Chris Fehn!


Jag älskar den här bilden!

Beatstuff!


Jag har skärmshoppat lite på Beatstuff (Beatsteaks merchandise). Nu behöver jag bara punga ut cirka 426€ för att kunna köpa det jag vill.

KLÄDER:

LP-SKIVOR:

ÖVRIGT:
(Ja, det kändes hemskt viktigt att köpa en handduk och små button/pins som jag aldrig kommer sätta på mina kläder/väskor etc...)

Statusuppdatering på Facebook!

Liiite för mycket information for me to handle! Tycker verkligen det är motbjudande att veta sånna här saker om människor. Det är nästan så att jag vill ta bort denna person från min vänskapslista endast för att slippa se status uppdateringen. För denne person skriver alltid liiite för mycket detaljer och det värsta med personen är att denne alltid är seriös med det!


Vote Earth!

"Because global warming is not about what coutry you're from, it's about what planet you're from!"



För att rösta går ni in på earthhour, det går jättefort att rösta. Jag tycker ni alla som läser detta ska göra det omedelbart!

Antonia - Motion City Soundtrack

Man märker verkligen att det är människor utav de manliga könet i Motion City Soundtrack då man kollar på deras låt "Antonia":
"She's the pizza of my eye
Without her near me I would not survive"


fast å andra sidan slutar låten såhär:
"Our baby girl is due this May
And when the little lady grows up
I hope that she will be just like her mother"

Vilket är otroligt vackert!

Seriously?



Vad är det här egentligen? Försöker min dator spela mig ett spratt? Först ska Emil Bulls skiva komma ut 2405 och nu ska Florence Valentin's singel "Spring Rocco" komma ut 2013.

Akvarium!


Amanda har tagit kortet och jag kan inget annat än älska det!

Heroes season 3!

Nu ska jag och Anjelica ta och titta på Heroes season 3. Äntligen! Jag har aldrig varit mycket för att följa serier då de går på TV eftersom att man alltid är bunden till något varje vecka. Jag brukar alltid vänta till någon köper boxarna och har serie maraton. Meningen var att jag och Anjelica skulle in till stan men vi bestämde att ställa in dem och tillbringa dagen framför TV:n, haha!



Jag lovar att svara på alla kommentarer senare ikväll!

Santa?

Gimme, gimme, gimme!
Snälla jultomte/mamma/kompis/släkting/random. Detta är vad jag önskar mig:


Hamburg Grosse Freiheit 22.08.08










26.11.09 - 07:59:46


Speechless!


Fantastisk, speciellt vid 2:07!

Today!

Denna morgon har varit ytterst intressant.

De dagar då jag har barnen går jag alltid upp runt 05.45. Så idag när jag vaknade gick jag upp, klädde på mig, borstade tänderna, ja, allt det man gör på morgonen. När jag var klar kollade jag på klockan och såg att den endast var 03.34. Snacka om snopen jag blev!
Det var bara att klä av sig och gå och sova igen.

Sen åkte jag till barnen och de var verkligen jobbiga idag. De slogs, skrek, sprang omkring, dunkade på pianot and so on. Jag undrar vad det kan ha varit i de flingor de åt! Det var i alla fall en trevlig promenad till dagis med den minsta. Hon kan säga så sjukt smarta och roliga saker ibland. Det är nog höjdpunkten på morgonen, då man lämnar henne på dagis.

Annars då, vad ska jag hitta på idag? Ja, idag är det fullt upp. Ska hem till Andrea och göra våfflor runt halv tre. Och ikväll ska jag, Anjelica och Papsen kolla på film. Anjelica har fått låna HP och halvblodsprinsen, så den ska vi se på medens vi sitter i soffan och käkar pizza. Det är mysigt med filmkvällar på vardagen!

Vote Earth!

Söt med bra budskap!


Vet inte om jag lagt upp den innan, men i sånna fall: favorit i repris!


1LIVE Krone 2009

1live Krone den 3 dec i Bochum skulle inte vara helt fel att gå på!

Rammstein, Die Toten Hosen, Sportfreunde Stiller, Clueso, Jan Delay, Silbermond, Peter Fox, Culcha Candela, Ich + Ich, Söhne Mannheims, Jennifer Rostock Bela B, Stefanie Heinzmann är endast hälften utav de artister som kommer medverka! Låter inte helt fel va?


Peter Fox + pris. Om jag inte minns fel tog han hem tre pris förra året!

År: 2405


Frågan är om detta kan stämma? Kom skivan verkligen ut 2405?

Såhär kan det gå...

...när man inte tänker innan man uttrycker sig!




Grüne Brille!

För mig skriker den här låten "2007! 2007! 2007!". Jag hade helt ärligt glömt bort den här! Så om det är någon låt som kommer spelas på repeat idag så är det denna!



Dynamite Deluxe med Jan Delay på ett hörn. Rättare sagt: det är han som sjunger refrängen!

Growyn!

En till liten sak som är ny på bloggen är denna:



Jag vet att Amanda har något liknande fast på tyska. Nackdelen med Growyn är att man inte, som på google, kan söka på bilder.

NY HEADER!

Kände att jag behövde lite nytt utseende på bloggen. Dock är det de enda som kommer att ändras eftersom att jag tycker om resten så mycket! Vad tycker ni om den nya headern?


Berlin Wuhlheide 29.08.08










This made my day!


PETA!

PETA är i grund och botten bra men ibland lägger de fram en del helknäppa förslag som jag inte alls håller med om. Men jag kan inte hjälpa att beundra deras jobb.

Här är deras nya, helt fantastiska, Thankgiving reklam:


Vit bildning i munnen.



Det är ju sant men låter det äckligt eller låter det äckligt?!

Blue!



Endast av att se blå himmel gjorde mig på toppen humör.


No tandställning, no tyska!

Glada nyheter för min egen del. Jag kommer få ta ut min tandställning redan till våren istället för Oktober. Det ska bli så obeskrivligt skönt!

F.ö är min Tyska inställd idag. Min lärare skulle inte vara där, mer än så vet jag inte.
Jag frågade inte heller, mer ville jag inte veta. Det intresserar mig inte!

Mirror (me)

Den här låten har verkligen spelats på repeat hela morgonen! Lyssna på bara refrängen (0:50), så grymt bra! Refrängen är verkligen inte som låten är i början.


Tandläkare!

Jag ska snart bege mig till Odenplan där jag har min tandläkare. Vi ska fixa lite med tandställningen, vilket känns lite onödigt med tanke på att jag gick dit akut förra veckan (eller var det veckan innan det?). Alla gånger jag går dit glömmer jag alltid att fråga om jag måste ha tandställningen ända till oktober nästa år. Jag vill verkligen bli av med den så fort som möjligt så att jag slipper vara "bunden" till Stockholm hela tiden.


Christopher Häring!

CHRISTOPHER HÄRING. Herregud vilken man!


Kolla bara in listan på vilka videor han gjort med band:
(Jag har själv valt ut några från de långa listorna)

Fettes Brot - "An Tagen wie diesen", "Emanuela", "Was in der Zeitung steht", "Tour Documentation 2005", "Ich lass dich nicht los ft Pascal Finkenauer"
Jennifer Rostock - "Kopf oder Zahl", "Feuer"
Nevada Tan/Panik - "Vorbei", "Was Würdest Du Tun?", "Lass mich Fallen"
Jan Delay - "Im Arsch ft. Udo Lindenberg", "Jonny"
Bosse - "Kraft", "Keine Panik", "Die Irritierten", "3 Millionen", "liebe ist leise"
Beatsteaks - "Hey Du"
Donots - "We're not gonna take it"
Silbermond - "Mach's Dir Selbst"
Vanilla Ninja - "Blue Tattoo"
Oomph! - "Gekreuzigt"
Deichkind - "Ich betaube mich"
Revolverheld - "Mit dir Chillin"
Sportfreunde Stiller - "Roger"
Children of Bodom - "Smile Pretty for the Devil"
Culcha Candela - "Live DVD in Berlin März 2008"


Som ni ser är listan lång. Och det är endast ett fåtal utval av den extremt långa listan. Men han gör ju inte bara musikvideos, han är en otrolig fotograf också:


Beatsteaks


Fettes Brot

Julgran?

Eftersom att jag inklusive min familj missar halva julstöket innan jul bestämde vi att ta upp granen redan idag. Den ser rätt tråkig ut just nu men jag vägrar att klä den. Så Anjelica ska fixa det på Onsdag.


Dickey I.R & Share'O'Ryan

Så jävla sköna!
Lätt mina nya idoler, haha!




Inte nöjd.

Jag tycker inte om känslan av att vilja lyssna på fem olika band samtidigt. Oftast slutar det med att jag inte lyssnar på något, men idag gjorde jag bara en lista med alla artisterna blandat. Jag är ändå inte nöjd.

Lessons to be Learned!

Helgen har varit väldigt mysig och trevlig. Igår visade vi runt på Södermalm för att sedan avsluta dagen med att äta crepês på Medis. Idag blir det en mysig innedag tillsammans med Gabriell Cilmi's "Lessons to be Learned" på repeat. Ett superbra album att lyssna på när man kanske bara vill sitta framför en brasa, dricka te och bara mysa!



Nu kommer jag börja blogga på som vanligt igen!

Helgen!

Den här helgen är min morbror och hans tjej från Göteborg uppe i Stockholm. De kommer hit och käkar middag idag så jag har fått att duka bordet i uppgift. Lätt, bra och det går snabbt! Jag vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga den här helgen, det får vi se.

Börjar få lite ont i axeln nu, men har absolut ingen aning. Det känns även som om min rygg börjar bli sämre igen. Kan knapt sitta på huk eller böja mig framåt nu. På måndag ska jag försöka få en tid hos doktorn.


Emil Bulls!

En del vänner förstår mig bättre än andra!
Gårdagen var som julafton så idag har jag mycket att gotta mig i!












Mardrömmar!

Ursäkta mitt språk men fyfan vilken jobbig natt jag har haft.

Anjelica och hennes klasskompisar var på New Moon och Twiligt igår. Filmerna slutade runt halv två på natten igår så det var nog på så sätt jag drömde den här drömmen:
Jag låg i sängen och lyssnade på musik då jag hörde min syrra skrika på hjälp i mitt huvud. Jag fattade att något var på tok så jag ringde upp henne men hon svarade inte. När hon kom hem visade det sig att hon hade blivigt våldtagen. Hon var helt förkrossad men vägrade att anmäla det, så jag började gråta som världens lilla unge. Inte för att hon inte ville anmäla, utan av oförståelse. Hur kan en människa våldta en annan människa? Hur kan en människa våldta min syrra? Och hon bara grät och varken mamma eller pappa fick ta i henne. Endast jag. Sen vaknade jag upp. Så jävla hemskt.

Andra drömmen var inte mycket bättre eftersom att jag är livrädd för det övernaturliga.
Min familj och pappas mosters familj var ute vid två lador mitt i natten. Vi hade sovit där över natten då pappas kusin Magnus och hans pappa Veli märker att något inte ser likadant ut på enda ladan som det hade gjort dagen innan. Så jag gick dit och såg att det inte fanns någon övervåning, vilket det hade funnits dagen innan. Jag bara stod och skrek, jag blev så sjukt rädd. Sen var det något med en trappa och en död man.

Två hemska drömmar på raken! Det slutade med att jag gick och sov med mamma i hennes säng. När hon hade gått kunde jag inte somna om eftersom att jag var ensam igen. Så jag satte mig vid TV:n. Är skittrött nu, men jag vågar ärligt inte somna!


Senaste dagarna!

Jag har endast fem saker att säga om de senaste dagarna: Peter Fox, Seeed, Emil Bulls!

Föresten rensade jag upp lite på last.fm. Det slutade med att jag förlorade nästan 250 Seeed spelningar. Så går det då jag ska hålla på och pilla med last.fm hela tiden!

Mofeta&Jerre!



Mofeta & Jerre, alltid lika roliga!

Farmor!

"Tiden går fort när man har roligt" sägs det ju. Jag kunde inte hållit med bättre just nu.
Jag tycker inte om att prata i telefon om det inte är med farmor. Farmor har alltid så mycket att berätta. Jag har alltid mycket att berätta. Vi har alltid något att diskutera och skämta om. En timma och sju minuter flög förbi bara sådär.

Farmor har en väninna som hon irriterar sig så sjukligt mycket på. Precis som jag! Det var så skönt att bara få prata ut med någon som förstod situationen.

Jag var bara tvungen att skriva av mig om min underbara farmor!


Dubbelmoral!

Om facebook var en person skulle denne vara väldigt dubbelmoralisk:



(De här tre var efter varandra!)

Favoriter från YouTube - del 4


Jamie T. sjunger "Stick 'n' Stones" på BBC Radio1. Det här är den bästa låten från senaste skivan och jag tycker den här version är suverän!


Bering Sea Dementia - Det är lätt att få en skruv lös på havet. Det här är kul varesig man kollar eller inte kollar på Deadliest Catch.


NI MÅSTE SE!

Favoriter från YouTube - del 3


"Why is the rum gone?" är en remix utav citat och scener från Pirates of the Caribbean.


Det var faktiskt Amanda som visade mig den här videon. "Flight Of The Conchords" är en humorgrupp på två som istället för att stå och dra skämt gör de skämtsamma låtar. Och det här är helt klart den bästa!


Kjell Bergqvist provar helium. För att vara helt säker på att helium är säkert provar han även på andra.


Den bästa scenen från "Little miss Sunshine".


"Do you know who I am?"


Jag älskar remixar då två-tre låtar blandas ihop till en. Den här videon är ett bra exempel på en lyckad låt. Fergie vs Jan Deleay!

Favoriter från YouTube - del 2


Babypandan nyser vilket gör att dennes mamma blir rädd.


"What are you sinking about?"


The best of Timo Sonnenschein's skratt. Det låter mer som om han säger "Que?"


Tim testar T.E.N.S! Den här måste man bara se!


Den här mannen är så sjukt bra på att dansa. Har ni sett den vet ni hur grym han är, har ni inte sett den har ni verkligen missat något fantastiskt!


Michael Jackson Medley. En kille har klonat sig ett x antal gånger och med hjälp utav sina kloner sjunger han i stämmor. Något annat än fint går inte att säga.

Favoriter från YouTube - del 1


Efter att DTH spelat "Guns of Brixton" av The Clash ett tag kommer Gentleman in. Jag tycker att den hårda musiken med Gentlemans harmoniska reggae röst passar så extremt bra ihop!


Det är sånt här man verkligen inte vill ska hända när man sjunger playback!


Jag har endast en sak att säga: Suverän!


Eftersom att jag så ofta brukar lägga upp mycket om Beatsteaks tänkte jag inte lägga upp lika mycket nu. Det här är i alla fall en video då Beatsteaks (och Kaiser Chiefs) ska, med hjälp av leksaksinstrument, spela en låt alt. hitta på en. Vid 0.53 spelar Beatsteaks sina egna låt "Summer", och Torsten sjunger. Den enda nackdelen är att Torsten verkligen inte kan sjunga!


"Ja, jak är pök"


Fram till 1:05 sjunger de "Poker Face" av Lady GaGa. Dock låter sångaren som en kyckling på slutet och det är de som gör hela videon värd att se!

Favoriter från YouTube!

Idag kommer det nog bli ganska mycket inlägg med videos. Jag håller nämligen på att fixa "Favoriter från YouTube". Ni som inte har YouTube konton kanske inte vet att man kan spara alla videos till sina egna favoriter. Det är bland de här videorna jag har valt ut de jag håller lite extra kär.

Det här är humor!

Alltså, jag skrattar varje gång jag ser de här två videorna:




Klockren!


Animated People's Republic



Jag vet inte vad det är som gör att jag tycker att de här CD omslaget är så sjukt obehagligt! Varje gång jag lyssnar på skivan på Spotify måste jag trycka ner CD-omslaget.

Love Abuse från deras "läskiga-omslags"-skiva!

På min behöverlista!

Varje år tjatar mamma, syster, släktingar och vänner efter en önskelista. Jag brukar aldrig ha någon eftersom att jag aldrig känner att jag vill ha något. Men i år har jag faktiskt lyckas skriva en. Men mer än hälften av alla saker jag önskar mig är inte saker jag vill ha, utan saker jag behöver. Min lista borde därför heta "behöverlista".










Peter Fox!

När Peter Fox hade släppt sin första skiva, Stadtaffe, laddade jag hem den, yes I did.
Men efter att ha lyssnat igenom låtarna en gång insåg jag att hälften var skit. Verkligen skit. Jag tyckte mycket utav det påminde förmycket om Seeed (där han är en av tre sångare). Men nu, efter över ett år, började jag tycka om det jag hörde mer och mer. Tillslut bad jag min kompis skicka albumet. Och det är det enda jag har lyssnat på sedan igårkväll. Jag kan inte för allt i världen förstå hur jag inte kunde tycka om det innan.





Bildkälla

Nära försovning.

I morse när väckarklockan ringde 09.00 var jag nära på att ställa om den till 10.00. Vilken tur att jag inte gjort det eftersom att jag skulle iväg till KBT:n 10.15. Hade inte varit kul om jag missat det hela.

Helt onödigt inlägg. Men det jag försöker få fram, vilket kanske inte är kristallklart, är: Fyfan va jobbigt det är då man tror att man kan sova längre än vad man egentligen kan.

Glad!

Tänk att man kan bli så glad över en fjuttig adress. Helt makalöst!


When God Was Sleeping!


Jag verkligen älskar den här låten!


Two pics!

 

För första gången i mitt liv köpte jag Elle och det endast för att man fick "The Holiday" på köpet! Så himla mysig film!

Lokan fick vara med på kort för att girafen var söt, haha!

Morgonens bästa!

När jag är hos barnen på morgonen brukar vi oftast läsa DN's serier tillsammans.
Idag ville två utav dem läsa själva:

9åringen: Jag läser dem här först!
8åringen: Då läser jag efter.
5åringen: Ja, jag kan ju inte läsa så det är ju ingen idé!

Det slutade med att vi läste dem tillsammans i alla fall. Kanske är bäst så tills den yngsta lärt sig konsten att läsa?

Tysklands konsertarenor!

Är det så att Tyskland har bland de coolaste konsertarenorna någonsin eller är det bara jag som tycker det för att jag är en sucker för konsertarenor och Tyskland?
Här har ni några exempel:

Velodrom, Berlin


Tempodrom, Berlin


AWD-Dome, Bremen


Lanxess Arena, Köln


Iss Dome, Düsseldorf


Westfalenhalle, Dortmund


Grugahalle, Essen


Olympiahalle, München

23 days left


Andrea!

Idag träffade jag Andrea och firade henne i förskott. Hon fyller egentligen år kommande vecka men vi är upptagna på egna håll så vi skulle inte kunnat fira henne då. Det värmde att hon blev glad utav mina jättefint inslagna paket och o-inslagna Kruse.


Foto av: Andrea

Lördagkväll!

Om alla mina lördagkvällar ser ut såhär... vill ni ens se hur mina söndagkvällar ser ut?


Telephone!

Lady GaGa och Beyoncé har gjort en låt tillsammans som heter Telephone. Blev helt ärligt ganska förvånad över samarbetet Även fast att det är två stora artister, som jag tycker om, kan jag inte tycka om låten. Den känns så otroligt rörig!


Ny klocka - breo digital!

Kolla på de här klockorna! Jag kände att jag verkligen var tvungen att skicka efter en!
Så sjukt häftiga. Var inne på att beställa en gul först men det slutade med att det blev en svart.



Vad tycker ni om dem? Hiss eller Diss?

Lidl!

Bra där Lidl!


Dagen i bilder!








Igår!


Såhär såg det ut på min gata igår. Polisbilar och brandbilar. Jag antar att det inte var något allvarligt eftersom att det inte stod något om det i metro idag.

Men det här är det mest spännande som hänt på min gata sen någon kissade i vår port.

Favoriter!

Jag är ganska säker på att de flesta vet att jag har ett stort musik intresse. Och med ett stort musikintresse kommer ofta favoritlåtar. Det finns alltid några låter man håller extra kärt, men generellt kommer favoritlåtar hela tiden. De styrs ofta av humör.
Just nu är det här mina favoriter:


 

 

 

1. Beatsteaks - She Was Great (Arne Diedrichson/Fettes Brot Rmx) - En sjukt bra version. För att höra originalversionen går det att göra här.

2. Emil Bulls - When God Was Sleeping - Ytterligare ett tyskt band med engelsk lyrik. Faktiskt en låt som min kompis rekommenderade igår. Efter att ha hört den ett par gånger växte den verkligen.

3. Don Johnson Big Band - Dey Don't (Don't Dey) - Tro det eller ej, men låten heter faktiskt så, haha! Det här är min favoritlåt från deras senaste album "Records Are Forever".

4. Set Your Goals - The Few That Remain - Ny skiva, ny gästartist. I den här låten gästar Hayle Williams (från Paramore). Ni kan höra henne vid 1:33, absolut värt att lyssna på!

5. Polarkreis 18 - Crystal Lake - En otroligt fin låt från deras första, självbetitlade, skiva. Polarkreis 18 är det band jag har lyssnat mest på denna vecka.

6. Fall Out Boy - Alpha Dogs
- Deras nya singel! Den blir bara bättre och bättre!

En mycket lärorik natt!

Tre saker jag lärt mig under den här natten:

  • Sov aldrig med pyjamasbyxor på, du kommer frysa som fan när du går upp.
  • Gollum är nog innerst inne en kronärtskocka.
  • Ibland hjälper det inte att stänga dörren för att slippa höra pappa snarka.

De kommande dagarna!

De kommande dagarna är verkligen fullspäckade:

Fredag:
Hämta passen med Anjelica. Efter det ska vi till Adidas Store i stan och kolla på en tröja eftersom att jag inte hittade någon på Bruno gallerian på Götgatan.

Lördag:
Träffa Frida.

Söndag:
Träffa Andrea och hitta på något kul. Vad är än inte bestämt.

Måndag:
Först har jag barnen på morgonen. Sen kommer Rob hit efter 12 då vi ska lyssna på Panik's senaste skiva eftersom att hon inte hört den än.

Tisdag:
Andrea fyller hela 19 år. KBT på morgonen sen kommer Amanda ha sin intervju med mig på eftermiddagen.

Gamla minnen!

Idag ska jag träffa Lydia som jag inte träffat sen 2005? 2006? Vi ska i alla fall se på gamla kort och prata minnen. Tänkte bjuda på två bilder redan nu. Den första är tagen 2004 och den andra strax därefter! Ganska kul att se hur mycket man har utvecklats och förändrats genom tiden.




(Andrea, Lydia och jag utanför den skolan vi gick på tillsammans!)


MIN GULA MÖSSA!

JAG HAR TAPPAT MIN GULA MÖSSA!

Jag är extremt upprörd! Ska terra SL's hittegods med telefon samtal i eftermiddag (och imorgon) tills de säger att de hittat min gula mössa!

Jag är helt ärlig! Min telefonskräck är som bortblåst just nu! Jag ska ha tillbaka min mössa!

Och jag har lärt mig att säga till om jag ser någon tappa något. Vad har hänt med människorna i dagens samhälle? Är man inte snäll längre?


Panik splittras!



"It's tough for us to write these lines.
As yet it's been a long struggle, an exhausting way, and a part of the band doesn't have the energy to walk this way anymore.
It hurts but we have to understand and accept.
Due to this, we're forced to announce the band PANIK will not go on in this constellation, and the tour in December will be the last tour in Germany.

As someone on the outside you don't really know nor learn much about the music business.
You hear a song and if you like it, you get it, no matter legally or illegally, and that pretty much wraps it up in the most cases. We are living in a world, where you can get music for free, but we can´t live without at least minimum of money.
What's behind each and every song is unknown to the most.
A production, a management, a record label, a publisher and many, many more people and things.
If one of these pillars breaks away, it's tough for the band to fully focus on the music.
It's just too much politics; sometimes it's a never-ending fight to do what you actually want.
Just music. For this album release we fought and set all the stuff we didnt want aside.
We didnt "prostitute" ourselves. Unfortunately it's inevitable with our attitude and approach that a few of those supporting pillars break away.
All we can say is that not many bands went through the stuff we had to.
Loads of people kept telling us that we are pretty much like a magnet, attracting the shadowsides of this business.

We'd like to thank all the people who accompanied us in the last couple of years and stood in our rows loyal to the core.
It was a great and unbelievable time with you. You're great. And we think you might feel a little as we do.
An era comes to an end and this era was that unique due to you folks.
Thanks....

Your guys from PANIK


Ah, and for fuck sake, the questionable journalism of the German youth magazines doesn't even allow us to explain this to our fans first. Frank never was in touch with that magazine... Thank you very much."



Jag vill inte ens prata om det!


The Kids (Outta Time)

Synd att videon inte är lika bra som låten.


Adidas!

På jakt efter en ny tjocktröja alt. jacka. Gick in på Adidas hemsida och hittade följande:








Det finns såklart fler tröjor i affären så jag ska försöka komma in till stan imorgon. Hade ju helst velat ha en gul&grön men den verkar inte finns längre. Kan även tänka mig en röd&vit. Så länge den inte är endast svart så är jag ganska nöjd.

Michael Jackson - Fall Again

We fought in a battle, but nobody won
Left ourselves a mountain to be overcome
You can’t run away, the past is said and done
I need us to carry on

I wanna spend time till it ends
I wanna fall with you again
Like we did when we first met
I wanna fall with you again

You’ll try everything
You never thought it before
When you live, when you love, and you give them your all
You can always give up some more

Baby nothing means anything
Unless you’re here to share with me
I can breathe, I can bleed, I can die in my sleep
Cause you’re always there in my dreams

Anderson vs. Harris

Jake Anderson (Northwestern) vs. Jake Harris (Cornelia Marie)



"His mother wears moonboots!"

Flörtar

Det här är jag när jag flörtar....




...och antagligen anledningen till varför jag är singel, haha!

Julklappsinslagning


Nu är alla julklappar till lillasyster klart. Köpte faktiskt en till idag, jag kunde inte hålla mig. Det var så otroligt bra! Anledningen till att jag börjar slå in såhär tidigt är för att slippa tänka på det sen, då kommer jag bara bli stressad.


Person5!

Haha, alltså, en del människor. Sitter och läser kommentarer till en video där Jake, Josh och Phil Harris sitter och pratar om "Deadliest Catch".

Person1: "wow i sure would like to share a room with jake on a cold night in the berring sea.. i bet you at 23 he gets fucking horny as hell out there."
Person2: "jake is so hot, jeeze i watch deadliest catch just to see him"
Person3: "Damn this guy Jake can soo get laid,. find yourself a hot rich girl Jake and retire"
Person4: "Jake is so hot! and he has the most perfect smile at 0:30"
Person5: "damn, they are talkin about fishin. not porn damn! females control yourselves!"

Today, tomorrow and Anna.

Vad jag har gjort idag:

  • Köpt julklapp till lilsis.
  • Köpt födelsedagspresent till Andrea.
  • Slagit in födelsedagspresent till Andrea
  • Tagit ut pengar
  • Skrivit julkort
  • Skrivit fel på flera julkort
  • Varit på tyskakursen och träffat min nya lärare
  • Mailat min gamla tyskalärare.
  • Mailat iväg en enkät om tysk musik till vänner (jag är Amandas tyska-musik-kompis som hjälper henne med en skoluppgift)

Att göra imorgon:

  • Köpa nya julkort
  • Slå in Anjelicas julklapp
  • Köpa julgransglitter
  • Ringa NTI

 

Anna - dina pengar kommer in på ditt konto när somhelst denna vecka!


Kommunen!

Jag som verkligen ogillar att ringa och prata i telefon måste jag göra det imorgon.

"Hej! Detta måste du prata med din kommun om. Jag kan inte flytta fram din kurs men jag tror inte att det är några problem ifall du pratar med dem och sedan meddelar vårt kansli."

Min mentor är sååå snäll som ger mig numret till kommunen också. Hur i hela fridens namn ska jag hitta ett telefon nummer till någon som tar hand om uppskjutning av distanskurser? Det är något jag får ta och lista ut imorgon för nu ska jag ta och bada och sen sova.


Untitled Picture



Den här låten är helt fantastiskt. Jag kan inte säga att det är den bästa från "The Colour of Snow" men den är absolut på min top-tre lista tillsammans med "Rainhouse" och "Prisoner"

En månad kvar!


Filmerna och C-vitamin!

Igår satt jag klistrad framför tv:n från 19.00 till 01.30. Efter att alla filmer om Berlin hade slutat fastnade jag framför Animal Planet. De två filmerna "Miraklet i Berlin" och "De andras liv" var verkligen sevärda. Tyvärr satt jag ensam halva kvällen då resten av familjen inte fann något nöje i att sitta och umgås med mig. (För det kan omöjligt bero på att de tyckte den senaste filmen var "långsam och tråkig")

Idag ska jag inte göra så jättemycket, hade tänkt gå till affären med Anjelica och införskaffa oss mer mandariner. Mandariner är det som äts mest runt November/December, överskott av C-vitaminer, haha!


Sommar i Stockholm!


SVT2 har Berlintema!

Jag tror inte att någon har undankommit att det, om två dagar, var exakt 20 år sedan Berlinmuren föll.
Och jag är en sucker för allt som har med Berlin att göra därför är jag extra glad idag. Jag kommer sitta bänkad framför SVT2 från 19.00 till 23.45 då temat är just Berlin.

19.00 Miraklet i Berlin
Tyskt drama från 2008. Östberlin 1988. Den unge punkaren Marco grips av polis och riskerar fängelse. Tack vare sin far, partitrogen Stasi-agent, undkommer han efter att i gengäld ha lovat att ta värvning vid arméns gränsstyrkor. Väl där förändras Marcos ideal och han blir med tiden en lojal soldat. Mot fonden av ett Berlin i förvandling riskerar plötsligt Marco att stå öga mot öga med sin mamma och flickvän som båda engagerat sig i frihetsrörelsen.

20.40 En egen mur
Kortfilm från 2009 av Paul Cotter. Med egna ögon har han sett såväl Tysklands delning som återföreningen. Så hur kan Werner ens komma på tanken att bygga en egen Berlinmur tjugo år senare?

21.05 Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie i Berlin, det kalla krigets fryspunkt och där historien tagit många vändningar. Där var ett nytt krig en gång nära och där föll Berlinmuren. SVT-medarbetaren Ingrid Thörnqvist berättar om människor och händelser vid världens mest berömda vägspärr.

21.30 De andras liv
Tysk långfilm från 2005. (Das Leben der Anderen) Östtyskland 1984: Manusförfattaren Georg Dreyman och hans partner, skådespelerskan Christa-Maria Sieland är de stora stjärnorna i landet. Kulturministern är attraherad av Christa-Maria och den hårdföre och lojale Stasi-agenten Wiesler sätts att bevaka och samla in bevis mot Dreyman. Wiesler börjar lyssna av deras lägenhet och blir allt mer fascinerad och engagerad i parets liv.









källor:
http://wipo.mieo.de/
http://www.pohl-projekt.de
http://www.tatsachen-ueber-deutschland.de/
http://svt.se/

Nybakat bröd.

Har man den bästa pappan eller har man?
Han går upp vid sju imorgon (idag) endast för att köpa nybakat bröd till familjen!

Looki, looki!

Looki, looki. Happy, happy! För bara några veckor fanns det inte en enda skiva med Set Your Goals.
Nu finns det helt plötsligt två! Varav en är deras helt nya som jag inte hört än! Spännande!


Heute Abend

Was zu tun heute Abend?

Att jag alltid lyckas ställa mig så bra frågor. Jag har absolut ingen aning hur jag ska spendera min kväll. Går inget kul på tv och vad jag än kommer väljer att göra lär jag med stor sannolikhet vara uttråkad.
All min inspiration har runnit av mig. Kanske man ska gå och sura lite i badet tills jag kommer på något vettigt att hitta på? Ja, det låter som dagens bästa idé.



Juste, juste, juste!
Jag behöver lite ny musik att lyssna på.
Jag är öppen för alla förslag (förutom Kent, Håkan Hellström och liknande).

Fem favoriter!

Fem favoritlåtar just nu:

Lady GaGa - Bad Romance
Fall Out Boy - Alpha Dog
Jamie T - Sticks 'n' Stones

Claus Grabke - 'Cause I Can
The Creetins - Two Lights in 79

De två sista fanns inte på Youtube, men de finns på Spotify. Om ni vill höra dem så har jag gjort en spellista HÄR.

Peter Fox!

Nu har jag kollat på den här videon flera gånger. Jag tycker den är så sjukt fantastiskt bra gjord. Strunta i musiken om ni inte tycker om den, bara ni ser videon!


Citat!

Det känns som om twitter på senaste tiden endast blivit en sida med citat. Alla citerar saker all the time så här är några exempel:

"alles hat ein ende, nur die wurst hat zwei"

"Be good, but if you can't, be careful. But if you can't be careful - DON'T GET CAUGHT!"

"A train has crashed into the wall around my heart..."

"With great power comes great responsibility"

"I was uncool before being cool"




Såklart ville jag inte vara sämre, så mitt citat blev: If you doubt, don't!

Dator vs Internet?



Antingen börjar datorn blir helt knäpp, eller så är det Internet som krånglar.
Vad det än är så blir jag irriterad!

Kanonen auf Spatzen

Idag har jag kollat på "Beatsteaks - Kanonen auf Spatzen". Det är alltid lika kul att se på den eftersom att man alltid lägger märke till nya saker. För att inte tråka ut er allt för mycket tänkte jag bara lägga upp deras två trailers för den.

Den "Officiella":


Trailern från Amazon.de:


Dagen i stora drag!

Det är en ovanlighet av mig att skriva såhär mycket men jag kände för att skriva lite!

Idag har varit en mycket bra och nödvändig dag. Känner mig lite bättre efter KBT:n nu också. Jag brukar inte skriva om vad jag pratar om, jag kommer inte heller skriva ut anledningen till att jag går i terapi för det är personligt. Men idag var det inte jättepersonligt. Vi diskuterade vi mina olikheter från mina vänner och mina känslor för dem. Både bra och dåliga.

Tandläkaren gick också bra. Dock tyckte hon det var konstigt att jag inte hade haft jätteont eftersom att "tråden" hade blivit jättelång där bak i munnen. Hon tyckte även det var läskigt att min käke knäcks varje gång jag öppnar munnen.

Sen var det fixandet(?) av nytt pass. Bortsett från att bilden blev hemsk och hela min namntäckning kom inte med så var det helt okej. Det färdiga passet kommer om fem arbetsdagar. Skönt med ett nytt pass ändå. Det roliga är dock skillnaden på min och min systers pass. På mitt står det att jag är född i "Katarina" medens det står "Maria Magdalena" på min systers fast att vi är födda på samma sjukhus!

Bühne zu Ende!

Klockren!


"Försiktig, Torsti! Scenen tar slut!!"

Tomorrow!

Imorgon kommer bli en skön men stressig dag.

KBT på morgonen. Tandläkare vid lunch. Fixa nytt pass på eftermiddagen.

Nackdelen med tandläkaren imorgon är att jag har fått munsår, på båda sidorna. Så om min mun spricker kräver jag att Eastman betalar operationen, haha!

Främmande Fågel

Synd att videon bara är 55 sekunder lång för Lisa Ekdahl är fantastisk!



Komm und ruh Dich aus


Janne Smisk - Taskigt!

Min syster spelade den här låten för mig idag. Det är en "remix" på Mange Schmidt's låt "Glassigt".
I give you Janne Smisk - Taskigt:


På istället för mellan!

Ibland älskar jag mig själv.

Anonym: ”Vad är det med dig och sparka mina ben?”
Jag: ”Det är väl endå bättre att jag sparkar på istället för mellan dem?”
Anonym: ”Måste du sparka mig över huvud taget?”


Covers!

Om ni inte redan märkt det är jag i mitten utav en Beatsteaks period, därav detta inlägg.

Beatsteaks spelade in en EP (Die Wohnzimmer) för sådär...sju år sedan. Den gick inte att köpa utan alla som köpte en biljett till en utav deras konserter i Berlin fick den på köpet. Det var endast covers på den. Så jag tänkte att jag skulle lägga upp några utav de låtarna som var på den. Bandnamnen är länkar till original låtarna.

Wish
(Nine Inch Nails)


True Fine Love
(Steve Miller Band)


Just Like Heaven
(The Cure)


Hello There
(Cheap Trick)

Om Stockholm!

Jag säger bara en sak om Stockholm: Ytlighet är en nödvändighet!

Det känns som om alla bara skrapar på ytan då de pratar. Det är som att de flesta inte bryr sig då de frågar något för tre sekunder senare pratar man om annat, som man inte heller bryr sig om. Jag tycker om Stockholm, men inte stressen och inte människorna. De är dryga!

Palladium & Wuhlheide

KÖLN, PALADIUM, 27.08.08











BERLIN, WUHLHEIDE, 29.08.08