Goodbye!

Var nästan klar med packningen när jag fick beskedet om inställningen av alla flyg. Men jag har bestämt mig - jag tänker inte vara hemma i helgen! Så jag åker till farmor och stannar tills på onsdag.


DAMN!

Fredag 23 april

Samtliga våra avgångar idag är inställda.

Resenärer som berörs av inställda avgångar kommer vi att försöka kontakta och erbjuda ombokning till annat alternativ eller avbokning.


Egotronic - Verliebt

Less is more brukar man ju säga.
Fyra meningar på 30 sekunder.
En simpel men mycket bra låt,
med text som stämmer in!Ich kenn' dich nicht, du kennst mich nicht
und doch bin ich verliebt in dich!

Ich kenn' dich nicht, du kennst mich nicht
und du bist nicht verliebt in mich!


Jag hoppas på det bästa!

"Fredag 23 april

Våra första avgångar på fredag är dock fortsatt inställda.

Från Ängelholms flygplats är följande avgångar inställda: kl 06.30, 09.35, 12.30 och 13.55 och från Bromma Flygplats är avgångarna kl. 08.00, 12.00, 14.30 och 16.20 inställda.

När det gäller senare avgångar på fredag återkommer vi med information under förmiddagen."


Mitt plan ska lyfta 21.20 och jag hoppas verkligen på det bästa. Behöver träffa Amanda och jag behöver verkligen komma bort från Stockholm. Jag har sett fram emot det här så länge att det skulle kännas obeskrivligt tråkigt att inte kunna åka ner!


Sumpan!

Jag ska snart iväg till Sunbyberg för att göra en "Arbetspsykologisk testning". Frågar ni mig vad det är - har jag ingen aning. Det enda jag vet är att jag ska göra några test. Jag vet inte ens vad för test. Man blir inte så informerad på AF och när de väl förklarar fattar man inte. Så I'll just go with the flow.

BRA GJORT ISLAND, JÄVLIGT BRA!

Det har, på bra några dagar, skapats en massor utav hatgrupper gentemot Island på Facebook. Jag har läst lite i en som heter "BRA GJORT ISLAND, JÄVLIGT BRA" som säger att "Vi kanske inte får någon sommar tack vare Islands vulkan utbrott." men verkar inte ha källor att bevisa detta med. Jag reagerar även starkt på en del otroligt korkade människors kommentarer.
"Fitt Island"
"fast på Turkiets flygplats i 4 dagar för inga plan flyger till Sverige tack Island, TACK!"
"Jävla Island...."
"Nu kan ni glömma EU, Island!"

Men jag tappade inte hoppet om mänskligheten! En del hade faktiskt fattat att det inte var Islands fel att de drabbas av en naturkatastrof.

Ang EU kommentaren:
"Faktumet att folket på Island röstat NEJ till EU xx år i rad nu har väl ingen betydelse? ;)"

"Lovar att det inte är något vulkanutbrott alls. Island drabbades hårdare än andra av finanskrisen och nu tar de ut sin hämnd på Europa genom att dra igång världens största brasa. Sluta elda NU!"
Jag förstår att det inte kan vara kul att bli fast i ett land eller på en flygplats i flera dygn men det finns faktiskt värre saker. Ingen anhörig har väl inte pga av detta? Alla klagar över att de inte kan komma hem eller resa ut från Sverige, men tänk för fan på dem på Haiti då! Du kommer så småningom hem till Sverige igen, men de på Haiti får aldrig tillbaka sina anhöriga, eller hem!

Det längsta jag varit på en flygplats var sexton timmar, vilket inte är någonting i detta fall, men jag sitter hellre fast på en flygplats än riskerar att krascha på vägen hem. Jag säger inte att flyga är säkert i vanliga fall heller, men det är så mycket mer säkert än att åka bil till exempel.

Det jag blir mest irriterad är att människor som sitter fast, eller som inte kan resa ut från Sverige med flyg, skyller allt på Island eller på researrangörer. Vad ska dem göra åt saken när en stor naturkatastrof som denna gör att många inte kan komma hem?

Jag tycker i alla fall att det är bra att en del researrangörer börjar bussa hem människor till Sverige. Att åka buss från tex Aten måste väl ändå vara en upplevelse? Så njut utav det istället för att klaga över det hela!


Ska även tillägga att jag skulle ha flugit ner till min bästa kompis på fredag för att fira hennes födelsedag på lördagen. Men pga att alla flygplatser i Sverige (med undantag utav Kirunas) är stängda blir det inte av. Det är såklart jättetråkigt att jag inte får träffa mina bästa vän som jag inte träffat sen i Oktober, men jag kan inte gör något åt det. Först blev jag arg över att jag kastat mina pengar i sjön, men insåg snabbt att ingen kan göra något åt det eftersom att det inte är någons fel. Så det var bara att släppa det hela! Det hade varit en annan sak om flygbolaget ställde in flyget av no reason och jag inte fick pengarna tillbaka!


Nedräkning.

5 - Båstad
48 - London
53 - Prag
98 - Tyskland/Frankrike
233 - Teneriffa

Förhoppningsvis är flygtrafiken igång tills på fredag så att jag kan komma ner till Amanda. Skulle vara rent ut sagt skittråkigt om jag inte fick vara med och fira Amanda på hennes artonårsdag. Å andra sidan slår moder natur tillbaka, med all rätt.

Ätbara surprises!

Nu ska jag äta frukost sen kommer mamsen och Anjelica hem från Tallinn. De har visst köpt ätbara överraskningar till mig. Om det är kinderägg eller ej vet jag inte. Spännande!


I am...(Yours)Sasha Fierce!

Jag älskar Beyoncés musik men jag börjar tröttna på hennes videos nu. För det första gör hon endast samma sak i dem alla - dansar. Jag vill se fler i stil med "If I were a Boy" - med en handling! För det andra, ska hon göra singlar/videos till alla hennes låtar från "I am...Sasha Fierce"? Hon har gjort videos till 8 av 16 låtar. Det kanske är dags för lite nytt material istället?

För övrigt vill jag ha hennes dvd "I am...yours" sooo bad! Hennes konsert i Stockholm var en utav de bästa jag någonsin varit på!


2
Bitter!

Idag är jag bitter! Jag insåg nämligen att jag är en ofrivillig ensamvarg! Å andra sidan är det riktigt skönt. Jag slipper bry mig om att höra av mig till någon, vilket gör mitt liv lättare och mindre irriterande!

One way road!

Det här är, enligt mig, John Butler Trio's absolut bästa låt. Den får mig att längta efter sommaren och allt som hör därtill!Videon är simpel men riktigt bra vilket gör den genial

Can't hold us down!


Jag blev tåröd när jag hörde den här låten. Jag visste inte att jag hade så sjukt mycket minnen till den. 90% utav minnerna är från högstadiet så det är långt ifrån bra minnen, men låten får mig ändå att känna mig harmonisk.

Yesterday!


Hon är nog den enda som förstår känslan!

Läste precis Amandas blogginlägg och jag ska inte påstå att det drog ner mig, för det gjorde det inte, tvärtom. Det fick mig att inse att hon måste vara den enda som förstår mina känslor. Som förstår min saknad till Teneriffa. Jag känner igen känslan av att försöka förklara för någon hur mycket man saknar ett ställe utan att den riktigt förstår. Man måste själv ha den sjukt starka känslan för att kunna förstå.

Känslan av att sakna ett ställe så mycket att det gör ont, att man börjar må dåligt pga utav det är fan inte en skönt känsla!

Kvällens måltid!

Jag har bjudit över farmor på middag med mig och pappa ikväll. Ingen utav dem vet vad det blir för mat och eftersom att farmor inte har dator och pappa inte vet hur internet funkar (okej, en överdrift, men han sitter aldrig vid datorn) kan jag lugnt skriva upp vad jag ska bjuda dem på.

Jag ska göra en potatis- och avocadosallad som Jamie Oliver har med i en utav sina kokböcker. Han har även gjort den i sitt program och den ser bara så sjukt god ut. Hoppas bara min kommer smaka lika gott som den ser ut i boken. Till salladen ska jag göra rosmarinmarinerade quorn filéer. Jag har även gjort egen daimglass som precis stelnat och som för övrigt smakar fantastiskt!

Armband och kuddfodral!

Min farmor jobbar på en second hand affär sju dagar i veckan, där hjälper jag till ibland.
Hon har även ett intresse i Tupperware sedan flera år tillbaka. Jag är uppväxt med att följa med på demon och möten som har med detta att göra så jag vet en del om det.

Farmor hade ett demo igår som jag erbjöd mig att hjälpa till på. Lite extra pengar har ju aldrig skadat. Det var faktiskt riktigt kul. Och damen vi var hos hade öppet hus från 15.00-21.00 så vi var där och sålde med. Damen herself sålde armband hon gjort själv och kuddfodral i siden från Kina. Jag kunde verkligen inte hålla tassarna borta från armbanden så jag köpte ett. Och när jag fick syn på det gröna kuddfodralet kunde jag såklart inte göra något annat än att köpa det!


Vegetariskt veckoslut!

Idag åker mamma och Anjelica till Tallinn och kommer inte hem förens på söndag. Mamma är den som oftast lagar maten, men eftersom att hon inte kommer vara hemma gjorde jag en deal med min svårflörtade köttälskande pappa. Om han lovade att äta vegetariska middagar så kunde jag stå för all matlagning. Och till min förvåning gick han med på det! Och jag har redan bestämt menyn och han ska äta det, whether he likes it or not!


Just nu:

Sitter på balkongen med en kopp te, skorpor och lyssnar på Madness. Njuter utav vårsolen!


AF!

Nu ska jag iväg till AF och träffa en så kallad arbetspsykolog. See you later!

Counting Crows

Miller's Angels


Four Days


Angels of Silence

In the sun!


Nedräkning

Jag tycker egentligen inte om "nedräknings listor" men när man en gång börjat är det svårt att sluta. Det enda man tänker på är att få skriva hur många dagar det är kvar i sin almanacka dagen efter. För stunden ser min ut såhär:

12 - Båstad
22 - Dreads
54 - London
59 - Prag
104 - Tyskland & Frankrike
239 - Teneriffa


Garn!


Idag köpte jag garn till min framtida stickade mössa a lá den jag redan har.


Slash!

Beautiful Dangerous
feat. Fergie


Nothing to Say
feat. M. Shadows

Second Hand!

För endast 170:- på second hand fick jag två linnen, ett par jeans, ett par pyjamasbyxor, en t-shirt, två långärmade tröjor och en klänning. Inte dåligt!

Angående dreads!

Jag har fått många reaktioner om mitt beslut att skaffa dreads. Både bra och mindre bra.
Nu vill jag bara göra det klart för alla:
Jag skaffar endast dreads för den simpla anledningen att jag tycker det är skitsnyggt. Det har inget med vilken musik jag lyssnar på eller vilken politisk åsikt jag har. Jag tycker det känns hemskt att behöva ha en anledning, en ursäkta, för vad man gör eller säger. Det är som att det inte är acceptabelt att göra någon för att man tycker det är snyggt utan att man måste göra det av en anledning vilket jag tycker är jättetråkigt.

Såhär går det när man är uttråkad!


I år blir det ingen påsk för oss!

I full gång med att spackla!


Målade taket. Det var faktiskt skitkul.


Vad som skall göras idag:
- Ta bort alla golvlister
- Måla taket igen
- Slipa bort spackel
- Tejpa alla dörrlister och liknande
- Måla klädhängaren

Early morning!

Look at me! Look at me! I'm up early!

Ska iväg till barnvaktsbarnen om drygt en halvtimme. Ska bli speciellt kul att träffa dem idag eftersom att jag inte träffat dem på tre månader, nästan exakt. Så nu ska jag bara klä på mig och vakna till på riktigt.