Let's Go!

Från Samy Deluxe's album Dis Wo Ich Herkomm (Live Album)
Let's Go (Live 2010)


Låten är egentligen runt 2:40 men live har de kortat ner den till 1:49.
Innan 0.58 går det fort och efter går det jävligt fort. Värt att lyssna!

Careful!

Be careful what you wish for 'cause you just might get it.

Gör inte samma misstag som jag!


...

Är på urkasst humör idag. Blir väl så efter att man varit på AF.

Mic Check


Album versionen är mycket bättre än den här video versionen!

Kaos!

Det är kaos här hemma. Vi ska nämligen lägga nytt golv och måla väggarna i hallen.
Vi har även köpt en ny garderob som är fyra gånger större än den vi hade innan. Så idag monterade vi ner den. Golvlådorna och skåpslådorna ligger nu i min korridor och i hallen har vi flera flyttkartonger med diverse prylar. Imorgon ska hatthyllan ner. Så i påsk kommer lägenheten vara en kaotisk svinstia, alltid lika mysigt.

Jag tror knappast jag hjälper mina parents genom att tjata om en tidig 20års present, haha!

Lez Be Telephone!
Ni glömde väl inte?

Jag hoppas att ni inte missade Earth Hour. Jag kan säga att jag inte är helt tillfreds med hur det såg ut här på norra delen av Södermalm. Jag såg i stort sätt flera tända lägenheter än släckta. Det var en stor besvikelse. Men ändå skönt att se stadshuset, västerbron, slottet, hötorgskraporna och kaknästornet vara mörka. Jag och Anjelica hade perfekt utsikt från Monteliusvägen.

Gabe Bondoc Cover

Fantastisk låt, fantastisk röst!


Earth Hour är här - Hjälp oss att släcka Sverige

Earth Hour är en signal till världens ledare om att ta klimatfrågan på allvar. I år blir signalen ännu mer kraftfull än tidigare. På lördag kl 20.30 släcker vi Sverige. Du är väl med? Under det dygn som Earth Hour pågår släcker fler länder än någonsin tidigare – Minst 120 länder jämfört med 88 förra året.  Här i Sverige deltar över 200 kommuner jämfört med 164 under 2009. Earth Hour är i år större än någonsin!
Vad vill du göra med din timme i mörkret? Det ordnas aktiviteter runt om i hela landet för dig som vill gå ut och se din stad släckas ned. Är du hemma har vi tips på vad du kan göra. Allra längst ner hittar du lite roliga kampanjfilmer. Vi ses i mörkret!

Earth Hour jorden runt
Med början utanför Nya Zeeland fortsätter Earth Hour – tidszon efter tidszon – genom länder som Australien, Kina, Indien, Ryssland, Kazakstan, Afghanistan, Rumänien, Frankrike, Italien, Sverige och England – och sedan vidare över till USA, Canada och Sydamerika.
På vägen släcker ikonbyggnader som Operahuset i Sydney, Den förbjudna staden i Peking, Gate of India i Dehli, Burj Khalifa i Dubai, och Fontana di Trevi i Rom, Eiffeltornet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, London Eye, Kungliga slottet och Hötorgsskraporna i Stockholm. På andra sidan Atlanten släcks sedan Empire State building, Golden Gate-bron, Copacabana i Rio, Plaza Mayor i Lima och The Strip i Las Vegas bland många andra landmärken. Till sist avslutas det hela med Earth Hour-firandet på Samoa-öarna. När Earth Hour är över beräknas en miljard människor ha nåtts av klimatmanifestationen.
Många städer och länder ordnar aktiviteter under den mörka timmen. Det blir mörkerfotbollsturnering i Sydafrika, i Australien picknick och konserter och på Madagaskar blir det en karneval till exempel.
Världen enas i en enkel kraftfull manifestation inför vår största utmaning – klimatförändringarna.


Earth Hours Hemsida

8 April - En dag utan skor!One day without shoes.

Elva dagar!

Idag var första gången jag tvättade håret på elva dagar. De må låta äckligt men jag älskar att ha smutsigt hår!

Mat

Vem sa att jag inte kunde laga mat?


Koka rädisor, morötter och en bön/tomat/fetaost sallad.


Pressad potatis, quorn och svamp gryta med tomat och gurka.


Grönsaksbiffar med potatis och en tomat och olivsås.


Fetaostpaj med sallad.


Linsgryta med sallad.


Quron tortilla med sallad och limesås.


Tonfisk sallad.


Quinoa med skurna grönsaksbiffar, haricot verts och pumpakärnor.

Give the orangutans a breakNestlé don't want you to see the video above, because they complained to Youtube that we were infringing their copyright. Youtube removed the video but now we'd like to offer it to you, as a gift. Download the video and put it on your favourite video sharing site. The more people who join in, the more interesting we'll make it for Nestlé.

We all like a break, so it's time to give orang-utans one. Nestlé uses palm oil in Kit Kat and many other products which is bought from suppliers that destroy rainforests in Indonesia to grow their plantations.

As a result, threatened species like orangutans are being pushed into extinction and huge quantities of greenhouse gases are being released, accelerating climate change.

Nestlé have so far refused to stop buying palm oil from the worst suppliers, so it's time to make them change their minds.

Write to board member André Kudelski to demand they act responsibly and cease trading with companies that are destroying Indonesia's rainforests

Greenpeace

Bättre i Berlin


The Pear Cider Remix!


Skor!

Det här är Amanda. Hon råkar inte bara vara Alex Schulmans tjej, hon råkar även ha de snyggaste skorna jag sätt på länge! I. Want. Them. So. Bad.


Mr Leto


Fotot är taget av Monika i Prag! Jared är så sjukt snygg!

Kaos!

Mitt liv är i kaos just nu!

H&M

Idag kom H&M's vår och sommar katalog. Blev förvånad över att faktiskt hitta så otroligt mycket! Oftast hittar jag bara två, max tre, plagg.


Jag är inte helt säker på klänningen än. Den såg bara så sjukt mycket bättre ut på modellen i katalogen än på internet. Men det är värt att skicka efter den och prova i alla fall.


Absolute Music!


"Jag är tjock!"

"Jag ska gå ner till min normalvikt!" betyder inte "Jag är tjock!". När ska folk förstå det?

Bara för att jag vill gå ner till min normalvikt betyder inte det att jag tycker jag är tjock. Varför tar alla för givet att man måste vara tjock för att gå ner i vikt? Jag känner mig obekväm med de extra kilon jag har på mig just nu. Jag vill ha tillbaka min riktiga kropp. Varför ska man alltid behöva höra "men du är ju inte tjock" så fort man vill gå ner några kilon i vikt? Jag vet att jag inte är tjock men varför ska inte jag få gå ner några kilon när jag känner mig obekväm i den kropp jag har nu?

Nu framöver kommer jag stänga av öronen när man tar upp saker som kretsar omkring vikt.

Earth Hour 2010 Official video

Idag är det bara tolv dagar kvar tills årets Earth Hour som jag hoppas att så många som möjligt ska medverka i!


Lady Gaga!

Kan denna anonyma person möjligtvis vara en 19-årig tjej som har ett namn som börjar på A och slutar på ndrea? Om inte, my bad!Svar:
Jag har varken sagt att Gaga är ful (bara att hon inte var snygg) eller att videon är dålig. Tvärtom. Telephone videon fick mig att utbrista ett mycket positivt "wow" och inse her beauty. Tycker fortfarande inte om hennes stil men jag kan inte neka att den är extremt unik och häftig. Jag tycker att Gaga är som snyggast då låten börjar och hon står och pratar i telefon.

Bio!

Idag ska jag på bio för första gången på ett år och nio månader.

Det känns som ett sista test för mig, för att se om jag klarar av det. Gör jag det inte kommer jag känna mig hemskt misslyckad. Kommer kännas som att de senaste året av "träning" varit förgäves. Jag har höga förväntningar på mig själv och jag hoppas de inte är allt för höga så att jag inte kommer klara av det.

Jag lider av klaustrofobi och panik attacker!

Telephone

Som de flesta säkert redan vet så har Lady Gaga och Beyonce's vidoe "Telephone" haft premiär och jag måste säga wow. För första gången någonsin tycker jag faktiskt att Lady Gaga är riktigt snygg.


Blåbärsskogen!

För att göra en lång kort historia kortare: Jag har en vagel i ögat och det kliar som in i blåbärsskogen!

(Vanligtvis får man det ögonlocken och inte i. Lagom mysigt när den "brister av sig själv och varet kommer ut tillsammans med lite blod" som vårdguiden så fint beskriver det).


Hotel Liberty

Idag bokade jag och farmor hotell i Prag. Vi åker den nionde juni och stannar i en vecka.
Det ser och verkar vara helt fantastiskt. Det är även nära till Lucerna Music Bar där Beatsteaks ska spela.

"Hotel Liberty ligger mitt på den berömda Vaclavplatsen. Här erbjuds charmiga, fullt utrustade rum och sviter med gratis trådlöst internet.

Hotellets faciliteter inkluderar ett frukostrum, kafé med utomhusterrass, ett hälsocenter med bubbelpool samt fitness- och bastufaciliteter.

Du har gratis tillgång till hotellets fitnessfaciliteter."


Irgendwo Anders

Idag hade Jennifer Rostock's nya video "Irgendwo Anders" premiär.


Singeln släpps den 14 maj.

Dagen!

Hela förmiddagen hade jag spänningshuvudvärk som kom i perioder. Något som jag verkligen inte tycker om. Men nu har det gått över.

Och jag kan sluta oroa mig om Beatsteaks biljetterna nu för de kom idag. De såg inte så himla speciella ut, men känslan av att hålla ett par biljetter med Beatsteaks i stora bokstäver på känns riktigt bra. Imorgon kommer farmor hit och då beställer vi flyg och hotell till Prag. Tycker det är så himla kul med planeringen av resor. Allt från att välja hotell och flyg som passar till att skriva packningslista.

Apropå resor så kommer jag och Anjelica inte åka till Berlin i sommar pga ekonomiska själ. Vi hade ju tänkt åka i början av juli, men för några dagar insåg vi att det redan är mars och att vi inte hade lagt undan några pengar över huvudtaget. Så jag har istället bestämt mig att åka på solsemester i december. Om jag blir ensam eller ej vet jag inte än.

En sista sak, min mobil är fortfarande sönder och jag har kommit fram till att pappa har garanti papprerna...någonstans. Jag kommer inte ha tid att lämna in den denna vecka så det får bli nästa. Jag hittade i alla fall en mobil som jag har satt in mitt SIM-kort i. Det är en mobil som pappa fick av sitt jobb. När han bestämde sig för att köpa en ny tog jag över den och efter mig tog Anjelica den. När Anjelica hade den lyckades hon fixa en fin spricka över hela displayen och repat hela baksidan. Hon har även målat den med svart nagellack, så ni kan ju tänka er hur fin den är just nu. Men den duger tills vidare.


Rökelse


Ingen mobil!

Min mobil har krånglat lite de senaste månaderna och igår natt bestämde den sig för att ge upp. Så nu har jag ingen mobil. Jag har inte heller någon extra mobil i bakfickan som jag kan använda så länge. Dags att leta upp garanti papprerna!

Lunch!

Lunch med mami.


Mr Strömblad lämnar In Flames!

Jag ska vara ärlig. Jag hade ingen aning om detta förens jag läste det igår. Tydligen hoppade han av redan i mitten av Februari.

Från In Flames hemsida:
Jesper Strömblad, guitarist in In Flames has decided to leave the band permanently.

“I have decided it is best for me to leave In Flames and to quit the band permanently.

The last 17 years have been a blast, and I am proud to have been part of this great journey, with the most talented and amazing people anyone can wish to have the privilege to work with.

I’m also the luckiest guy in the world, to have the BEST fans in the world, who have been supporting me during my difficult times. It means the world to me, and I’m determined to fight and defeat my demons once and for all.... and by the help from you guys, I’m on my way.

I’m far from done with music, metal, or whatever my direction is taking me, so be sure to hear from me in the future.

… May the Force be with you!" – Jesper Strömblad

Biljetter!

Börjar bli lite nervös nu. Jag skickade efter Beatsteaks konsertbiljetterna till London för två veckor sedan och de har fortfarande inte kommit. Och jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig för att ta reda på vart de kan vara någonstans. Kommer de inte denna vecka måste jag lista ut vad jag ska ta mig till!


Miss it!

Jag saknar mitt långa hår!

 


Forts. "lyssna igenom alla mina skivor jag äger"

Och jag fortsätter på mitt "lyssna igenom alla mina skivor jag äger-projekt". Det är dock endast de skivor jag har i cd format. Alltså ett format man kan ta på, haha.
Dessa skivor är de jag hittills lyssnat igenom:

Cradle of Filth - Nymphetamine
In Flames - Come Clarity
In Flames - Reroute to Remain
In Flames - Soundtrack to Your Escape
Bloc Party - Silent Alarm
Bloc Party - A Weekend in the City
Bloc Party -Intimacy
P.O.D. - Satellite
P.O.D. - Payable on Death
Sugarplum Fairy -The Wild One
Sugarplum Fairy - First Round, First Minute
Jennifer Rostock - Ins Offene Messer
Jennifer Rostock - Det Film
Panic at the Disco - A Fever You Can't Sweat Out
Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things.
The 69 Eyes - Bump 'N' Grind
Staind - Break the Cycle
DragonForce - Sonic Firestorm

EARTH HOUR 2010Så fort jag fick reda på datumet för årets Earth Hour skrev jag upp mig på listan på WWF's hemsida direkt. Igår när jag var på väg hem såg jag även att de börjat göra reklam på stan. Det gjorde mig hemskt glad. Precis som förra året kommer jag uppmana er alla att ta del utav det. Det är så lätt att ha ljuset i släckt i en timma. Och det är ett perfekt tillfälle att umgås lite extra med familjen.

Här skriver ni upp er på listan!

Tradera.

Lade upp lite saker på tradera för någon dag sedan. Ni får jättegärna kika in och se om det är något ni kanske är intresserade av (:

http://www.tradera.com/auktioner/VGrandby


Tack till Em!

Dreams!

Natten från söndag till måndag drömde jag två saker. I den första drömmen satt jag och Andrea i hennes kille Joakims vardagsrum. Han visade massa saker han hade köpt på buttericks. Hans favoritsak var en liten burk där det kom rosa pruttluknande rök ifrån.
Han skrattade medens röken spred sig i rummet och Andrea satt och försökte vifta bort lukten. Jag hade helt plötsligt blivit jätteförkyld och kände inte lukten. I botten av burken låg det lila godisar i form av hundben som han bjöd på.

I den andra drömmen var jag och Anjelica i London och hade precis sett Beatsteaks. Efteråt träffade vi dem och jag sa till Arnim att jag även skull till Prag och se dem. Då sa han att jag skulle säga mitt namn så skulle han försöka komma ihåg det tills Prag. När jag väl var i Prag och på konserten vinkade han precis då de gick på scen och sedan bad han "Veronica från London" komma upp på scen. Sen vaknade jag.

Jag hade i alla fall kul i drömmarna!


Husvagn

Idag åker jag och Anjelica till husvagnen och stannar där tills imorgon. Ska bli kul. Vi har ju nämligen köpt en ny husvagn så det blir första gången vi sover i den nu. För tillfället står den inte i Malmköping utan på pappas jobb. Blir ju lagom kul om jag och Anjelica stampar in i köket i pyjamas när hela hans jobb har frukost imorgon. Skulle vara så typiskt oss, haha.

Nu ska jag ta och dammsuga och börja städa mitt rum. Ciao!

ULUFick för någon timma sedan reda på att Beatsteaks flyttat sin konsert från "The Relentless Garage" till "ULU (University of London Union)". Jag hoppades verkligen att den nya lokalen skulle ligga närmare hotellet, vilket den även gjorde. Endast två - tre kvarter bort. Perfekt!