Helgen!

Nu är nästan allt nerpackat! Det brukar alltid ta lång tid för mig att packa, men den här gången tog det dubbelt så lång tid eftersom att jag var tvungen att tänka allt x 2. Jag ska nämligen inte till Malmköping förens den 12 juni, efter den här helgen. Och då åker jag dit med Tove, kommunalt, och jag vill slippa bära på onödiga saker, som jag kan ta med nu.

Imorgon är det marknad i Malmköping, så jag ska försöka hitta en studentpresent till Andrea och födelsedagspresenter till Emelie och Mathilda som båda fyller år i sommar!

Det känns dock lite vemodigt att åka iväg från stan idag eftersom att Andrea bjuder på American Pancakes hemma hos sig. Men man kan inte få allt här i världen. Det får helt enkelt bli en annan gång (:

Jag får önska er alla en super härlig och solig helg.
Ses på söndag!


Back to our Roots

"We believe that dreams can be future
if ya carry on moving forward
face reality and see what you can do
everything that you want to
we believe that dreams can be future
if ya carry on moving forward
now we combine our roots and our soul fire"
- Culcha Candela - Back to our Roots

Irriterad!

Dagens irritation:
Omöjligt att hitta en grön/gul Adidas hoodie!

Spotify och Epitaph!

Inägg från 1/2 2009: "Launched" och "Living Targets" från Beatsteaks fanns inte heller, men jag vet att både "Launched" och "Living Targets" släptes genom Epitaph Records, och as far as I know, samarbetar inte Spotify med dem.
- Av Pennywise finns det bara två låtar
- Story of the Years skiva "The Black Swan" fanns inte, precis som Raised Fist's bästa skiva "Sound of the Republic".
- Inget från Motion City Soundtrack, Escape the Fate eller Matchbook Romance, absolut ingenting!"


Nu är det så att Spotify har börjat samarbeta med Epitaph nu. Så alla ovanstående artister/skivor (förutom "Sound of the Republic") finns nu att lyssna på!

Tatueringar och piercingar

Jag tycker det är okej med tatueringar och piercingar så länge det inte blir för många och går till överstyr. Som denna kvinna:
Det här är inte attraktivt!

Hatt!

Jag vill ha Lauren Conrad's hatt so bad!

Ett tecken!

Först av allt: Jag letar ofta, näst intill alltid, efter tecken! Vad för tecken? Bra fråga.

Jag har alltid varit nyfiken på konsert arenor. Alltid. Därför brukar jag, utan anledning, kolla upp olika konsert arenor som finns runt om i världen. När jag skulle kolla upp ett litet ställe i Berlin som heter "Lido" där min kompis ska se Alesana var det här den första bilden som kom upp:

Ett tecken!

(för er som inte ser: reklam för Beatsteaks skiva Limbo Messiah är i bakgrunden)


Couchsurfing!

Couchsurfing!
Någon som har provat på det någon gång? Hur säkert är det egntligen?
Jag vill nämligen komma utomlands, på ett billigt sätt. Och couchsurfing är inte dyrt så det står högt upp på min lista när det kommer till billiga alternativ. Men att bo med någon man inte känner känns kanske inte helt rätt.


Låt bilden tala för sig själv!


En bra gårdag!

Igår träffade jag Andrea. Hon letade skor medens jag letade efter en väska.
Jag behöver en ny väska, men det är helt omöjligt att hitta den som jag ser i mitt huvud, som även finns på Cellbes hemsida. Nackdelen med den på Cellbes hemsida är att den är lite för stor, så typiskt!

Fick i alla fall hem mina nya skor igår. De satt väldigt bra så dem bestämde jag mig för att behålla! Blir super fint i sommar!

En annan sak om gårdagen. Jag gick omkring och skrek "Drea" (Andrea på babyspråk) och tyckte synd om mig själv. Tänk att "lilla Andrea" tar studenten snart, det är helt sjukt vad tiden går fort!


There's a reason!

There comes a point in your life when you realize who matters, who never did, who won't anymore, and who always will. So dont worry about people from your past, there's a reason why they didn't make it to your future!

Starstrukk!

 


För någon dag sedan såg jag 3OH!3's låt "Don't Trust Me" på TV. Jag blev sjukt förvånad! Seriously?! Ska de också ta och bli mainsteam nu? Varför känns det som om allt jag lyssnar på blir mainstream?


F. ö älskar jag Halebop reklamen som kommer lite då och då på Spotify.


Go nuts?!

Oj! Tack så hemskt mycket för alla kommentarer jag har fått de senaste dagarna!

Igår åkte Melanie och Claudia hem till Innsbruck. Det kändes hemskt tomt när jag kom hem till lägenheten. Men det var riktigt kul att få träffa Melanie efter alla dessa år.
Både hon och Claudia var väldigt sociala och lätta att prata med. Jag kommer skriva mer om det någon dag den här veckan. För idag ska jag leva i nutiden.

Idag är det sol. Sol = Glädje. Inget kan förstöra mitt humör idag, inte ens att de reparerar hissen och jag måste gå upp fyra trappor. Inte att paketet, med skor och leggings, var hur tungt som helst eller att jag måste plocka upp disk/diska! (Om det nu inte blir så som Andra sa, att det börjar regna. Då kommer jag go nuts, haha!)


Idag!

Jag har inte haft tid att svara på några kommentarer och kommer antagligen inte att göra det förens på måndag eller tisdag. Idag kommer nämligen Melanie och Claudia från Österrike till mig så jag kommer nog inte ha tid att blogga eller kolla mailen.

Nu, efter att ha stress städat en timma, ska jag ta ett varmt bad. Om två timmar åker jag till Arlanda och hämtar dem. Jag började få fjärilar i magen igår men de har flugit bort nu. Det var ju ändå sex år sedan jag träffade Mel sist.


Beyoncé + vids

Beyoncé! Hade jag haft mer pengar hade jag försökt åka utomlands för ytterligare en konsert med henne. Men tyvärr har man inte pengar till det. Som jag skrev tidigare var "Halo" den stora höjdpunkten, och även den sista låten. Alla, verkligen alla, stod upp och sjöng med. Jag älskar den känslan!


Det jag även tyckte om var att hon hade jobbat mycket med scenshowen och även mycket med bakgrundsskärmen.


Förklaring!

Om man heter William Arthur, varför kallas man då för Bill?

...kan någon förklara det för mig? För jag förstår inte!

Nyttigheter med dagen!

Idag har jag lärt mig:
- Att sätta plåster på ryggen, ensam, är inte så lätt som det låter!
- Leverfläckar är även inget man ska pilla på i onödan!
- Eucalyptus tabletter blandat med apelsin juice smakar kanelbulle.
- En del sju och nio åringar kan bete sig normalt

Idag...
...såg jag att Bedwetters skiva "kommit ut" på Spotify, introt är hemskt och får mig att tänka på hemska saker som händer nyfödda små människor. (eh, introt består av bebisar som gråter lungorna ur sig och Joosep säger, rättare sagt: skriker, något otydligt). För övrigt är deras demo version utav "So Long Nanny!" långt mycket bättre! Det var inte många bra låtar på skivan, men en del var riktigt bra, som "Source of Inspiration".
...var jag tvungen att gå upp tidigare än vad som är nyttigt för mig.

En short update.

Som ni märker är min blogg dödare än dödast. Men det är för att jag inte har något speciellt att skriva om, eller jo, det har jag. Men jag har helt tappat lusten. Men den kommer tillbaka, så småningom! Men jag kan göra en liten update:

- Beyoncé var hur bra som helst live. "Halo" var höjdpunkten.

- På torsdag kommer Melanie och Claudia. Nu är det storstädning som gäller de sista dagarna (dock går det segt)

- Jag har tillbringat de senaste dagarna med att sitta i soffan och läsa Harry Potter.

- Norge vann ESC, och de förtjänade det!

- Jag fick precis ett ryck och fick lust att börja lyssna på MCR, bäst att stänga av datorn!

Bosnien & Herzegovina!

Eurovision Song Contest är något jag egentligen inte tycker om. Men jag börjar tycka det blir mer intressant för vart år (för ja, jag brukar kolla på det. Mest för att mamma säger att "hela familjen ska sitta tillsammans"). I år är även första gången jag fastnar för en låt där de inte sjunger ett enda ord på Engelska. Mamma sa igår att det var ovanligt av mig att tycka om en sån här låt. Jag verkligen älskar Bosnien & Herzegovina's låt "Bistra voda" och jag hoppas de tar hem segern!
Har ni, som kollar, lyckats hitta en favoritlåt än?

Äntligen!

Gissa vad jag hittade i Fredags? Ett par röda solglasögon! Yes, sant, sant.
Hittade dem på väg till Mariehamn. De är snygga och jag betalade fett med cash för dem, eh, ja, 160:- SEK i alla fall.

 
Jag vet att ni är avundsjuka! Typ.Igår hittade jag äntligen ett par leggings (ett par som var två par, haha), så ja, jag köpte dem. Jag köpte även de snygga flip-flopsen med nitar på.
 


Grattis till mig som alltid lyckas slösa bort pengar och alltid ha pengar kvar.
Mirakel? Nej, jag har bara en ovanlig förmåga att lyckas spara och slösa pengar!

För varje dag...

För varje dag som går börjar jag inse att jag verkligen inte passar in i min umgängeskrets. De är inte som jag...jag är inte som dem. Hade jag sluppit att töntiga krångligheter hade jag aldrig klagat. Ville bara få det sagt! Eller vänta, är inte det här min privata blogg? Nej... juste, jag har ju ingen! Synd!

Om jag är arg? Nejdå, bara hemskt irriterad!

13 Maj.

Dagens tre viktiga saker:

Ikväll är det Beyoncé.
Om en vecka kommer Melanie och Claudia.
Om en månad fyller jag nitton.

42 saker om mina två bästa vänner.

Från Amanda:
"42. Vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig? hon kommer inte orka / hon kommer inte orka"
Endast för att hon skrev att jag inte kommer orka, tänker jag göra det!

Svårt det här. Jag har ju tre bästa vänner, som står mig närmast. Men eftersom att Tove aldrig är ute i cyberspace så skriver jag om Andrea och Amanda som är mer online.

1. Vad heter hon? Andrea Kruse / Amanda Zachrisson
2. Hur gammal är hon? 18 / 17
3. När träffades ni sist? I Söndags / Det var för länge sedan...slutet av förra året.
4. Vad har hon för hårfärg? Svart och brun/ Brunt, om det inte har blekts.
5. Brukar hon färga håret? Ibland
6. Vilka färger har hon haft? Brunt, svart och rött / Brunt, blondt, rödbrunt och typ...det är någon mer. eller?
7. Vad har hon för parfym? Jag vet inte, fråga Anjelica, haha! / Åh..jag vet...men kommer inte ihåg. Jag vet hur den ser ut i alla fall.
8. Är hon galen? Båda är galna på helt olika sätt.
9. Vad är erat bästa minne? Hm, vi har ju känt varandra ganska länge, så vi har väldigt många / Jag skulle säga vår Frankfurt resa
10. Har ni många minnen ihop? Ja
11. Vart bor hon? Vasastan / Östra Karup
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Yes
13. Är du avundsjuk på henne? Nej
14. Vad heter hennes syskon? Alexandra / Nicholas
15. När träffades ni första gången? 6 år sedan / 2 år sedan
16. Hur träffades ni? Högstadiet / Genom en vän
17. Vad går hon i för sporter? Ingen
18. Vad kan hon göra på helgerna? allt möjligt / umgås med evve och kollar på dwk.
19. Göra efter skolan? Just nu: jobbar / Åker hem och tar det lugnt? Kollar på film.
21. Har ni kramats? Ja
22. Brukar ni säga att ni älskar varandra? Nej
23. Har hon fräknar? Nej / Nej, inte vad jag vet.
24. Har ni kollat på film någon gång? Ja
25. Har ni bråkat någon gång? Vi är envisa som åsnor båda två, så oense har vi blivigt, men vi har aldrig bråkat. / Nej
26. Har ni sovit i samma säng? Ja
27. Har ni skrattat tills ni gråtit? Ja
28. Har du sett hon gråta? Oj, jag tror det / Hm, tror inte det.
29. Vad gjorde du då? MInns inte / Hm..
30. Har du sett henne vara riktigt arg? Ja, eller? Jag borde det / Faktiskt inte.
31. Har hon sett dig gråta? Ja / Think so
32. Vad ska ni göra i sommar? Hon ska jobba, jag ska jobba / Ses om vi har pengar och tid.
33. Har hon svikit dig någon gång? Nej
34. Har ni pratat i telefon någon gång? Haha, ja. Vi kan ringa om små, helt onödiga, saker. / Ja
35. Vad skulle du göra om denna personen dog? Känna mig helt tom.
36. Kommer ni vara kompisar om 10 år? Jag hoppas verkligen det
37. Älskar du henne? Dum fråga, såklart. De är ju mina bästa vänner.
38. Vad är det bästa med henne? Båda är lätta att prata med och de får mig alltid att skratta.
39. Vad skulle du vilja att hon ändrade på? De skulle ju inte vara de dem är idag om de helt plötsligt skulle ändra på saker.
40. Skulle du ge henne pengar om du vann 1 miljon? Ja, om båda inte vann samma summa.
41. Hur ser hennes klädstil ut? Oj. Svår. Båda har kläder de tycker är bekväma, Men jag skulle nog säg att Andrea har mer "proper" stil.
42. Vill du att hon ska kopiera detta och skriva om dig? Nej / Redan gjort.

Beyoncé

Bloggen har för några dagar varit väldigt död, jag vet. Men jag har inte haft tid, eller lust att sitta här vid datorn. Idag kände jag att det är dags att kolla mailen. Egentligen satte jag bara på datorn för att kunna ha musik på när jag städar, men ändå.

Imorgon är det även en månad kvar till jag blir nitton. Så nu kanske jag ska börja bestämma vad jag ska göra som födelsedagsfirande. Några idéer?


Beyoncé är äntligeni Sverige. Imorgon spelar hon på globen (eller Ericsson Globe, som den nu heter) och jag är taggad. Det kommer bli helt fantastiskt.


Åland!

Nu ska jag börja packa. Farmor kommer och hämtar upp mig vid halv fyra. Sedan bär det av till Åland. Ha en trevlig helg!


Fury!

Jag är så sjukt trött.

Jag ville lyssna på lugn musik. Jag började direkt tänka på "Fury in the Slaughterhouse" så nu sitter jag och lyssnar på dem. Det finns dock en liten nackdel, som jag börjar tänka på varje gång jag hör dem. Jag ångrar verkligen att jag och Andrea inte stod ut med regnet på "Rock op'n Dörp" förra året. Fury spelade nämligen där då, men vi höll på att dö av köld så vi åkte tillbaka till hotellet. Så typiskt!

Cellbes!

Jag har aldrig fastnat för kläder från Cellbes.se. Varje gång katalogen dimper ner i brevlådan försöker jag vara positivt inställd till att jag kanske hittar något. Men hittills har jag bara hittat ett par mysbyxor som jag inte beställt...på två år. Det är också en sak, kommer det ens in nyheter till katalogen? Haha!

För första gången gick jag in på hemsidan. Samma tråkiga kläder. Överdelar, vidare, underdelar, vidare, bikini, vidare, accosearer, stopp. Stopp! Jag vet inte hur jag lyckas, men jag hittar alltid något!

   


"Give Me Your Love"

Jag, min vän Bert-Klas, Anjelica och hennes käre vän Tore-Karl har gjort en jätte fin cover på Sarah Connor's "Sexy as Hell". Musiken är den samma, texten är i stort sätt också likadan, bara lite sluddrigare. Vi döpte den till "Give Me Your Love" eftersom att "Sexy as Hell" låter för löjligt. Hm, en sak till; Jag tänker inte erkänna att jag faktiskt tycker att Sarah Connor gör medryckande musik.(Eller jag kanske kan erkänna att hon faktiskt gör musik som får mig på glatt humör. Okej. Nu är det sagt. Usch vad jag bråkar med mig själv. Nu är jag nöjd.)


Frankfurt 20/2 - 24/2, 2008

Jag och Amanda pratade väldigt mycket om Frankfurt igår. Vi åkte dit i början av förra året, 20-24 Februari för att vara helt exakt. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; det är helt sjukt att man kan sakna en stad så mycket.

Nu kommer jag ladda upp ganska många bilder. Jag är säker på att Amanda är den enda som antagligen kolla igenom alla. Men alla bilder bringer verkligen minnen tillbaka!

  
  
  
   
   
   

Bu för tunnelbanan!

Det finns många anledningar till att jag inte tycker om att åka tunnelbana!
Den största utav dem är att man stressar för att hinna med sin t-bana, ändå måste man stå och vänta eftersom att det i stort sätt alltid är förseningar. (I morse fick vänta 6 minuter på att få komma till slussen. Väl där fick jag vänta 11 minuter på Hagsätra t-banan. Och ja, jag kom för sent, fast att jag åkt 15 minuter tidigare än vanligt!!)


Sen finns det såklart många andra anledningar, som t.ex:
- Det finns allt minst en som glor på en under hela resan.
- De flesta sätter sig alltid längst ut av alla "sittbås" så man måste alltid pressa sig förbi dem för att få sittplats.
- En SL minut är som tre vanliga.
- Tunnelbanorna stannar ofta, märk min ord, ofta i tunnlar. Kul för sånna som mig som lider, verkligen liiider, av klaustrofobi!
- Det är alltid trångt på morgon + eftermiddag (Kanske pga rusningstrafik. Men sätt då in fler t-banor!?)
- De äldre gnisslar som in i...ja, tinnitus skadad känner man sig i alla fall.
- När man ska gå av tunnelbanan står det alltid minst en person ivägen.

Men sen finns det ju även lite positiva saker med, som att:
- Man kommer fram relativt snabbt.
- Man bidrar till ett bättre klimat.
...Hm, yeah, and that's about it!Den ideala systern, det är jag!

Jag: "Du är sjuk"
Anjelica: "Va?"
Jag: "Du är sjuk i näsan"

Anjelica trodde nog att jag menade att allt inte stod rätt till i hennes lilla nöt. Jag tror att jag hade kunnat säga en sådan sak för ca två år sedan. Men nu är jag en snäll syster.
Jag är den ideala stora systern (Anjelica har bara inte insett det än!) Ni kanske inte visste det, men jag gör alltid min syster nöjd, i slutändan. På senaste tid har jag insett att hon är bortskämd, och det är inte mamma och pappa som skämmer bort henne, utan jag. Lilla puttesnutt Nenika!

Kärt barn har många namn. Min syster håller jag mycket kärt. Namn som "Nenika", "Neka" och "Angie" används flitigt av hela familjen (okej, används i alla fall flitigt av mig). Nenika har jag kallat henne sen barnsben. Hon har alltid varit "Nenika", jag har alltid varit "Lånka" (eller "Nånika").

Välkommen till puttesnutt systrarna Grandby!

Du blir glad, Amanda!

Jag vet att en person kommer bli glad utav de här "nyheterna" och det ä Amanda:
Andrea tycker också att jag tänder på gamlingar!

Gamlingar? Är man gammal när man är 35? Är man verkligen det? Å andra sidan tycker ju Amanda att man är gammal när man är runt 20. Men är det mer okej om man är 35, ser ut som 25 och har energi som en 5 åring då?

Panik störning?

Fört och främst, innan jag skriver något (läs: snor vad Andrea har skrivigt), vill jag poängtera att varken hon eller jag lyssnar på Jonas Brothers!

Andrea: "Jag vet vad Jonas Brothers heter i förnamn: Kevin, Joe och Nick."
Jag: "Vad heter de i Panik då?"
Andrea: "Linke, Timo, Franky, Juri, Jan och David."
Jag: "Vet du vad de heter i efternamn då?"
Andrea: "..."
Jag: "Höhö, vet du vad Jonas Brothers heter i efternamn?"

Jag är helt säker på att jag har någon slags "Panik"-störning.

Grannen ovanför

Grannen ovanför mig satte upp en lapp i hissen igår. Det stod att han skulle börja renovera om sitt badrum idag. Renoveringen skulle ske dagtid i ungefär fyra veckor och om det skulle störa så ber han om förlåtelse "Äntligen en normal granne som sätter upp lapp så man vet vad som pågår", tänkte jag och tänkte inte mer på det.
När jag vaknade 07.30 i morse tyckte jag dock inte att han var så normal längre.
Jag antar att jag får vänja mig vid att gå upp så tidigt varje dag i fyra veckor nu.

Alla som har hund pratar ju med denne. Jag säger dock inte så mycket när jag är ute och går med Emma utan mer små saker som "Nu får du gå runt stolpen", "Kom nu", "Emma, inte där" och "Duktig tjej". Idag gick jag förbi en tant som jag antog pratade i headset. Men så fel jag hade. Det var hunden hon hade en konversation med. Men söta lilla tant, jag tror inte att din hund är så intresserad av att veta vilka matvaror du ska införskaffa. Hunden får ju ändå bara sitta utanför och tycka synd om sig själv.

Short update!

- Idag har jag verkligen lagt ner mycket energi till min Panik blogg. Jag har för tillfället sålt min själ till den bloggen; har svårt att tänka på annat.

- Mitt H&M paket kom hem idag. Tyvärr var ballerinorna lite för stora så dem får jag skicka tillbaka. Men jag behöll mina gladiatorsandaler, en klänning och ett par shorts.

- Jag ska försöka få tummen ur baken och skicka mail till mina släktingar i Kanada idag. Vi får se om jag hinner göra det idag.

- Jag ska träffa Tove halv åtta. Jag måste hinna käka innan dess.

- Idag har jag knarkar Culcha Candela.

- Jag har fortfarande inte hittat ett par röda solglasögon. Så nu har jag slutat leta, i hopp om att då finna dem, haha!

Bilder!

Men usch vad jag ljuger! Det blev ju inte några bilder igår. Jag hade inte ork till det.
Men nu har jag lagt in dem på datorn så är dem:

Måndag 27 April
Satt ute och njöt av solen hela dagen.
  

Torsdag 30 April
Fick tandställning.
  

Helgen
Hjälpte farmor tvätta. Kusinerna kom på besök och vi grillade till middag. Jag kan inte släppa Beatsteaks, vilket kanske märks.
  
  

Senaste dagarna!

Nu har jag vart offline väldigt länge. Men senare ikväll kommer jag lada upp bilder från de senaste dagarna. Ciao!