Igår!

Gårdagen blev inte precis som jag hade tänkt mig. Det gick inte så "smooth" som jag hade trott. När jag hade hämtat barnen insåg jag att jag hade glömt deras hemnyckel.
Så jag fick ta med mig dem (en 4-åring och en 8-åring) på tunnelbanan hem till mig för att hämta nyckeln.

Det var även riktigt kul och skönt att få hem lillasyster igen. Hon hade haft det hur bra som helst i Tyskland och jag kunde inte vara mer avundsjuk just nu. Jag kan även berätta att hon var på Lüneburgs inuversitet och åt lunch en dag. En som egentligen skulle ha gått på Lüneburgs universitet just nu, om han inte hade satsat på musiken, är Christian Linke. Hur häftigt är inte det? Kanske inte jätte häftigt, men kul i alla fall.


F.ö ska jag få min tandställning idag!

Operation Dagsverke + resten av dagen!

Operation Dagsverke är idag. Så Emelie och några från hennes klass stod och sålde fikabröd och lite plantor på Mariatorget. Så jag tog en sväng förbi. Dock får jag inte min lön förens imorgon så jag var och är helt pank. Annars hade jag köpt en kladdkaka!

Resten av dagen ser ut på följande sätt:
1. Duscha
2. Gå ut med Emma.
3. Hämta mina "barnvakts"-barn från skola respektive dagis, laga middag, åka hem.
4. Vänta på Anjelica som kommer hem från Tyskland idag. Ska bli kul att höra hur hon haft det, vad hon tyckte om Hamburg och hur mycket "Der Grüne Tee" hon köpte och om jag får smaka. Haha. (Kan berätta att både jag och Anjelica har en ohälsosam relation med det teet. Vi drack det konstand i Tyskland förra sommaren)
5. Kolla klart på "B-seite".
6. Sova


Vad ska ni hitta på idag?

Röda solglasögon!

Jag skulle verkligen vilja ha ett par röda solglasögon. Men jag har letat och letat, men hittar aldrig. Ingen som vet vart man kan köpa det för ett inte allt för dyrt pris?



2010 is the year!

Dagens nyhet:
"I heard that the Beatsteaks release their new album about early or mid-2010."
Det var de som stod i mitt mail jag fick utav min kompis.

Det här är stort. Ja, det är det. Så det är ingen idé att säga emot. Om albumet släpps i början/mitten av 2010 kommer jag kunna åka på flera spelningar än en eftersom att jag redan sparar pengar.

Just nu!

Jag tyckte att bloggen behövde lite bilder. Så varför inte ett par "just nu" bilder?

  

Sitter och lyssnar på "Cashma Hoody - Soundpool" . Helt ärligt har jag ingen aning om varför jag lyssnar på dem. De gör väldigt konstig reggae musik. Eller jo. Det finns en anledningen. Det är nämligen så att Culcha Candela medverkar på ett utav deras spår.


Plikten!

Plikten före nöje - jag missade Tyskan igår. Dock inte endast pga jobbet utan ett mycket trevligt samtal med Mille.

Frukost, is hockey och dåligt minne.

Grattis till Sebastian som fyller 19 idag. Jag och Mille ringe och sjöng för honom. Jag tror han uppskattade det. Han hade ätit tårta till frukost, jag hade ätit müsli. Vad Mille hade ätit fick vi aldrig reda på.

Jag kollade precis på ishockey med pappa. Sverige - Lettland. Det var faktiskt riktigt spännande. Innan det kollade vi på en annan match, men jag kan inte komma ihåg vilka som spelade. Bra minne, I know.

Jag har en massa kommentarer att läsa igenom, godkänna och svara på. Men jag lovar att jag gör det imorgon för nu ska jag och mamma se på Packat&Klart som hon har spelat in (:

Ha en supertrevlig kväll/natt så hörs vi imorgon!
Ciao!


Kloka ord!

"Det blir aldrig som man har tänkt sig" heter det ju.
Det är synd eftersom att jag vill att det ska bli som jag har tänkt mig. Jag vill ha det där fantastiska, lite halv stressiga, livet. Jag vill börja från steg ett i ett nytt land, med ny kultur, med nya människor (men såklart inte säga upp kontakten med nära och kära). Men det blir aldrig som man har tänkt sig, inte i den här snigelfarten! Gå ut gymnasiet vid 22 års ålder var inget jag hade föreställt mig. Jag ska ju för bövelen ta studenten i år (läs: skulle). Men livet är så värt att leva, trots att man då och då möter sina motgångar.
Kloka ord kommer alltid på kvällen, vid läggdags!
- Skrevs igår kväll, 23:53.

Jag tycker att jag kommer på så smarta saker när jag ska sova. Men oftast står det bara något konstigt som jag dagen efter inte förstår. Men nu skrev jag faktiskt något vettigt. Congratz!

BERLIN!

Jag har aldrig vart i Berlin! Men när jag kollade i kartboken idag fick jag världens underligaste känsla. Det kändes verkligen som om jag hade vart där och fick världens saknad att åka dit. Jag vill verkligen till Kreuzberg. Vill även besöka en viss klubb vid namn "SO36". Sen vill jag ju se det vanliga sakerna, "Brandenburger Tor", "Berliner Dom", gå lite på "Unter den Linden", sitta och sola i "Großer Tiergarten" och såklart måste jag se Centralstationen. (Jag har verkligen en slags på Hauptbahnhof's i Tyskland. Det är verkligen ett måste för mig att se).

(Och smart som man är....Beatsteaks hemstad! Såklart ska jag tajma in det så att jag kan se dem på "Kindl-Bühne Wuhlheide"! Jag har till och med redan sällskap!)

Har ni vart i Berlin? I sånna fall skulle jag uppskatta rekommendationer på vad jag absolut inte får missa!


"Kindl-Bühne Wuhlheide", måste vara det coolaste stället att se ett band på!

Härliga ord!

Trotts att helgen har vart extremt långtråkig så har jag en riktigt bra nyhet.
Min underbara vän Melanie från Österrike beställde flygbiljetter i fredags. Så hon och hennes kompis Claudia kommer hit 21 Maj till 25 Maj. Vi kommer ha det riktigt grymt!

En annan sak, som jag inte kommit underfund med om det är positivt eller negativt är att jag får min tandställning på Torsdag. Jag kommer bara ha på överkäken. Jag är inte det minsta nervös, vilket är fantastiskt. Och in the end är det ju en bra sak. Jag måste bara lära mig att leva med den i ett - ett och ett halvt år.

Jag är även hel sänd hela tiden. Jag skickade iväg ett mail om ett jobberbjudande från 22 Juni - 31 Juli. Så jag väntar på svar och kollar mailen hela tiden. Vi får se om jag får det eller inte.

Jag använde många bra ord i det här inlägget. Humöret är på något konstigt vis på topp.


Grattis till Amanda som fyller sjutton år idag. Och grattis till Joey Joridson som blir hela trettiofyra år!


Helg!

Idag är det helt fantastiskt väder ute men jag har ändå inte haft lust att gå ut...
Eller jag gick en runda med mamma till posten och affären, men mer än så blev det inte. Kanske tar en sväng för att köpa glass senare.

Jag har fortfarande inte hunnit kolla klart på "Kanonen auf Spatzen" eftersom att pappa snodde TV:n idag med. Men denna gången var det Formel1 som stod på schemat. Typiskt.

Och i stora drag om den helgen. Det har nog varit den tråkigaste helgen i år.
Och imorgon är det back to work, usch!

Kanonen auf Spatzen!

Jag är så sjukt fånig. När Anjelica gick var jag på gränsen till att börja gråta.
Det var verkligen vemodigt att se henne gå iväg mot tunnelbanan. Jag är egentligen inte över beskyddande eftersom att jag inte visar det. Men jag skulle helst vilja följa med henne och ta hand om henne. Haha!

För ett tag sedan hade jag satt mig bekvämt i soffan, satt på "Kanonen auf Spatzen DVD:n" och hade hunnit komma till femte låten då Pappa helt plötsligt kommer och tar TV:n ifrån mig. Han skulle minsann se på Bundesligan, Jahopp tänkte jag och gick omkring och gjorde ingenting tills för någon minut sedan, då jag satte mig här.
Han berövade mig på min sköna TV stund. Men å andra sidan ska han och mamma iväg snart, då är TV:n min igen! Woho!

Ahlgrens!

Jag är en dålig människa, och jag har ångest nu!

En del kanske inte visste det men jag vegetarian (men äter fisk och dricker mjölk).
Men nu är det så att mamma köpte hem en påse med "Ahlgrens Bilar" (som innehåller gelatin). Jag blev helt plötsligt extremt sugen på det, och trotts att jag visste att det innehöll gelatin kunde jag inte stå emot. Nu när ja har ätit några har jag världens ångest and I can't get rid of it.


Tyskland och Beyoncé!

Anjelica åker till Tyskland idag. Det känns verkligen jätte konstigt. Det brukar alltid vara tvärt om, jag som åker och lämnar familjen bakom mig. Jag hoppas inte hon får hemlängtan utan njuter utav varje sekund hon är där!

Idag eller imorgon kommer jag beställa Beyoncé biljetter till Anjelica och mig.
Jag ser verkligen fram en konsert på en stor arena. Men helt ärligt tror jag att det kommer flyttas till Hovet i sista minut. Det verkar gå lite segt med biljettköpet för alla.

NY DESIGN!

Som ni kan se så har jag fixat om designen ganska drastiskt!
Jag är en simpel människa, därav den simpla headern. Hoppas ni gillar det!


Tack till Amanda som faktiskt hjälpte mig! Fast att hon kanske inte vet det än.
En annan sak som har med henne att göra är att hon fyller år på Söndag, precis som Joey Jordison, rätt häftigt!

Random sommarturné?

Ja. Hemskt vad jag tjatar om Beatsteaks. Men se det från den ljusa sidan, jag är i alla fall medveten om det. Finns så många som tjatar som inte förstår det själva. Det jag tänkte berätta är att jag snart får abstinensbesvär av något slag snart. Kan inte bandet bara bestämma sig för att åka ut på en random sommarturné?

(Ja, jag kände att den här bilden behövdes!)


F.ö så åker min lillasyster till Lüneburg, som ligger 5 mil från Hamburg, imorgon. Behöver jag ens säga att jag är avundsjuk? Det är första gången hon åker utan mig eller våra föräldrar, så det känns såklart lite pirrigt, för både henne och resten av familjen. Men hon är i goda händer! Hon ska nämligen bo hos sin kompis...what's-her-name som är snäll men dålig på Engelska.

Arnim Almighty!

Min inspirationskälla. Jag ska bli som honom!




Arnim Teutoburg-Weiß
, sångare och gitarrist.


Har ni någon förebild eller inspirationskälla?

Nakna människor!

Alla är vana att gå i kläder. Alla tar det som en självklarhet. Om vi skulle se någon gå omkring, helt naken, på gatan skulle vi antagligen tycka det var ganska motbjudande. Tänk om det var tvärt om. Tänk om alla gick nakna och tog det som en själklarhet? Tänk om man tyckte det var motbjudande med människor som gick med kläder på sig?

Varför just denna tanke har slagit mig vet jag inte, men den har slagit till flera gånger. Jag börjar nästan undra hur min hjärna och tankar fungerar!

Vakna!

Jag tycker det är jätte skönt att vakna till med Akustiska låtar. De är så harmoniska. Min favorit är helt klart "Anberlin - A Day Late" (Den akustiska versionen som jag har, hittade jag inte. Så ni får nog leva med original versionen.)


En annan låt som är superhärlig att vakna till är "Saosin - Voices". Och det finns en superbra live version på Spotify (från skivan "Come Close"). Dock sjunger sångaren ibland lite falsk, vilket man även hör ganska tydligt. Det kanske inte låter så jätte bra, men det går att tänka bort.

Om de åker på Turné...

När Beatsteaks är har haft sin välförtjänta "paus" hoppas jag verkligen att de börjar pilla lite på en ny skiva. Och sedan åka på turné. Jag hoppar även att de turnerar ungefär så som de gjorde förra året i Norden:
Malmö - Köpenhamn - Stockholm - Helsingfors.
Jag kommer lätt gå på alla fyra i sånna fall. En annan sak, som jag är 100% säker på att de kommer göra, är att spela i Berlin. De spelar alltid där eftersom att det är deras hemstad och de verkar älska den mer än allt annat. Haha.
Och jag kommer vara på minst en utav deras Berlin konserter! Det kan ni skriva upp eller hoppa upp och sätta er på!


(Spelordningen på städerna är helt i fel ordning på bilden)

Föresten kanske jag borde fixa en ny kategori: "Beatsteaks"...
...Eller vänta. Det var en bra idé. Jag ska nog ta och fixa det nu på en gång! (vilket ni även kan se att inlägget är sorterat i nu!)


Två klänningar!

Jag vill verkligen ha de här två klänningarna från Gina Tricot. Men jag känner att min ekonomi inte tillåter det, trotts att de bara kostar 199:- styck.


BW till Sthlm?

Bedwetters till Stockholm den 22 Augusti?
Vi får väl se...Det blir ju inte alltid som man har tänkt sig.

Fråga dig inte...


Short Update!

- Om det är så att Tim McIlrath (sångare och gitarrist i Rise Against) har en enäggstvilling så var det absolut honom jag såg idag. Och jag var riktigt oförskämd: Jag glodde så förskräckligt mycket på honom!

- En sak jag tycker är jätte charmigt (ja, jag må vara konstig) är pappor som är ute med sina barn. Jag tror att det var någon slags pappa träff på Mariatorget eftersom att den lilla parken med gungor var fylld med pappor och små, mycket små, barn.

- Snart är det löning. Och det första jag ska slösa pengar på är Beyoncé biljetter till mig och Anjelica. Synd att de ska vara så äckligt dyra!

- Jag har snöat in mig med Beatsteaks musik i högtalarna. Jag är nog ett ganska hopplöst fall när det kommer till Beatsteaks.


Telefoni!

Jag har haft min mobil på ljudlöst hela dagen, så jag har inte hört någon ringa eller skicka sms. Men när jag tillslut kollade på den såg jag att mamma hade ringt två gånger och skickat ett sms. I sms:et stod det:
"Hejsan. Ligger du och sover? Eller sitter du å bajsar? :-)"
Jaha, så om man inte svarar när någon ringer tar alla för givet att man ligger och sover eller "använder" toaletten?

Lite senare var det någon som skulle sälja något onödigt via telefon.
Jag: "Hej, det är Veronica!"
Säljare: "Hej Annika! Jag söker..."
Jag: "Hon är inte hemma!"
Säljare: "Men då kanske jag skulle kunna få prata med henne?"
Pratar jag verkligen så otydligt att man inte hör vad jag säger? Jag som tycker jag pratar ganska tydligt när jag pratar i telefon. Oftast i alla fall.

Frukost och snälla söder tanten!

Klockan åtta i morse kom Tove över på frukost. Jag hade dukat upp i vardagsrummet så att vi kunde sitta i sofforna och bara frossa. Det var riktigt trevligt att få spendera lite tid med henne, eftersom att det inte händer så ofta. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, som alltid.

På väg hem från jobbet stötte jag på en sån där söt gammal tant som frågade om vägen till Ringvägen. När jag hade förklarat  vägen ("det är bara att gå rakt fram så kommer du dit") sa hon att hon var evigt tacksam. Jag kunde inte annat än le stort mot henne. Helst av allt hade jag velat krama om henne. Haha.
Jag blir verkligen överlycklig då jag inser att det finns snälla tanter och inte bara de man möter på tunnelbanan. Tunnelbane-tanter är de värsta! De är otrevliga och dryga!


Toker och Balkong solande!

Förra veckan kom Denise hem till mig på fika. Hon berättade att hon hade klätt ut sig till en utav de sju dvärgarna för ett "skolarbete" (de blev uppdelade i grupper och den som vann skulle få springa ut först på utspringet när de tar studenten).
Då kom jag och tänka på ett kort jag hade tagit någon dag innan där jag såg ut som Toker. Och jag tänkte att jag lika gärna kunde dela med mig utav det hemska, haha!

Några likheter?

Förra veckan, eller veckan innan dess kanske det var, satt jag och solade på balkongen Det var hur varmt som helst och jag njöt av varje sekund. Så jag var såklart tvungen att dokumentera det genom två bilder.



(Bilderna är klickbara)

Beatsteaks!

En del bilder älskar man mer än andra. Jag letade fram mina fem favorit bilder utav mitt favoritband Beatsteaks. Jag kan även berätta, för er som aldrig hört Beatsteaks innan, att ni verkligen har missat något!









Studentskiva.

Igår gick jag till Andrea's studentskiva. Träffade hennes otroligt snälla vänner. Jag till och med dansade. Den ni. Jag hade det verkligen fantastiskt kul.
Kan inte vänta tills min egen skiva...om tre år. Bilder kommer nog lite senare då jag fått dem från Seb (rättare sagt, Seb skickar till Andrea som skickar till mig).

Ny Panik blogg!

För det flesta är det ingen nyhet om jag säger att jag brinner för två band; Beatsteaks och Panik.

För ungefär ett år sedan hade jag en Panik blogg på svenska där jag laddade upp alla nyheter om dem. Men av personliga skäl bestämde jag mig för att lägga ner det projektet. Men nu är jag fit for fight och har startat upp den igen!
Så om det finns några som lyssnar, eller är intresserade, av det tyska crossover bandet Panik tycker jag verkligen att ni ska börja läsa bloggen. I alla fall gå in och kika! För att komma till bloggen är det bara att trycka HÄR! (länken öppnas i nytt fönster)


Varför just idag?

Ikväll har Andrea sin studentskiva. Jag ser fram emot det. Men nu har jag fått sån, ursäkta, jävla värk i magen att jag ibland måste sätta mig ner. Säkert för att det är slutet av röda veckan. Min spänningshuvudvärk börjar även komma tillbaka. Av alla dagar så måste jag bli "sjuk" idag! Idag! Jag vill verkligen inte missa skivan endast pga av mensvärk! Jag hoppas för allt i världen att det går över tills ikväll!

Nu ska jag gå och vila för jag har bestämt att må bra tills ikväll!

Den är bra gjord!

Det spelar ingen roll om du tycker om "Red Hot Chili Peppers" eller inte, den här videon är rolig och bra gjord:


Gymnasium!

Alla det inte detta men...jag har sökt till gymnasium, för tredje gången gillt.
Och idag när jag kollade på gymnasieintagning.se fick jag se detta:
"Du är preliminärt antagen till val 1: Samhällsvetenskapsprogrammet inr språk på Frans Schartaus gymnasium." Va synd att ingen filmade mig när jag läste det för då hade ni fått se min fina segerdans, haha! Inget är ju 100% säkert än, men chansen att jag kommer in är stor. Dock känns det lite konstigt att jag kommer gå i skolan med 93:or. Vad som känns till och med konstigare är att jag kommer gå ut trean när jag är 21-22, haha!

Jag kan även berätta att första gymnasiet jag sökte var Didaktus Liljeholmen - Omvårdnad. Jag slutade efter tre veckor och jobbade lite istället. Andra gången jag sökte blev det Mediagymnasiet - Film. Jag hoppade av efter ett år.
Men jag vet att det kommer gå bättre på Frans Schartau. Jag kommer nämligen få läsa Tyska som jag verkligen brinner för.

Det absolut bästa med hela linjen på Frans är:
Resor
År 1, 2 och 3 får du delta i en utflykt till en plats i Stockholmsområdet.
År 2 kan du delta i ett skolungdomsutbyte med våra partnerskolor i Italien, Spanien, Frankrike och Tyskland.
År 3 brukar vi anordna en studieresa till Rom.

Disney!

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen, jag älskar Disney! Eller jag ska rätta mig där, det finns en del filmer jag verkligen ogillar, men musiken är helt fantastiskt. Det spelar ingen roll vilken film det är, musiken lyckas de alltid med.
Det finns tre skivor jag lyssnat på konstant den senaste tiden:
- "The Magic of Disney - 20 Superstar Hits"
- "Disney's Greatest Hits"
- "Disney's Greatest Love Songs"


Har ni någon favorit Disney film?
Min är Lejon Kungen, ingen tvekan.


Mina två favorit Disney's:
Från Lejon Kungen - "He Lives in You"


Från Lilla Sjöjungfrun - "Under the Sea"

Stockholm. Ge mig förslag!

Jag har redan börjat planera lite om vad jag ska visa Melanie och hennes kompis Claudia när de kommer hit till Stockholm. Men jag skulle verkligen uppskatta lite förslag. Vad skulle ni rekommendera mig att visa?



Både jag och min syster är inne i vår röda vecka. Både hon och jag blir sjuka då. Hon ligger med feber och illamående i soffan. Det är verkligen jobbigt att se henne ligga och skaka och frysa fast att hon har tre lager täcke på sig.
Jag å andra sidan får alltid spänningshuvudvärk som inte går över med hjälp av tabletter. Det är riktigt jobbigt. Men det är så konstigt eftersom att varken hon eller jag hade sånna här problem tidigare. Usch!

Melanie!

Jag var tretton när jag träffade Melanie på Mallorca. Det var riktigt länge sedan. Men eftersom att hon bor i Österrike har det inte blivigt av tidigare.
Men det ska det bli ändring på, redan om lite mer än en månad. Hon kommer nämligen till Stockholm 22 maj för att stanna till den 26:e. Jag ser verkligen fram emot det. Just wanted to let you know!


Melanie, Jag och Anjelica 2003.


Morgenkaffee!

Varning för ett långt inlägg om bandet Panik.
Fick precis ett sms från min kompis Nathalie i Tyskland:

"Morgenkaffee.

Ich spür das meise müde gefül, das tief in mir wühlt, seitdem du weg bist. Ich hab mich so übertrieben bemüht! Doch heute nacht has du sachen gepackt und bist weg relativ früh mit nem "tschüss ich hasse dich arschloch" abgedüst! Jetz sitz ich hier mit morgenkaffee und latte und frag mich was und wen du wohl hattest! Tapfer zu zweit. Was sollte das alles? Ich liebe dich baby und wegen ein zwei streits gehst du eiskalt! Bleib dock bitte bei mir! Wer weiß, ob wir uns jemals ändern? Wer weiß wohin die reise geht? Wer weiß wann wir den krieg beenden? Ich weiß das ich mit keinem tauschen will! Das letzte mal als du weg warst hast du gesagt es wird ein test sein. Doch jetz denk nach ich rief vor ein paar wochen  bei deiner schwester an ich war auf liebesentzug das was echt hart, doch ich glaube an die liebe! Und ich glaube an dich, ich glaube an uns doch du glaubst an nichts. Ich bin nich wirklich glüklich ich bin scheiße drauf aber ich glaube weiter unc ich schließ nicht draus! Wer weiß ob wir uns jemals ändern? Wer weiß wohin die reise geht? Wer weiß wann den krieg beendet? Ich weiß das ich mit keinem tauschen will! Du trittst mich und ich schlag dich, danach sprechen wir uns wieder aus! Das is ein kampf ohne regeln, das ist der zuspruch den ich brauch (jetz kommen zwei zeilen die man nicht versteht) du bist das was ich brauch"

Direkt när jag såg ordet "Morgenkaffee" visste jag att det var en utav Paniks nya låt texter. Men helt ärligt, att skicka en låt text via sms...snacka om att slösa pengar. Hon kunde lika gärna mejlat. Men hon var väl kanske för ivrig, haha!
Jag blev glad i alla fall!

Hon skrev även att de spelade "Morgenkaffee", "Unsere Zeit" och "Keiner Merkt Es" på Musikmesse i Frankfurt 4 April. Jag hittade videos därifrån och jag har bara en sak att säga om de nya låtarna: WOW!

Morgenkaffee:



Unsere Zeit:
 

Keiner Markt Es:



Albumet kommer verkligen bli hårdare än "Niemand Hört Dich" och det gör mig helt galet glad! Om de bara har "Keiner Markt Es" som lugnt låt så är jag mer än nöjd!

2012: The Demise of the 5th Sun.

Idag spydde Emma. Mitt på gatan. Och jag som tycker det är hemskt att se människor spy. Jag kan nu konstatera att det är jobbigare att se en hund spy.
De tar i med hela kroppen, plus att det låter som om de ska kvävas Nej. Nu ska vi inte gå in på alla detaljer. Det var i alla fall jätte jobbigt.

Till en helt annan sak. Jag har nu, tre-fyra nätter på rad, drömt att jag är gravid med mitt och Johannes Halbig 's barn. Det var ganska kul i början men nu börjar det bli ganska ut tjatat. Haha! Är jag fast i någon slags ond cirkel nu? Ingen som vet hur man gör för att börja drömma något annat?

Juste, en sista sak. Om rubriken. Ni kanske undrar varför detta inlägg heter "2012: The Demise of the 5th Sun" och det är för att det är den låten jag lyssnar på nu. Jag kom verkligen inte på vad jag skulle döpa detta inlägg till.
För "Kräkande hundar och graviditets drömmar" lät så brutalt, haha!

Nej vänta, det var inte den sista saken. Nu kommer den:
Jag sitter och lyssnar på "20 Years of Nuclear Blast". Och jag börjar verkligen komma in i den där "hårda" musik perioden igen. Skivan innehåller band som jag verkligen tyckte och fortfarande tycker om. Hypocrisy, Anthrax, Clawfinger, In Flames, Soilwork, Scar Symmetry, Mnemic, Subway to Sally och Helloween för att nämna några.

(Alla länkar öppnas i nya fönster)

Don Johnson Big Band!

Jag verkligen älskar den här låten och den här videon.
Helt klart värt att lyssna och se på!


Heineken reklam!

Antingen är reklamen riktigt bra och roligt, eller så är det jag som har extremt torr och tråkig humor.


Jag har panik!

Jag känner mig instängd. Instängd i mitt eget liv.
Under de två senaste veckorna har jag lyckats samla på mig konstiga känslor. Ena är att jag inte kommer hinna uppnå mina mål innan jag dör. Det är en hemsk tanke, men jag har räknat ut att all min tid inte kommer räcka. Kommer jag hinna bo och jobba i Tyskland, England och USA? Kommer jag hinna utbilda mig till Reseledare, Designer och Kock? Kommer jag hinna resa till Japan, Nya Zeeland, Australien och Maldiverna? Kommer jag ha pengar till det? Kommer jag kunna stadga mig för att sedan settle down och bilda familj? Kommer jag hinna se mina barn växa upp? Mina barnbarn?

Jag har allvarligt talat panik över det här!


Uppsala, Örebro, Sabaton och Ed!

Jag är en höjdare på att drömma konstiga drömmar. Jag är även en höjdare på att sedan komma ihåg dem. Jag älskar att sova för då får jag alltid drömma.

Inatt var jag i ibland i Uppsala och ibland i Örebro, hade 20 kronor i fick och 23 på kontot. Delade hotellrum med två tjejer jag inte kände. De skulle på festival mitt i natten så jag tog en promenad till Örebros kärna. På vägen dit tog kort på ett gamalt hus fullt med osynliga uteliggare. Jag hittade inte city så jag gick tillbaka, då kom hare krishna och försökte övertala mig att gå med i deras nattliga vandring Men jag avböjde genom att kolla ner i marken. Sen var det jätte mycket demonstrationer mot allt möjligt. Sen när jag nästan var framme vid hotellet började poliser springa maratonlopp. När jag kom till hotellrummet skulle de två tjejerna och jag prata med Jocke (sångare i Sabaton) om hans låt texter och vad de hade för inflytande på demonstrationerna. (Jocke och resten av Sabaton skriver mest om krig och inte demonstrationer). Sen var Ed Westwick där och sa att vi kunde flytta till hans kompis lägenhet, jag gick med på det om han började bete sig mer som Chuck, haha!

Fem saker jag vill göra i år.

Blev utmanad av Amanda.

1. Bli riktigt brun i sommar.
2.  Åka och hälsa på Melanie i Österrike.
3.  Börja skolan igen.
4. Tjäna tillräckligt mycket pengar så att jag kan slösa upp dem på onödiga saker i mellandags rean, haha!
5. Allmänt ta det lugnt. 2009 blir mitt lugna år.

Jag utmanar:
De som har lust.

Jag märker att jag inte har några krav alls längre. Eller rättare sagt: Jag har inte viljan att göra de saker jag ville förut.


Dröm.

Inatt drömde jag att jag var kompis med Britney Spears. Att vi följde med några random killar, som var med i ett band, för att grilla i regnet med andra ungdomar Jag blev kär i en kort kille som kysste mig på nästan hela tiden. Hans föräldrar var Rufus och Lily från Gossip Girl och sa att vi måste skydda oss om vi ska ha sex. Sen blev jag uppdelad i två, ena delen stannade med föräldrarna för att lyssna på deras prat medens den andre gick ner för en lång gata tillsammans med tre andra. Kul med drömmar.

Njuta av solen!

Hej! Som ni kanske märkt har jag inte bloggat på några dagar. Men jag har bestämt att börja chilla lite mer. Nu när solen är ute så är det lika bra att njuta av den, aight? Men det kommer såklart komma lite inlägg då och då. Ciao!

Espadrillos!

Åh! Varför har majoriteten av de svenska tjejerna storlek 38 i skor? Och varför vill alla ha de här skorna i just svart? Jag, som äntligen hittat ett par tjejiga sommarskor, skulle såklart inte lyckas få ett par. Finns inte i affärerna och de är även slut på Internet. Så typiskt!



Le Comte de Monte-Cristo/Greven av Monte Cristo!

Jag har lovat mig själv att börja läsa fler böcker nu. Förut var jag en riktigt bokmal men den perioden "växte" jag ifrån på något sätt. Nu ska jag tvinga mig tillbaka. När Angie slutade skolan idag gick vi till biblioteket. Både hon och jag lånade "Greven av Monte Cristo" av Alexandre Dumas. Den finns även som film, i många versioner, från 1934 till 2002. De kändaste är dock den från 1998 med Gérard Depardieu och den från 2002. Den sistnämna är även min absoluta favoritfilm, all times.


Gabriella Cilmi!

Jag är ett hopplöst Cabriella Cilmi fall! Jag kan verkligen inte sluta lyssna på hennes fantastiska musik. Jag hade tänkt lägga in några videor från YouTube, men jag kommer inte in där. Hela datorn börjar sega. Så jag tänkte att ni får MySpace länken istället. Jag tycker verkligen att ni ska kolla in den!