är vad Blondinbella hade skrivigt på sin blogg. Jag undrar verkligen varför alla "överklassare" har fått för sig att det bara bor trashiga bohemer på Söder?
Jag bor själv på Söder och känner att jag faktiskt måste försvara mig! (Plus att jag har många vänner som hellre är på Söder än många andra ställen i Stockholm). Såklart finns det delar av Söder (läs: SoFo) där det bor många bohemer på, men är det rätt att dra alla över kanten? Jag kan även berätta att SoFo är en förkortning utav South of Folkungagatan/Söder om Folkungagatan.

Från wikipedia:
Området avgränsas av Folkungagatan i norr, Erstagatan i öster, Götgatan i väster och Ringvägen i söder. Området är känt för sina många restauranger, kaféer, småbutiker, skivbutiker, med mera. Området anses inom vissa kretsar vara väldigt "hippt".

Och ni som bor på Söder, eller är här ofta, vet nog att det här området inte är så stort om man jämför med hela Södermalm. Jag skulle inte vilja bo någon annanstans än på Söder! Plus att SoFo är hur mysigt som helst, vare sig det bor 90% bohemer där eller inte!


Av att skriva det här har jag kommit på att jag faktiskt älskar Söder och att jag är en typisk Söderbo. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite bohemisk, because I am. Men usch va dubbelmoralisk jag är!

Rob: "Men du bor ju i Stockholm"
Jag: "Nej, jag bor på Söder!"
Rob: "Men det är ju Stockholm"
Jag: "Juste!"


Björn Gustafsson & Johan Glans!

Måste bara bjuda på två klipp med Björn Gustafsson och Johan Glans!

 


TV-program!

Måndagar är verkligen dagar jag sitter bänkad framför TV:n.

18.30 - Unga mödrar
19.30 - Halv åtta hos mig
20.00 - Familjen Annorlunda
21.00 - Spårlöst

Jag har märkt att jag börjat följa mer och mer på TV-program nu för tiden, eller så är det bara så att det kommer många bra saker. Ikväll är det "House" klockan 21.00, missa inte det! Imorgon börjar "Room Service" som är ett utav mina all time favourite TV-show! Och på torsdag (eller imorgon?! haha) är det dags för "Stockholm - Arlanda". Jag kollar även på "Tyra Banks Show", "Top Model", "Scrubs" och lite sånt där skit som går i stort sätt hela tiden, haha!

Följer ni några program/serier? Det måste ju finnas något som får er att inte vilja slita er från TV:n ;D

Finner ej ord!

"Dem kastade den 6 månader gamla babyn upp i taket och lät henne falla till golvet igen, pappan och farfadern våldtog henne om och om och om igen.. Mamman hade bitit henne! Bitmärkena över hela hennes kropp var både gamla och nya. Resten av skadorna över hela kroppen är 'ett mysterium'"

Innehåller en del starka bilder!


Det här är så hemskt att jag inte ens kan beskriva det med ord. Hur kan man göra så mot ett barn? Nej, jag finner inte ord till min avsky och förakt till människor som de här!

5 typer av vänner du behöver

På Söndagar brukar vi köpa  "Söndag" som kommer med Expressen. På framsidan stod det "5 typer av vänner du behöver". Det lät så otroligt intressant att jag var tvungen att slå upp sida 44 direkt.

De här väntyperna är sådana som vi behöver men ofta saknar, enligt brittiska "Psychologies" som sammanställt listan.

1. Hjälptagaren
Det är naturligt att omge sig med vänner som stöttar, men det är viktigt att du också har en vän där rollerna är ombytta: Alltså en vän som du själv är stöd för. "Alla vill känna sig behövda. Det betyder att du är viktig och har något att ge", kommenterar psykolog Villemo Rantzén.

2. Rådgivaren
Dina vänner tycker säkerligen att det du presterar räcker bra. Men en vän som faktiskt inspirerar dig till att ta nya steg, kan fungera som en coach som får dig att testa dina gränser. "Har man dålig självkänsla och har kört fast är det extra viktigt att ha någon som kan hjälpa en över motståndet" kommenterar Villemo Rantzén.

3. Kompanjonen
Vid större livsförändringar, som när du blir förälder, drabbas av sjukdom eller går igenom en skilsmässa är det viktigt att ha en vän som följer dig och det som händer över tid. "En vän som kan ens historia känner en väl. Då är det lättare att visa hela sig själv och prata om misslyckanden. Det finns ett ordspråk som säger att vännen prövas i nöden. Och det stämmer verkligen. Det finns många som varit framgångsrika men plötsligt kanske förlorar jobbet och samtidigt ser vännerna försvinna. De har bara funnits där för att sola sig i glansen."

4. Den som delar dina framgångar
Rivalitet hör inte hemma i vänskap, men ofta finns drag av det med i bilden ändå. Du behöver en vän som är genuint glad för din skull. "Det är självklart: Delad glädje är dubbel glädje. Missunnsamhet är en riktig glädjedödare."

5. Diplomaten
Det är värdefullt att ha en vän som på ett taktfullt sätt törs och kan säga ifrån när du gör fel eller borde bete dig annorlunda. "Ärlighet är en av de viktigaste komponenterna i vänskap. Men det är inte alla som kan ge konstruktiv kritik."

Har du en vän i varje kategori? ;D


Valuta för pengarna!

Den här helgen blev som de flesta andra, datorfri. Och som alltid har det vart super skönt. Jag och Anjelica har hyrt lite filmer, ätit onyttiga saker (mer än vad jag hade räknat med, skit också), gjort sudoku och bara slappat.

Idag beställde mamma, jag och Anjelica kläder, skor och solglasögon från H&M. Jag laddade tidigare upp lite kläder som jag skulle beställa, men lite prioriterade jag bort och prioriterade andra saker istället.


De här prioriterades inte bort:
  
  


De nya sakerna:
 
 

Allt skulle ha gått på 1108:- om det inte var för att mamma hade 10% rabatt vilket gjorde kostaden mycket mindre, endast 891:-! Det är verkligen valuta för pengarna! De mesta kommer komma om två veckor och lite (t.ex. skorna) kommer att komma i slutet av Maj.


Earth Hour 2009!Den 28 mars 2009 klockan 20.30-21.30 släcker miljontals människor ljuset i en manifestation för klimatet. Världen förenas i en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme. WWF uppmanar nu alla att delta.

Gör som jag, skriv upp er på anmälan!

Mer om Earth Hour 2009 kan ni läsa HÄR!


Andra bullar!

Men vad i hela fridens namn gör jag inomhus en sån här fin dag? Nu blir det minsann andra bullar, nämligen apelsinmarmelads inköp!

Bert Karlsson och hans Stockholm!

Läste precis "På Stan" som är en liten extra tidning som tillhör DN. Det fanns en intervju med Bert Karlsson och jag reagerade verkligen på att han drog alla Stockholmare över kanten.

"Hur upplever du Stockholmarna?
- För det första kan de inte geografi. De är ytliga också. Jag sitter hellre hos bönder och äter än hos borgare i Stockholm. Jag har varit på kungamiddag och det finns inget tråkigare. Jag har alltid sagt du till kungen och drottningen, de har aldrig vart några problem. Det är tydligen drottningen som reagerar på sånt tilltal och det är märkligt med tanke på att hon är ingift. Kungen han aldrig reagerat. De får skärpa sig nu och försöka bli lite folkligare. De har chansen nu när Daniel kommer in i bilden. En annan sak som stockholmare är att de har åsikter om saker de inte vet något om. De lägger sig i till exempel viltvården i Norrland.
De vet precis vad norrlänningarna behöver, fast de aldrig varit där. Stockholmare ska inte lägga sig i så mycket."

Och jag måste vara få försvara mig!
Jag älskar geografi och kan faktiskt påstå att jag är en höjdare på det.
Men jag kan faktiskt hålla med om att många är extremt dåliga på geografi. Många Stockholmare har inte ens vart utanför Stockholm, utanför Sverige.
Men det finns så många andra i Sverige som inte heller vart utanför landet.
Åter till Bert Karlssons ord. Jag äter också hellre middag hos bönder än hos borgare. Men vad får honom att tro att alla i Stockholm är borgare? Han kan ju börja räkna bort de flesta på Södermalm, för ja, Södermalm tillhör faktiskt Stockholm, fast att han verkar tro att Stockholmare endast bor på Östermalm och Norrmalm. Och är kungen och drottningen de enda Stockholmare i hela Stockholm? Och ändras hans syn på Stockholmare bara för att Silvia reagerar på att bli duad? Jag kan inte heller hålla med om att många lägger sig i mycket, i Stockholm har många "mind your own business" attityd, vilket jag tycker är skit tråkigt. Så jag tycker raka motsatsen, att Stockholmare borde börja lägga sig i mycket mer. Och nu när vi ändå är igång med att prata om att lägga sig i för mycket. Tänk er ett litet samhälle där alla känner alla? Borde det tekniskt inte bli fler som lägger näsan i blöt där?"

Att leva med längtan.

Efter att ha sett "Stockholm - Arlanda"  på femman vill jag bara flytta utomland, till inte mindre än Playa de las Americas, Teneriffa. Min längtan dit växer allt större för varje dag som går. Det är riktigt jobbigt, eftersom att jag måste leva med tanken på att det är nio månader kvar. Lika länge som en kvinna är gravid innan det är dags att föda, alltså en evighet!

  

Sarah Connor - Play

Jag vet inte hur stor Sarah Connor's låt  "Under My Skin" blev i Sverige.
Men i Tyskland blev det en superhit. Och det var ju just där jag tillbringade i stort sätt hela förra sommaren. Jag tyckte inte att det var något speciellt med den låten då, förens att jag hade hört den ett par gånger.
Sarah Connors senaste album "Sexy as Hell" är väl inte ett super album, men en del låtar är helt fantastiska. Så jag hade tänkt bjuda er på hennes bästa låt (enligt mig). Play


H&M Spring/Summer katalog.

Kjol 98:- st.
 

Brun klänning 198:- och de två andra 149:- st.
  

De två första shortsen, beiga och bruna går på 98:- och de gråa 79.50:-
  

Vit/Bruna solglasögon 49.50 och de svart/lila kostar 59.50
 

Morning!

Nu måste jag skynda mig för att hinna klä på mig och komma till jobbet.
Jag tänkt ladda upp lite "Jag vill ha!" kläder från H&M's Spring/Summer katalog som dumpade ner från brevlådan igår. Hittade äntligen lite vanliga klänningar, som jag har letat länge efter! Men allt det när jag kommer hem!
Ciao!


Snö promenad!

Lite bilder från min dagliga morgon promenad med Emma. Anjelica följde med mig och lekte fotograf! (som ni ser så är hon inte en bra sådan, haha)
   
Jag var verkligen Mrs. Sunk i morse, därav den jätte "charmerande" outfiten, haha!

Ibland får storasyster ta över kameran så att man i alla fall får ett bra kort!

Iväg igen!

Då ska jag ta och börja fixa iordning mig, för andra gången idag. Imorgon ska jag nämligen börja att lämna tre barn i skolan respektive dagis så idag ska jag få se vart dagiset ligger. Det ska bli väldigt kul för barnen är ur gulliga och snälla.
Och det positiva är att det inte krockar med mitt andra jobb eftersom att det här är två timmar på morgonen. Ibland kommer jag få hämta dem och vara barnvakt på kvällarna. Det är såklart inte det bästa "jobbet" man kan ha, men lite extra pengar har aldrig skadat!

Jag skulle dock fortfarande vilja ha ett jobb mellan 11.00 - 15.00. Men man kan ju inte få allt här i världen, haha! Men vi hörs senare ikväll.
Ciao!

Vad jag avgudar!

Jag älskar rostat bröd med apelsinmarmelad.
men jag absolut
avgudar rostat bröd med jordgubbsmarmelad på Teneriffa!

Tänkte att ni kanske ville veta det, haha!

God Morgon!

God Morgon!
Inatt drömde jag om en liten indisk pojke som var vänsterhänt vilket jag tyckte var jätte konstigt. En vänsterhänt människa var konstig. När jag vaknade insåg jag att det inte alls är konstigt, min syster är ju vänsterhänt. Såklart det inte är fel på någon som är vänsterhänt, haha!

Idag var det back on track! Jag orkar inte! Att gå upp halv nio är jobbigt för mig, nu när jag har varit ledig från jobbet i två dagar (varav ena dagen fick jag gå upp sju, haha).

Nej, nu ska jag slänga i mig lite frukost och sedan gå!
Ciao!

Dagen i bilder!

Det känns bra att Chace Crawford har ett vakande öga över sig när man är på toaletten, dock håller inte alla med om det, ska inte nämna några namn...Andrea! Jag har även två nya beroende, "Barnängen Essentials Citrongräs & Olivmjölk" och "Shower Peeling Midnight Poet". (Jag vill även poängtera att jag faktiskt inte kollar på Gossip Girl även fast att Chace är het, het, het!)
 

Kanske dags för nya strumpbyxor? Nejdå, jag använder dem tills de är helt sönder. Jag har nämligen börjat använda mina bak och fram så att hålet som förut var på hälen är fram på foten istället.


Andrea den lilla filuren kom över till mig för att lämna lite saker, på vägen hade hon köpt Brownies på American Cookies i stan, så det blev fika hos mig.
Hennes mamma hade även gjort ett helt fantastiskt armband till mig. Ni kan inte förstå hur länge jag och Andrea har letat efter likadana armband, äntligen!
   

Jag och Andrea gick även till Sarah's tobak och hämtade ut mina två tröjor som jag beställde i fredags (det gick riktigt fort att få dem, med tanke på att de skickades från Jamaica.) Jag följde även med henne till American Apparel där hon köpte en jätte fin tjocktröja som jag är avundsjuk på!
(Hej jag ser supertrött ut på sista fotot!)
  

Utmanad!

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Matilda
Titta in och säg hej till henne också (:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
are [a:] v/pl. o 2 pers. sg. pres. av be / är
(Engelsk ordbok)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Mitt fönster

3. Vad såg du senast på TV?
Unga mödrar

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
19.25
(rätt tid: 19.32)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Inte så mycket, hade tänkt föra över kamerakorten till datorn snarty.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då? 
Gick och hämtade mina tröjor.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Bloglovin'

8. Vad har du på dig?
Strumpbyxor, kläning och en stor kofta.

9. Drömde du något inatt?
Ja, att jag och min syster skulle åka någonstans i Sverige och boka hotell fem på morgonen. Pappa satt samtidigt och läste tidningen och tvivlade på att vi skulle hitta något hotell.

10. När skrattade du senast?
Idag, med Andrea.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Vykort från vänner och en poster på gollum, haha!

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Nej, inget speciellt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Helt okej.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
I, Robot.

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle spara en hel del tills jag blev pensionär. Helt ärligt (och ja, det kommer antagligen låta konstigt) så vill jag inte bli milionär. Jag vill kämpa för att få ihop pengar till hyra, mat och allt sånt. Det skulle vara skönt att vara ekonomiskt oberoende, men det är inget jag vill.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Oj, jag kan inte komma på något speciellt just nu. Många utav mina vänner vet det mesta.

17. George Bush?
Håller med Matilda på den här, Obama är mycket bättre!

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Haha, vill nu verkligen veta alla? Ja, vare sig ni vill eller inte!
Pojke - Noel, Joacim, Nathan, Kian, Sidney, Theo, Blake, Liam, Tristian, Milo och Remus
Flickor - Chelsea och Madison

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Ja! Jag har även planer på det.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det är svårt att komma på något när man inte är troende.

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Alla frivilliga!

Därför blev det inte mycket bloggande igår.

Igår blev det inte mycket bloggande alls. Men det var pga att jag hade dragit ut min tand, jag hade inte riktigt någon energi till att göra något annat än att sitta och lata mig i soffan. Idag är jag också ledig för att vila upp mig, och det känns superbra. Idag har jag suttit och lyssnat på en massor med akustiska versioner av non-acoustic songs, haha! Hel härligt, man blir så avslappnad av det.

Igår kollade jag och familjen på först "Halv åtta hos mig", i följd av "Familjen Annorlunda" och slutade kvällen med "Spårlöst". Och med familjen menar jag ju såklart min syster, mamma och mig eftersom att pappa alltid går och lägger sig tidigt pga hans jobbtider (:

Stop the Killing of Seals!

Fick ett mail utav Frida som berörde mig väldigt mycket.


How would you like it to be whacked hard over the head as a 'sport'?


Norway and Canada have a new kind of tourism. Killing baby seals. They call it a 'sport'.. Do you want to call this a sport ? Is this a sportsman?


Why? This barbarism shouldnt be possible in our society..
Dont turn your back on us, we are defenseless! I know these images seem painful for you, but we feel the pain. We are being slaughtered and its going on RIGHT NOW...

  
  

What gives they the right to kill us? Who is he to decide about life and death?
I didnt harm anyone. I was just swimming around.. You cant just ignore these images. Keeping silent and doing nothing makes you guilty! Please dont leave us alone! STOP THE KILLING OF SEALS!!

You can make a statement by reposting this to get as many people as you can to repost this. Bring these murderers to the attention of world leaders.
Thank you!!!!
Please couninue spreading and posting this link around. Post this to all your friends...we must stop this


Yesbox!

Nu har jag dragit ut min andra tand, det gick bättre än förra gången, antagligen p.g.a att jag inte fick andningsproblem idag. Så idag blir det bara flytande, vilket jag börjar bli allt för van vid, haha!

Middagen igår blev hur lyckad som helst, inte för att jag själv var så förtjust i maten, men det höll inte resten av familjen med om. Men en sak vi verkligen lyckades med var efterätten, hur god som helst!

   

På kvällen löste jag mitt första hela Sudoko (som inte var på telefonen), eller jag fick lite hjälp från Anjelica ibland, men i alla fall. Idag lyckades jag även lösa ett helt hur lätt som helst. Jag är så stolt över mig själv, haha! Jag satt även och kollade på "I, Robot" helt ensam, men det var faktiskt skönt. Filmen var rätt okej, bättre än förväntat i alla fall!

Dags för middagslagning!

Nu kom mamma hem efter att ha vart på kryssning med sina vänner.
Så nu ska jag och Anjelica börja fixa med middagen. Det kommer bli riktigt spännande eftersom att varken mamma eller pappa kommer kunna gissa vad vi skall göra. Frågan är bara vilken "laga mat musik" vi ska ha på som båda kan tänkas lyssna på! (:

"Jag förstår mig inte på killar!"

Oftast får man höra killar som utbrister: "Jag förstår mig inte på tjejer!". Men jag måste säga att det inte är så lätt att förstå sig på killar heller. För att citera Andrea som citerade Lix: "Killar måste alltid påminna en om dess existens, då man försöker glömma den". Men måste de fortsätta när man redan har glömt dem och har förträngt dem?! Haha!

8 Mars - Dagens...

Dagens humör: Glad och förväntansfull
Dagens borde: Ta bort alla kläder från golvet.
Dagens frisyr: Vanligt och tråkigt.
Dagens klädsel: Linne och strumpbyxor
Dagens vill ha: Egen lägenhet
Dagens längtan: Tills mamma kommer hem
Dagens beroende: Vatten
Dagens tråkigaste: Väntan
Dagens händelse: Wait and see
Dagens låt: Roadrunner United - I Don't Wanna Be (A Superhero) (det fanns ingen video på den på YouTube så ni får nöja er med band och titel)
Dagens vän: Anjelica
Dagens onyttiga: Hittills inget alls.
Dagens dryck: Vatten
Dagens middag: Kolla föregående inlägg.
Dagens bästa: -
Dagens sämsta: Ångest inför morgondagen.

Middag!

Idag vaknade jag och Anjelica halv elva, vilket är tidigt om med tanke på när vi gick och lade oss. Idag ska vi laga middag till våra föräldrar för att fira deras bröllopsdag! På menyn står det "Svamp och spenat i smördeg", "valnöts-, ägg- och oströra", "Himmelsk vitlöksdipp med baguette" och till efterrätt "Smulpaj med blandad frukt med glass".

Om det är någon som vill ha recept till någon utav dessa rätter är det bara att skriva till grandby.blogg@hotmail.com. Alla recepten går att hitta i "Stora vegetariska kokboken".

Nu ska vi bara klä på oss och äta något lätt innan vi veger oss till affären.
Bjuder på en bild på mig och min söta syster från Helsingfors.


MG-vänner!

Man ska inte blogga på kvällen/natten. Man blir så hemskt sentimental då.
Jag saknar mina MG-vänner så extremt mycket och det känns som om jag tappat kontakten helt. Vi lovade och svor på att inte tappa kontakten, jag ville inte mista mina vänner men ändå är det de som har hänt. Jag har mist mina vänner, och det känns hur jobbigt som helst. Det jobbigaste av allt, är att det känns som om jag var den enda som försökte hålla kontakten. Jag försökte träffas, men det kändes aldrig som om jag fick någon respons! Jag skulle verkligen göra allt för att få dem tillbaka nu!

Trotts att 2008 var ett utav de svåraste och jobbigaste åren in my life, so far.
Så var det mina MG vänner som fick mig att komma till skolan, tack vare dem lyckades jag gå i alla fall ett år på MG. Och det är jag dem evigt tacksamma!

7 Mars.

God afton!
Jag hade det ganska trevligt hos min farbror. Mycket högljudda småbarn men annars bra. Pappa fick även prova på att spela Wii för första gången, vilket var riktigt kul att se! När vi kom hem lyssnade jag och pappa på musik i stil med Cradle of Filth, Coheed & Cambria, In Flames och Roadrunner United. Vi pratade även mycket om resor och länder/städer vi skulle vilja besöka.

För ett litet tag sedan kollade jag och Anjelica på "Min stora kärlek" med Gwyneth Paltrow och Jack Black som gick på trean. Både hon och jag hade sett den flera gånger innan, men båda tycker om den så mycket att vi tyckte att det skulle vara kul att se den...igen!

Dagen i ära, eller gårdagen kanske jag ska säga, tog jag massor med ego pics. Och jag tänkte att jag skulle dela med mig lite.
  
(det är min kära mors glasögon)


Stress!

"Yes, jag har en timma på mig att bara ta det lugnt och kolla mailen!" Tänkte jag för fem minuter, nu helt plötsligt måste jag bädda sängen, damsuga och hinna duscha på mindre än en timma. Jag känner hur stressen börjar bubbla upp nu, typiskt!

Så det är likabra att jag tar och sätter igång nu innan jag åker till min farbror Richard som fyller år idag! Ha en super trevlig dag så hörs vi senare idag!
Ciao!


Spotify och Last.fm!

En sak som jag irriterar mig på right now är att Spotify fått för sig att inte scrobbla musiken till last.fm! Det är otroligt jobbigt, så nu sitter jag och har gamla hederliga iTunes uppe.

Jag? Beroende av last.fm? Neeejdå! Vad pratar ni om?

Okej, okej, jag måste kanske erkänna, jag är extremt beroende av last.fm och känner mig inte hel då musiken inte scrobblas! Går det inte att scrobbla sitter jag hellre utan musik! Urlöjlig, I know.Föresten känner jag att jag har världens skrivarglöd, men jag vet inte vad jag ska skriva om. Mina karaktärer börjar bli ganska uttjatade nu då de får vara med i nya saker hela tiden. Det var bättre förr, haha!

Joey Jordison!

"Joey who?" tänker nog många nu. Joey Jordison är en prisad trummis som spelar i Slipknot (Ja, jag har hakat upp mig på Slipknot idag), han spelar även gitarr i Murderdolls vars musik är raka motsatsen till Slipknot's. (Han har även hoppat in som trummis för band som Metallica, Korn, Ministry, Satyricon, Otep, System of a Down, Marilyn Manson och 3 Inches of Blood)

En gång i tiden var Slipknot mitt absolut största favoritband. Jag har aldrig någonsin vart ett så stort fan till något annat band, inte ens till Beatsteaks som är #1 just nu. Joey var min största förebild! Arnim Teutoburg-Weiß, David Bonk och Christian Linke kan kasta sig i väggen. De är inget i jämförelse med vad Joey var för mig.

Sen slutade jag sakta men säkert sluta lyssna på både Slipknot och Murderdolls, men nu har det kommit tillbaka. Och jag var tvungen att kolla läget med Joey. Och han har nu skaffat blonda dreads och skägg!! Det må vara en liten petitess för er, men för mig är det en stor grej, haha!

Jag tror att Joey var och alltid kommer vara min stora förebild! And he's smokin' hot! (Och ja, det är en smaksak och hälften utav er som läser kommer tycka tvärt emot mig.)(Fieldy från Korn och Joey till höger)

Jag har blivigt Jordison-manisk...again!


The Blister Exist, Hovet, Stockholm, 2004

Jag har en förkärlek till Slipknot och aldrig riktigt slutat lyssna på dem. Jag satt precis och lyssnade på deras extra låtar på "Vol 3. The Subliminal Verses [Special Edition]". Tror ni inte att jag hör "Are you fucking ready for this Stockholm?" i "The Blister Exist"? Jag pausade direkt och antog nästan att jag har hört fel.
Jag kände mig tvungen att ropa in Anjelica så att hon också kunde höra, så att det inte bara var jag som hörde fel (trotts att de säger Stockholm klart och tydligt!) Kan ni förstå? "The blister Exist" från Stockholm, Hovet, 2004 är med på deras Special Edition som säljs över hela världen? Kan ni förstå att det var den konserten jag var på? Hello Slipknot, säger jag bara!(Ni tycker säkert att jag är ur löjlig som håller på som ett trettonåring fan, men jag blir så extremt glad. Det var trotts allt den första konserten jag gick på!)

Nej, nu ska jag se till att knarka och bringa gamla minnen tillbaka!

Sandi Thom - I Wish I Was a Punk Rocker

Jag har aldrig riktigt tyckt om den här låten. Men den här akustiska är helt suverän! I give you Sandi Thom med "I Wish I Was a Punk Rocker"


Jag kunde inte stå emot!

Jag kunde inte stå emot så jag var tvungen att klicka hem de här två Anberlin tröjorna. Det var på rea och jag tänkte att det skulle vara dumt att gå miste om det. Båda tröjorna + porto (från USA) gick  på 275:- så det var inte alls farligt.
 

Vad tycker ni om dem? (:

Dagens...

Dagens humör: Trött.
Dagens borde: Simma
Dagens frisyr: Vanligt och tråkigt.
Dagens klädsel: Mysbyxor och t-shirt
Dagens vill ha: Nya skor och sommar.
Dagens längtan: Sommaren.
Dagens beroende: Hittills, inget.
Dagens tråkigaste: Jobb.
Dagens händelse: Vi får väl se. 
Dagens låt: Anberlin - Paperthin Hymn
Dagens vän: Emma
Dagens onyttiga: Inget hittills
Dagens dryck: Vatten
Dagens middag: Har inte bestämt än.
Dagens bästa: Att det är fredag
Dagens sämsta: Jobb.

Adidas!

En sak jag verkligen behöver (och vill ha) är ett par nya skor. Och inte vilka skor som helst, utan dessa skit heta och snygga adidas:

Jag har redan ett par, exakt likadana, men de är så extremt slitna och man får skavsår utav dem eftersom att det är helt utnött vid hälen. Nackdelen är att de är så jäkla dyra. De som jag har nu köpte jag i Amsterdam 2006 för halva priset.

Crêpes!

Nu har jag och familjen vart och ätit crêpes. Mamma fyller ju år imorgon, men hon är upptagen, så vi bestämde att vi skulle fira henne idag istället. Så hon fick även öppna sina paket idag! Av mig fick hon ett presentkort på Kicks och två paket salta kex (eftersom att hon tycker om ost och kex) och av Anjelica fick hon ett nagellack och hudvårdsprodukter. Imorgon firar mina föräldrar deras bröllopsdag vilket vi ska fira på söndag med tre rätters som jag och Anjelica tillagat. Men jag kan inte berätta vad det ska bjudas på än eftersom att min lilla mamma läser min blogg ibland.


(Spenat-oliv-tomat-tzatziki-crêpe)

Den är hittad!

Ni kan sluta leta nu! Den lilla tomten som jag misstänkte ha tagit den fick visst för sig att lämna tillbaka den. Varför den lilla tomten lade den på ena sidan av sängen är ett mysterium. Men när jag hittade den blev jag så glad att jag dansade en liten happy dance...i alla fall i mitt huvud!

 

Summer soon?

Emma var verkligen jätte envis idag. Men jag lyckades få hem henne tillslut.
Hon ville gå rundan igen, men för det första är den tråkig och för det andra orkade jag inte se samma väg, samma träd och samma små snöhögar.
Men ge mig sommar så kan jag gå rundan hur många gånger som helst!
Jag slår vad om att mina promenader kommer bli dubbelt så långa i sommar, då man faktiskt vill vara ute och gå!

Det är så mycket jag vill just nu, ha nya skor, fixa håret, ha sommar, resa, tjäna pengar, hitta en vanlig sommarklänning, köpa ny mobil och ny kamera.
Juste, jag har nämnt det förut, men jag skulle även vilja ha ett jobb mellan 11.00 - 15.00 men jag tror att jag skulle bli helt slutkörd då.

Walk the dog!

Walk with the doggie on "sköna" Söder.

   

  

För tidigt?

Det kanske är lite tidigt att skoja och skämta om det här med Chris Brown och Rihanna. Men jag kollade runt lite idag och kom på in Vic's blogg och hittade den här videon:Jag kunde inte låta bli att skratta för killen är så klockren!

Hår - Olika årgångar!

Idag är det verkligen tråkigt väder. Det får mitt humör att sjunka ett par grader. Sånna här dagar vill man verkligen inte gå ut på, och nu börjar det snöa, snöa "slask", om man kan säga så.

Idag måste jag iväg och simma. Jag har tänkt lite, och jag borde ju se simningen som en belöning till mig själv, i alla fall till min kropp. Den behöver få simma den mår bra av att simma. Men jag måste belöna sinnet också, hur har jag inte riktigt kommit fram till. Men dagens belöning kommer bli att få komma hem och mysa ner sig i mitt mysiga täcke!


(Det blev visst tre kort på mitt hår, olika årgångar, haha!)

Resten av vecka 10!

Torsdag: Imorgon ska jag först jobba, som vanligt. Jag hade även tänkt att simma, vare sig jag är sugen eller inte så ska jag minsatt pallra mig till simhallen den här gången. På kvällen ska jag och familjen ut och äta crêpes som en tidig födelsedags present till mamma.
Fredag: Jag och Anjelica ska gå och simma tillsammans. Mamma fyller även år så hon ska väl få öppna lite paket från resten av familjen. Plus att mamma och pappa har sin fem års bröllopsdag! (Ja, de har "bara" vart gifta i fem år)
Lördag: Inget speciellt är inplanerat, Sanna skulle ha sovit här men planerna blev lite ändrade planer.
Söndag: Idag ska och och Anjelica laga en tre rätters middag till mamma och pappa som fem års present. Får se hur resultatet på det blir, wish us luck, I think we'll need it ;D

Bjuder på en jätte charmerande bild från i morse, haha!

Another piercing?

Jag har ju haft lite planer på att pierca mig igen, denna gång bredvid den jag redan har. Men jag vet inte riktigt om jag är "mentalt" redo för det än. De tre dagarna efter var, ursäkta, ett helvette! Jag ångrade nästan att jag hade tagit den. Jag kunde inte prata, kunde inte äta, usch! Men den gick det över och jag är glad att jag inte tog ut den!

(Ja, visst har jag klippt in min "andra" piercing fint?!)

Oj, min underläpp ser verkligen big ut!

Vart är min mössa?

Jag känner mig verkligen helt bortkommen utan min mössa! Utan min söta, gulliga, mjuka gula mössa! Jag fick lite brotom i morse så jag hann inte leta rätt på den, och nu kan jag inte hitta den! Jag börjar nästan tro att någon liten tomte vart och tagit den! Så jag fick ta min andra mössa, som ser ungefär likadan ut fast med fler färger och är lite större.
 

Short update!

- Jag skulle göra mig bra som ninja. När jag går omkring hemma så är jag näst intill ljudlös, i alla fall om man jämnför med resten utav min familj som klampar fram som troll. Ibland känns det till och med som hela lägenheten skakar, låter gör den i alla fall.

- I morse när jag skulle leta rätt på en strumpa (?!) i min väska började jag tänka på mitt navelhål! Ja, du läste rätt, mitt navelhål. Jag jämförde min väska med mitt navelhål, och jag vet faktiskt inte varför, jag fick bara känslan av att leta smuts i naveln. Slutpratat om det!

- Igår lagade jag maten, min i alla fall. Chili con Carne för familjen, Chili con Quorn till mig eftersom att jag är veggie. Och jag var bara tvungen att ta ett kort på det för det såg så kul ut. Att jag alltid får laga min mat i något extremt mycket mindre än resten av familjen!
 

- Tog även med mig kameran ut idag. Jag brukar alltid glömma/vara för lat för att ta med den. Så jag passade på att ta lite bilder på min lilla promenad med Emma.

(föresten ser Emma mer ut som en panther än en hund)

Ingen inne-sittar-dag idag inte!

Nu har jag vart vaken i snart två timmar, och jag borde ha piggnat till, men jag känner mig helt död! Men snart måste jag börja klä på mig, skönt, eftersom att jag även fryser väldigt mycket!

Och nu blev jag helt sjukt sugen på Ben&Jerrys. Tänk om jag kunde stanna hemma hela dagen, sitta i soffan med ett stort varmt täcke och äta glass!

Apropå Ben&Jerry's, vilken är er favoritsmak?Min är helt klart Chocolate Fudge Brownie!

Ångest!

Jag kollade precis i min almanacka och insåg att jag snart ska till tandläkaren igen, rättare sagt på måndag, om lite mindre än en vecka. Jag får ångest av bara tanken! Men en bra sak är att jag och familjen ska ut och äta på torsdag för att fira mamma som fyller år på fredag.

Nu ska jag nog ta ett bad!
Ciao!

Lina, Ida och jag!

Jag hittade nyss det här kortet och kände att jag bara var tvungen att ladda upp det! Jag saknar den tiden då vi tre sågs så mycket. Nu har jag inte träffat er på evigheter!


Lina, Ida och Jag för ett tag sedan!


Benmuskler!

I morse när jag och min lillasyster skulle gå ut med Emma åkte vi upp hissen fyra våningar. Helt plötsligt börjar det pipa högt och jätte mycket i hissen. Jag som har klaustrofobi och egentligen är livrädd för att åka hissar fick panik och försökte ta det lugnt. Tur att min syster var med mig, så fort vi kom upp till fyran öppnade hon fort dörren så att jag kunde få komma ut! Så resten av dagen har jag fått gå upp för trapporna, vilket är superjobbigt. Och jag kommer från och med nu aldrig ens våga sätta foten i den hissen! Benmuskler, här kommer jag!

Glöm inte!

En liten påminnelse!
Glöm inte att ni kan lägga till mig på bloglovin', det är mycket lättare att hålla reda på när jag/dina andra bloggar du följer uppdaterar sina bloggar!
Jag är själv medlem där och tycker det är helt fantastisk att slippa gå in på alla bloggar jag följer, fler gånger om dagen i hopp om att nya uppdateringar!


Nu ska jag iväg till jobbet, igen! Jag har även bestämt mig att jag måste hitta ett tredje jobb som jag kan ha mellan 11-15, så att jag har något att göra på dagarna med. Tjäna lite extra pengar har väl aldrig skadat? Kanske man ska försöka hitta något på Konsum/Ica eller liknande?

Nicole Richie!

Jag måste bara säga att Nicole Richie är så extremt vacker på det här kortet! Direkt när jag såg det var jag tvungen att spara det. Bilden är från när de väntade Harrlow!


Tänk er...

Tänk er känslan att stå på scen och göra det man älskar mest och se alla dessa människor framför dig, och alla är där för din skull! De älskar den musik du själv har gjort, den du spelar, den du sjunger.
Två utav mina favoritvideos med Beatsteaks från Rock am Ring 2007 (de är verkligen värda att se på)
Enjoy!

Atomic Love
 

Hail to the Freaks

Sex laxar i en laxask/laskask?

Anjelica har för stunden flyttat in i min säng vid sovdags, så igår försökte vi på följande:
"Sex laxar i en laxask" , "Flyg fula fluga flyg och den fula flugan flög" och "Pappa poppar pappas popcorn"
Jag kan faktiskt påstå att det gick ganska mycket bättre än mig än för Anjelica. Hon sa fel nästan hela tiden och det fick oss verkligen att skratta hela tiden. Tillslut var mamma tvungen att be oss vara tysta eftersom att hon försökte sova.
Har ni läsare några tunglåsare som ni skulle vilja dela med er av? Skulle vara ganska kul att prova dem på min syster ;DIdag följde Anjelica ut med Emma och på vägen hem åt jag på ett äpple och började tänka på min kompis Jozzo som har en häst som heter Leo. Hennes bror har även en son som heter Léon.
Jag: "Hemma hos Jozzo så ger de ju typ äppelskrutt och sånt till Leo!"
*Anjelica blir tyst och kollar konstigt på mig*
Jag: "Alltså, Leopold, hästen!"
Anjelica: "Jaahaa, jag tänkte 'socialen nästa'!""

Dröm om Corey Beaulieu!

Inatt drömde jag om Corey Beaulieu (ett efternamn jag fortfarande inte kan uttala) från Trivium! Det var en jätte konstig dröm, han satt i min hall, lutad mot dörren och läste tidningen. Jag var ihop med honom och till skillnad från vad han är IRL så var han skit snygg! Sen åkte jag med ett stort härskap till ett jätte fint hotell, vilket även var fel hotell, för vi skulle till ett jätte dåligt och äckligt. Men vi fick bo där i alla fall. Sen träffade jag jag en tjej som fick mig att dumpa Corey och åka med i hennes Limousine. Men jag ångrade mig och kom tillbaka till Corey, då blev han asglad och blyg. Helt plötsligt skulle han ut på turné på med Trivium! Han hade även väldigt mjuka läppar, haha!


Invigning av resväska?

Jag fick en ny resväska i julklapp och jag känner att jag skulle vilja inviga den. Men utan pengar och utan destination blir det ganska svårt. Och jag vill inte inviga den så sent som i December, då jag ska till Teneriffa, det är för lång tid kvar. Om det blir en "regnig svensk sommar" åker jag utomlands, vare sig jag har pengar till mat eller inte, haha! Eller så får jag skaffa mig ett till jobb, tre jobb har väl aldrig skadat? ;D

Nej, nu ska jag nog ta och lägga mig i sängen och läsa dagens tidningar. Imorgon är det dags att börja jobba igen, man är inte ledig varje dag inte.
Nighty, nighty!
Ciao!

Hurricane!

Om jag skulle få välja en festival jag skulle vilja åka på i år skulle svaret blir hur lätt som helst! Hurricane Festival i Scheeßel, Tyskland. I år kommer det jätte många bra band!

Die Ärzte, Nick Cave & the Bad Seeds, Clueso, Culcha Candela, Dendemann, Disturbed, Eagles Of Death Metal, Editors, Eskimo Joe, Faith No More, Fettes Brot, Fleet Foxes, Franz Ferdinand, Friendly Fires, The Gaslight Anthem, Get Well Soon, Gogol Bordello, Ben Harper and Relentless7, Johnossi, Karamelo Santo, Kings Of Leon, Kraftwerk, Ladyhawke, The Living End, Lykke Li, The Mars Volta, Moby, No Use For A Name, Katy Perry, Portugal, The Man, Ska-P, Social Distortion, The Sounds, Tomte, Frank Turner, The Whip, The Wombats.

Jag är nästan säker på att alla kan hitta minst ett band utav de nämnda som de verkligen skulle vilja se live! Eller har jag fel? Det här dock inte min ultimata och perfekta line-up, men den är helt klart riktigt bra.Halv8 hos mig & Familjen Annorlunda.

Nu ska jag ta och plocka upp lite saker från mitt golv innan "Halv åtta hos mig" börjar. Direkt efter det kommer "Familjen Annorlunda", på fyran. Familjen Annorlunda är riktigt bra, handlar om familjer som har många barn. Jag som älskar barn och själv vill ha många älskar att se hur de klarar av vardagen!
Någon annan än jag som följer de två programmen? (:

Kranvatten?

En sak jag alltid undrat är varför kranvattnet i badrummet alltid är kallare än det i kökskranen? Ingen annan som undrat det här? Eller som kanske till och med har svar på den frågan?

Sånna här saker kan jag börja tänka på! Små fåniga saker som man sedan går och irriterar sig på i evigheter, tills man får ett svar på det. Den här frågan har jag hittills bara filosoferat kring, utan att riktigt leta svar. Men nu börjar jag bli irriterad eftersom att ingen verkar veta varför kranvattnet på toaletten är kallare än i köket, haha!

Scannade bilder!

Ett stort tack till Andrea som har scannat in lite bilder åt mig. En scanner är något jag borde skaffa...i alla fall när jag flyttar, när nu det kan tänkas bli!

  
1. Jag och Anjelica på Mallorca 2003.
2. Pappas kompis Martin, jag och Anjelica.
3. Pappa och jag alá 1995.

  
1. Syskonen Grandby i Mallmköping.
2. Första gången vi färgade hela håret (vi hade tidigare haft lila slingor i håret). Så att färga håret är en naturlig del av både mitt och min systers liv.
3. Mitt andra hem, Teneriffa.

  
1. Lilla syster i mitt rum för sådär 14 år sedan.
2. Jag när jag fyllde femton eller sexton.
3. Andrea ritade bilden på nyår för två år sedan, minnen!

  
1. Maskerad på mammas jobb, 1996
2. I Malmköping när jag var femton eller sexton.
3. Jag var hos Axa i Göteborg, -04 eller -05


Saltmannen - Felhörda texter.

Jag måste bara berätta om en sida jag hittade idag.
Saltmannen - Sveriges största sida för felhörda låttexter.

Några exempel:

Riktiga texten var:
Ah, ha, ha, ha,
Stayin' alive.
Stayin' alive.

Felhörd:
Ah, ha, ha, ha,
Stay in the lab.
Stay in the lab.

Riktiga texten var:
Spending my time, watching the days go by.

Felhörd:
Spending my time, watching the discobar.

Riktiga texten var:
That's my cool and I can't take it off

Felhörd:
That's my shoe and I can't take it off

Riktiga texten var:
Kommer hem, helt desperat, har jobbat som faan.
Felhörd:
Kommer hem, äter spenat, har jobbat som faan.


Riktiga texten var:
Fyra bugg och en coca-cola, spela freestyle med fräck musik
Felhörd:
Fyra bugg och en coca-cola, träna freestyle med knäckt fysik


Favoriter!

Jag hade tänkt dela med mig utav mina absoluta favoritlåtar just nu!

   
  

1. Snook - HipHop
2. Alkaline Trio - Back to hell
3. Alkaline Trio - Warbrain
4. Sugarplum - The Escapologist
5. Lisa Ekdahl - Flyg Vilda Fågel
6. Snook - 17 Juni


"Gå efter första slaget!"

Chris Brown och Rihanna dramat rullar vidare. Jag reagerade starkt igår då jag lässte Expressen där de stod att de hade återförenats! Varför vill man ens förenas med en som misshandlat en?


"Man tappar egenvärdet
Psykologen och relationsexperten Christina Hermanrud är van att nöta par som fortsätter att vara ihop trotts att mannen misshandlat kvinnan:
- När man är i ett destruktivt förhållande så tappar man självperspektivet, säger hon.

Efter att bilderna på en misshandlad Rihanna spritts över världen, lyfter USA på ögonbrynen över nyheten att stjärnan återförenats med Christ Brown.
Som svensk relationsexpert är Christina Hermanrud långt ifrån obekant med mönstret:
- Man är ju så bunden till den som misshandlar en, han är den som både trakasserar en och ger en självförtroende, man tappar sitt egenvärde.

Gå efter första slaget
Rihanna valde direkt att polisanmäla Chris Brown. De flesta kvinnor som lever i våldsamma relationer låter bli:
-  Man skyddar den man lever med, man vill inte avslöja att man har blivigt slagen. Man är hjärntvättad kan man säga, förklarar Hermanrud.
- Det är klart det finns de som tar sig ur utan hjälp. Men man säger ofta att man ska gå efter första slaget"

Text: Mikael Tjernström


Jag blir arg då jag läser och inser att Rihanna tagit tillbaka honom. Jag tror att om man en gång misshandlat någon är det svårt att sluta för att man inser att personen "lyder" en när våld kommer in i bilden. Det må vara jätte jobbigt att "gå efter första slaget", men det är oftast alltid det bästa. Som jag skrivigt tidigare, har Chris Brown absolut ingen respekt kvar av mig.

Anjelicas födelsedag - bilder

Som sagt fyllde min lilla syster år igår. Hon tackar mina vänner Andrea och Jozzo väldigt mycket som gratta henne. Eftersom att Internet inte fungerade som det skulle igår så kommer alla gårdagens bilder nu.

   
   
(När alla hade gått var jag och Anjelica hypade!)

  
  

Kvällen avslutades med Te och Kladdkaka.


Jag hade det jätte kul, vilket jag även tror att alla andra hade. Jag och Anjelica busade jätte mycket med vår lilla kusin Jonas som är super söt. Det var en lyckad dag med mycket skratt.


Bilder från mammas kamera:
  

Problem med Internet!

Idag har det inte blivigt mycket bloggande, och nu funkar Internet inte som det ska. Så bilder från dagen kommer komma upp imorgon! Sov så gott och njut utav den lilla tiden det är kvar utav denna Söndag!

Sugarplum Fairy VS Mando Diao

Banden är "brödersband eftersom att småsyskonen Victor och Calle Norén spelar i Sugarplum och storebror Gustaf i Mando Diao. Och nu är jag lite nyfiken. Det här är deras två senaste singlar, "Never Thought I'd Say That Its Alright" och "Dance With Somebody". Vad är bäst, Sugarplum Fairy eller Mando Diao?
  
(Sugarplum till vänster, Mando till höger)

Jag har själv lite svårt att svara på min egna fråga eftersom att jag tycker om båda banden, på olika sätt.

Ljus och städning!

Lil sis sov i min säng inatt (eftersom att min säng, utan att skryta, är den största i lägenheten). Klockan 00.00 gav jag Anjelica min första present eftersom att hon fyller år idag. Det var en ljushållare i sotigt guld med ett runt, sotigare, ljus.
  
(ljuset set grönt ut, men det är det inte IRL)

Eftersom att vi får gäster idag har vi haft en storstädning, eller jag har i alla fall haft en stor städningen av mitt rum. Det tråkiga med mitt rum är dock att jag har så mycket saker/färger överallt, så hur mycket man än städar ser det alltid stökigt ut. Men ibland går det att göra skillnad!
 
Före och efter bild. Ganska stor skillnad va?


Sängen är också fin nu! Men jag har ingen före bild, men jag tror inte att ni skulle vilja se den även om jag hade en. Det var verkligen stökigt. Det jobbiga med att ha en stor säng är att den alltid är svår att få med på bild, haha!

Gårdagen!

Gårdagen blev jätte lyckad och jag hade jätte kul med Andrea. "Deep Sea" var helt okej, men ibland blev det lite suddigt eftersom att man sitter så "nära" skärmen/duken. Efter filmen åkte vi till Stadion där vi gick vilse ihop om att hitta Universal. Vi skulle träffa Andreas kompis Eric lite snabbt för han hade visst lite skivor som Andrea skulle få. När jag insåg att även jag fått skivor blev jag superglad! Tack Eric!
Efter det åkte vi till Slussen och gick till slussen där Andrea köpte nagellack, sedan köpte vi Ben&Jerry's och begav oss hem till mig. Här åt vi tonfisklasagne och sedan kollade vi på "A Cinderella Story" och tryckte i oss glassen.

 
1. Skivorna jag fick, "Sugarplum Fairy - The Wild one" och "Sugarplum Fairy - First Round, First Minute"
2. Andrea, fast att det inte riktigt ser ut som hon på kortet.