SVT2 har Berlintema!

Jag tror inte att någon har undankommit att det, om två dagar, var exakt 20 år sedan Berlinmuren föll.
Och jag är en sucker för allt som har med Berlin att göra därför är jag extra glad idag. Jag kommer sitta bänkad framför SVT2 från 19.00 till 23.45 då temat är just Berlin.

19.00 Miraklet i Berlin
Tyskt drama från 2008. Östberlin 1988. Den unge punkaren Marco grips av polis och riskerar fängelse. Tack vare sin far, partitrogen Stasi-agent, undkommer han efter att i gengäld ha lovat att ta värvning vid arméns gränsstyrkor. Väl där förändras Marcos ideal och han blir med tiden en lojal soldat. Mot fonden av ett Berlin i förvandling riskerar plötsligt Marco att stå öga mot öga med sin mamma och flickvän som båda engagerat sig i frihetsrörelsen.

20.40 En egen mur
Kortfilm från 2009 av Paul Cotter. Med egna ögon har han sett såväl Tysklands delning som återföreningen. Så hur kan Werner ens komma på tanken att bygga en egen Berlinmur tjugo år senare?

21.05 Checkpoint Charlie
Checkpoint Charlie i Berlin, det kalla krigets fryspunkt och där historien tagit många vändningar. Där var ett nytt krig en gång nära och där föll Berlinmuren. SVT-medarbetaren Ingrid Thörnqvist berättar om människor och händelser vid världens mest berömda vägspärr.

21.30 De andras liv
Tysk långfilm från 2005. (Das Leben der Anderen) Östtyskland 1984: Manusförfattaren Georg Dreyman och hans partner, skådespelerskan Christa-Maria Sieland är de stora stjärnorna i landet. Kulturministern är attraherad av Christa-Maria och den hårdföre och lojale Stasi-agenten Wiesler sätts att bevaka och samla in bevis mot Dreyman. Wiesler börjar lyssna av deras lägenhet och blir allt mer fascinerad och engagerad i parets liv.

källor:
http://wipo.mieo.de/
http://www.pohl-projekt.de
http://www.tatsachen-ueber-deutschland.de/
http://svt.se/

Kommentarer
Postat av: issa - rappare och låtskrivare

sv: taack iaf!:D kul att du gillade texterna:D

2009-11-07 @ 15:12:05
URL: http://issabellek.blogg.se/
Postat av: Anna

Hejhej(:

Det är helt okej, det är inte alls nån brådska ^^ Det är bara det att jag håller på att planera en resa med en kompis (jag ska till Irland igen! :D) och när man inte har så mycket pengar räknas varenda liten hundralapp haha. Så det är inför det jag ska börja spara pengar men det är inte förrän i mars jag ska åka. Det är ju bara 120kr det handlar om och i vanliga fall hade jag inte brytt mig, men det var fler än du som var skyldig mig såna små summor och det blir ju en del när man lägger ihop det. Men ingen brådska som sagt (:

2009-11-07 @ 15:30:11
URL: http://akatalektisk.blogg.se/
Postat av: Jennie

sv; låter härligt, det blir det nog för mig också. :D har inget vidare festhumör idag! :)

2009-11-07 @ 16:03:56
URL: http://denjennie.blogg.se/
Postat av: Ellen - ellastankar.blogg.se

Svar: Aha pa sa vis, är ju skönt när man passar i det mesta, sa att man kan välja lite =) Sin orginalharfärg brukar man aldrig gilla, jag gillar inte min heller hehe.

2009-11-07 @ 16:55:42
URL: http://ellastankar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback