Helt normalt.

Helt normalt att läsa fel!

- am, ,17/1-10<3 säger (20:04):
vilka singlar och förslag? jag måste ha missat dem!
- am, ,17/1-10<3 säger (20:04):
signaler* hahaha
- am, ,17/1-10<3 säger (20:04):
singlar, hahahahahhaa
Veronica säger (20:05):
Jag läste sniglar först xD


Har ni snöstorm eller?


Benefizkonzert

Jag vill, jag vill, jag vill!


Söndag!

Ni har väl inte glömt bort min "dålig-engelska-rese-blogg" där jag skriver om livet i Germany? Jag uppdaterar mycket oftare där. Känns det som.

Idag är det söndag. De obligatoriska innesittar-dagen! Den är till och med mer obligatorisk här eftersom att allt är stängt, alltså...ALLT! Me no joking. Plus att de är kallt så jag har inte heller lust att gå ut!

Tyska!

Facebook funkar inte, det är hemskt irriterande.

Det är också irriterande att jag inte kommit över de första "steget" till att faktiskt börja kommunicera mer på Tyska. Jag lutar mig gärna tillbaka på Engelskan eftersom att jag vet att familjen är grymma på det och att jag, på ett lätt sätt, kan få mig förstådd. Jag får sluta upp med detta nu! Hur ska jag annars lära mig Tyska om jag inte ens försöker?

RATM

Och jag fortsätter tjata på om Rage Against the Machine. Men de är så sjukt bra.
Tänkte ladda upp mina favoritbilder på dem.









Jag vet inte varför mina favoriter är svartvita. Bandet passar mer i det än färg.

Claudia & Me!

En bild ifrån Maj förra året då Melanie och Claudia hälsade på! Älskar den!


Grandbysresor!

Okej, listen up!

Jag har nu fixat en blogg där jag kommer skriva om allt som rör min Au Pair tid + andra resor. Det var Sabines idé att fixa en och på den kommer jag skriva på både engelska och svenska så att alla mina vänner ska kunna förstå.

Jag kommer såklart uppdatera denna med, men med saker jag inte anser har med resor eller au pairandet att göra som till exempel videos, saker som hänt hemma, musik...

Jag hoppas i alla fall att ni ska tycka om min nya "reseblogg" som jag döpt till "Grandbysresor".


SO TRUE!!


Mitt nya hem!

Hej alla glada svennebananer!

Igår skulle mitt plan ha lyft 12.35 från Arlanda men av någon okänd anledning blev det 20 minuter försenat så jag fick sitta och vänta. Väl på planet insåg jag att inte ens halva var fyllt och kunde inte hjälpa att bli arg. Så himla onödigt att flyga 30-40 pers i ett plan som tar in minst 100. Satt längst ut till gången och hade två lediga platser bredvid mig. Hade endast två framför mig och två bakom mig. Alla satt helt utspridda.

Efter en rätt så tråkig flygresa (som ändå visade film) kom jag fram och väntade på min väska. Aldrig i mitt liv har det gått så fort att få den. Det var i alla fall jätteskönt.
I väntsalen stod Sabine och Wieland (hennes kille) och väntade på mig. Sabine hade tappat rösten och viskade medens Wieland glatt pratade på med snabb tyska. Han frågade om vi hade snö i Sverige men jag trodde han sa snabb (Snö heter Schnee och snabb heter schnell) så jag fattade ingenting tills han sa snö på engelska, haha.

Det började med att vi åkte lite fel eftersom att vi pratade så mycket i bilen. Sen åkte vi in till Minden och köpte efterätt (äppelpaj) och sedan lämnade vi av Wieland och åkte sedan hem till huset. Jag älskar huset, så sjukt mysigt. Blev förvånad över att barnen (M och S) var pratglada och accepterade mig direkt. Innan middagen gick vi ut och gjorde snögubbar (hade tänkt ta kort på dem men de har nästan smält bort nu). Sen satt vi och åt och pratade i två timmar innan Sabine skulle ut och äta med Wieland.

Efter maten spelade jag och M massa spel och skrattade mycket tills vi bestämde oss att kolla på tv tillsammans med S. Vi såg på något som hette "Vera hilfe" som var som Extreme Home Makeover fast mer B. Sen kom "Wild Hogs" som vi började kolla på, tur att jag hade sett den några gånger innan annars hade jag inte förstått mycket, haha. M och S gick och lade sig då de hade blivigt tillsagda och jag kollade lite mer på filmen innan jag bestämde mig för att också gå och sova.

Min säng (som är en bäddsoffa) är hur skön som helst. Somnade som en stock och vaknade endast en gång inatt av att jag inte hade något täcke på fötterna, haha. När jag vaknade bäddade jag, fixade iordning mig och åt frukost. Flingorna smakar så sjukt mycket bättre här, dock smakar mjölken likadant, haha.


TYSKLAND IDAG!

Klockan tio åker jag till Arlanda. Tyskland idag! Lovar att blogga så fort jag fixat internet och tid till det.

Trio - Da Da Da

ÄRLIGT! Ni måste se och lyssna. Sångaren ger så sjukt slibbiga blickar till kameran!


Cravings?

Jag kan få värsta konstiga rycken ibland (kanske kan man kalla dem cravings?!). Som aldeles nyss: Måste. Ha. Kolsyra!!! När jag får sånna här ryck spelar det ingen roll vad jag dricker så länge det är kolsyra i det.

Ett annat ryck som är mycket vanligt i mitt liv är viljan att tugga på asfalt och sand. Det brukar hjälpas med att tugga kaffebönor eller okokta makaroner, dock smakar det inte så jättegott. Men det hjälper.

Började i alla fall läsa om gravid-cravings på lite olika sidor och hittade att detta är ett mycket vanlig craving: Pommes frites med glass. Om detta är sant måste Andrea ha varit gravid i flera år, haha!

Gogol!


Det är fan inte OK att lyssna på Gogol Bordello!


JAG SKA SE BEATSTEAKS!

Beatsteaks ska på turné...utan en ny skiva. Det är nog därför det hittills inte kommit upp några turnédatum i Tyskland. Anyway, såhär skulle min sommar se ut om jag var ekonomiskt oberoende:



1 Juni - Eupen, Belgien
2 Juni - Paris, Frankrike
4 Juni - Amsterdam, Nederländerna
5 Juni - London, Storbritannien
15 Juni - Prag, Tjeckien
16 Juni - Warszawa, Polen

Men nu är jag ju inte ekonomiskt oberoende så min sommar kommer se ut på följande sätt:


5 Juni - London, Storbritannien
15 Juni - Prag, Tjeckien


Inte fy skam alls! UTAN HELT FANTASTISKT! Äntligen ska jag få se Beatsteaks!!

Fredag, 08.15





JAG BLIR GALEN!

!!!!!!!!!!!

Jag måste verkligen ha varit en naughty unge för min karma vill verkligen straffa mig!

Jag ska ge er två exempel.

1. I måndags morgon ringde jag min tändläkare för att boka om min tid till en vecka senare (eftersom att jag inte kan ta ledigt på datumet jag fick först). Tjejen i informationen sa att hon tyvärr inte kunde hitta någon tid utan skulle be min tandläkare att ringa upp mig. Hela måndag gick, hela tisdag gick, halva onsdagen gick och jag bestämde mig för att ringa. Efter att ha försökt i en kvart och ingen svarade sket jag i det. Så igår bestämde jag mig för att ringa upp igen eftersom att jag måste veta vilket datum så att jag kan beställa flyg så fort som möjligt. Min tandläkare berättade då att ingen hade sagt åt henne att ringa mig! GAAAH! (Men nu har jag äntligen en tid)

2. Förra torsdagen (7 jan) gick jag till banken för att fixa ett nytt bankomatkort (bättre med Mastercard än Visa i Tyskland). Hon som jobbade sa att jag skulle få mitt kort senast på onsdag. Så, hela onsdagen gick, hela torsdagen gick och posten idag kom. Men inget bankomatkort. Så jag gick till Nordea och frågade vart mitt kort var och fick till svar: "Nej, tyvärr, jag kan inte se att du har beställt något!". GAAAH! Jag blev lagom glad! Och mitt gamla kort är ju sönderklippt så jag har inget! Så nu beställde hon ett nytt och jag fick kvitto på det med, och hon sa att de skulle komma nästa vecka och att mamma bara behöver skicka ner det till mig!

Paket!

Kolla vad jag fick utav mina barnvaktsbarn. Så otroligt fint. Kopparna är verkligen i min stil! Jag gav dem en varsin stor godispåse och en film (Håkan bråkan och Josef) som de inte hann öppna imorse. Men nu har de något att se fram emot när de kommer hem! Kändes så sjukt jobbigt att lämna dem, men jag lovade att skriva brev och att hålla kontakten!


Filmer!

När jag var hos Richard i tisdags fick jag låna lite filmer att ta med mig till Tyskland, så att jag har något att göra om jag får tråkigt.

(alla bilder är tagna från imdb)






Inte så jättesvårt att lista ut vad min farbror + fru tycker om för filmer, haha! Men en del lät faktiskt som ganska bra filmer. Någon som sätt dem här?

10CC - Good Morning Judge

Inte alls min stil men jag älskar den!



Gick igenom mina anteckningar i mobilen och hittade att jag skrivit upp denna. När jag hörde den kom jag till och med ihåg videon. Lite synd att jag inte hittade den på Youtube.

Today!

Ska hämta upp min tvätt om en kvart. Det var så skönt att veta att ingen hade bokat tvättstugan under hela dagen så jag kan tvätta hur många tvättar jag vill. Inte för att jag kommer hinna det eftersom att jag ska hinna med detta idag:

10.30
  - Försöka packa ner mer saker (läs: lägga fram mer saker på mattan. Jag kan nämligen inte packa ner det i väskan än eftersom att jag inte vet vad jag ska ha på mig de kommande dagarna)
12.30 - Åka in till stan och försöka hitta några presenter till mina varnvaktsbarn. Har redan en film men skulle vilja hitta något mer.
13.30 - Gå till Andrea's jobb och lämna av två filmer jag glömde lämna i måndags.
15.00 - Jozzo kommer och ska sova över eftersom att hon inte bor jättenära. Jag ska nog tvinga med henne till Hemköp så att jag kan få köpa några kilo svenskt godis att ta med, haha. Ska nog även köpa lite tidningar så att jag har något att göra under de tråkiga kvällarna jag kanske får.


Vitamin!

Har haft mycket att göra den senaste tiden och har mycket att göra de kommande dagarna med. Igår åkte jag till Tumba där farmor mötte upp mig och vi åkte tillsammans till min farbror. Där beställde vi tågbiljetter till farmor och sedan åkte vi till mina kusiner för att överaska dem. De blev minst utsagt förvånad. Alex stod stilla i säkert två minuter och bara kollade på oss innan han sken upp som en sol. Efter det tänkte farmor och jag åka och käka någonstans, men vi blev lite lata utav oss i affären och bestämde att göra pommes och köpa bakelse istället.

Idag följde jag med till Second Hand affären där jag jobbade ett tag och lyckades hitta två jättefina tröjor varav ena ska med till Tyskland då jag ska sy om den andra lite. Hittade även två böcker som verkar läsvärda, "Uppåt väggarna" av Hans Hellmut Kirst och "En nannys dagbok" av Emma McLaughlin och Nicola Kraus.

Nu håller jag på att packa. Det är riktigt jobbigt eftersom att jag inte riktigt vet vad jag ska packa ner. Det är en sak när man åker och vet att man endast behöver ha med vinterkläder/sommarkläder. Men jag måste tänka ett år, ett år, ett år. Å andra sidan kommer jag ju med stor sannolik åka hem för att lämna av/hämta upp mer kläder. Jag kan i alla fall berätta att mitt rum är i kaos nu! Ligger kläder överallt och jag måste tvätta!

Skulle behöva lite vitaminer för att orka med de kommande dagarna! Men det blir bra.


Rendezvous With Anus

HIM - Rendezvous With Anus


HIM's version är en cover utav Turbonegros låt med samma titel. och jag måste säga att jag tycker att HIM gjorde den mycket bättre.

Turbonegro - Rendezvous With Anus

Hejdå-pannkakor!

Idag träffade jag Andrea. Vi gick lite på stan och köpte välbehövda saker. Sen gick vi hem till henne där vi skulle göra och äta "hejdå-pannkakor" eftersom att det var sista gången vi sågs innan jag åker...trodde vi. Jag hade nämligen glömt att ta med hennes filmer (The Boat that Rocked & Inglourious Basterds) så jag ska förbi hennes jobb nu i veckan. Bjuder jag på några finfina bilder!








Frustrerad!

Det är frustrerande att inte kunna kolla sin mail. Jag kommer in på hotmail och ser alla mail jag fått, men jag kan inte läsa något utav dem. Det jobbigaste är att jag fått ett mail jag verkligen vill läsa. Och jag vet inte varför jag inte kan klicka upp dem!

PETA

Har skärmshoppat en massa på Peta catalog. Hittade en massa tröjor jag mer än gärna skulle köpa!








Sen var det några tröjor som helt enkelt inte ville bli stora, så de är lite svårt att se texten på dem så jag skriver även med texten.



1. I'm scared of needles too! Please don't test on me!
2. The cruelest show on earth - Circuses are no fun for me.





1. Animal testing breaks hearts
2. Friend / food



1. Hug me, don't clab me
2. Organic tufu never screams


1

En vecka kvar!


Adidas addition!

ADIDAS ÄR JU ETT TYSKT MÄRKE!! Något pappa kom och tänka på när vi var på Teneriffa. Namnet Adidas är taget från skaparens, Adolf "Adi" Dassler's, namn! Och med lite enkel räkning kom jag fram till detta (jag är så snäll att jag låter er se hela min uträkning, sådär man var tvungen att göra i skolan):
Veronica letar efter den ultimata Adidaströjan + Veronica ska flytta till Tyskland = Veronica kommer hitta sin ultimata tröja, gifta sig med den och leva lycklig i alla sina dagar!

Ett glatt mail!

Min gamla Tyskalärare skickade mig ett mail igår och det gjorde mig så otroligt glad!



När jag kollade upp vart hon bor såg att jag det endast var 40-50 minuter med tåg dit, vilket är helt perfekt. Plus att vi har en storstad med massor av mysiga caféer i mitten utav våra städer. Och så fort jag känner mig hemmastad med mitt nya rum och nya familj ska vi ses. Ser verkligen fram emot det eftersom att jag verkligen tycker om Helga.

Rule the world!


De senaste!

Eftersom att jag åker om om lite mindre än en vecka har jag inte brytt mig om att skaffa trådlöst till min dator, det skulle endast vara onödigt. Så jag har snålåkt på det vi har på den stationära. Det jobbiga är bara att det tar en evighet för Internet att "om aktivera" sig till den andra datorn. Så det senaste dagarna har jag struntat i att använda internet på min. Pga det har jag blivit beroende utav Mahjong som finns på min dator. Sist jag spelade det var nämligen flera år sedan och det var då jag hade fått ett Mulan-spel som bestod utav olika svårighetsgrader av Mahjong.

Idag var jag hos tandläkaren. Jag frågade om det skulle finnas någon möjlighet att ta bort tandställningen resan nästa gång och de sa att de antagligen kommer göra det. Och det är hur bra som helst. Jag får alltså ta ut den åtta månader tidigare än planerat. Ska bli skönt att slippa tänka på den när jag är i Tyskland.

Igår kollade jag igenom min CD samling och hittade Soungardens skiva "Superunknown" som jag helt hade glömt bort att jag ägde. Så den skivan lyssnade jag på minst tre gånger igår, så sjukt bra! Tyvärr skrobblas det såklart inte till last.fm eftersom att jag inte har internet, men det spelar ju ingen roll. Har inte samma last.fm beroende som förut, haha. Och nu när jag ändå skriver om musiken så kan jag berätta att det enda jag har lyssnat på den senaste veckan är Rage Against the Machine, Seeed, Anti-Flag, Lady GaGa och en massa blandade reggae artister (som Maxi Priest, Peter Tosh Ziggy Marley osv.)

Sugarhill Gang - 8th Wonder

Så obeskrivligt bra!


Lite text, mer bilder.

Det känns verkligen som om jag har legat på latsidan de senaste dagarna. Jag hade tänkt åka in till stan både i söndags och igår. Men i söndags var det ingen som kunde följa med och igår träffade jag Emelie och ingen utav oss hade någon större lust att gå ut.
Men idag tog jag tag i det och bad mamma följa med. Så när hon kommer hem är det bara för henne att snällt följa med mig.

Jag har märkt att jag är hemskt duktig på att skriva väldigt lite här på bloggen. Det har blivigt mest bilder och musik. Men tack vare det så känns bloggen mycket roligare än den gjorde innan, då jag faktiskt skrev för mycket och lade in för lite bilder.

Fick nästan panik för någon timme sedan då jag trodde datorn skulle krascha, så nu sitter jag och kopierar all musik från datorn till den externa. 120 minuter kvar och det är inte ens halvvägs, haha.

RATM - favoriter

People of the Sun


Voice of the Voiceless


Beautiful World


Pistol Grip Pump


(original av Volume 10)

Sopgubbe!

I morse såg jag en som var hemskt lik Arnim. Men det var nog inte han för jag tror knappast han extraknäcker som sopgubbe.


Palm trees


DOH!

Fick nästan en hjärtattack. Ärligt. Försöker de ta livet av mig eller?!


Zack de la Rocha

Herregud vilken cool människa! Snygg också!












Iyaz - Replay

Det går reklam om den här låten på Spotify och för en gångs skull hade jag inget emot den. Låten var ju bra! Det är verkligen en "feelgood"-song!


One way ticket to Asus X5DC-SX011V

Jag köpte min one way ticket till Hannover idag. Därifrån är det endast 20 minuter till mitt nya bostad där jag ska tillbringa det kommande året. Och nu när biljetten är köpt är det endast en sak till jag måste köpa: en laptop.

Den kommande veckan, förhoppningsvis redan imorgon, åker jag in till Siba och köper en Asus X5DC-SX011V. Känner att det är lättare att ta med en laptop än att låna en dator varje gång jag ska kolla mailen. Tänkte först köpa en mini-pc men insåg snabbt att det är till en stor fördel att köpa en med dvd och cd.


Ziggy Marley!

Tomorrow People


Look Who's Dancing


Nyår!

30 & 31 Dec 2009







1 Jan 2010











Bästa bilden:


31 Dec 23.56:
Sirpa: "Jag ska nog ta och kissa en sista gång i år"
Jag: "Jag med!"
Berra: "Äh, jag kissar nog nästa år"